Αθήνα

°C

kairos icon

Δευτέρα

06

Μαΐου 2024

alphafreepress.gr / PLUS / Πράσινη τελεία στο κινητό – προσοχή: Γιατί συμβαίνει στα smartphone Android
PLUS

Πράσινη τελεία στο κινητό – προσοχή: Γιατί συμβαίνει στα smartphone Android

Πράσινη τελεία στο κινητό - προσοχή : Προσοχή χρειάζεται για τους κατόχους smartphone Android, αν δούνε την πράσινη ένδειξη στην οθόνη του κινητού τους.

Αναμφισβήτητα η σύγχρονη τεχνολογία, έχει φέρει μεγάλες θετικές αλλαγές, με πολλά οφέλη. Ωστόσο υπάρχει και η πίσω πλευρά του νομίσματος, από τη μια τα οφέλη και από την άλλη, φέρνει και  προβλήματα ασφαλείας και ανησυχίας. Συγκεκριμένα μία λεπτομέρεια στα smartphones με λειτουργικό σύστημα Android, προκάλεσε ανησυχία στους χρήστες. Σύμφωνα με Βρετανικά ΜΜΕ, ένας πράσινος «δείκτης ιδιωτικότητας», όπως έχει ονομαστεί και εμφανίζεται στην πάνω δεξιά γωνία της οθόνης του κινητού, μπορεί να σημαίνει ότι τα μικρόφωνα ή η κάμερα του τηλεφώνου είναι ενεργά.

Ενώ αυτό δεν είναι κατ’ ανάγκη επικίνδυνο, μπορεί να υποδηλώνει ότι κάποια εφαρμογή προσπαθεί να έχει πρόσβαση στις συσκευές σας χωρίς την άδειά σας.Ορισμένες εφαρμογές ζητούν πρόσβαση στα μικρόφωνα, την κάμερα ή ακόμα και τη θέση σας για να λειτουργήσουν σωστά. Ωστόσο, κάποιες άλλες εφαρμογές μπορεί να εκμεταλλευτούν αυτές τις προσβάσεις για κακόβουλους σκοπούς.

Τι μπορείτε να κάνετε

Φυσικά η αλλαγή των δικαιωμάτων πρόσβασης στις εφαρμογές, είναι κάτι εύκολο και στα Android (στις ρυθμίσεις). Με αυτόν τον τρόπο, ο χρήστης μπορεί να ελέγχει ποιες εφαρμογές, έχουν πρόσβαση σε ποιες συσκευές του τηλεφώνου του. Αν ο δείκτης ιδιωτικότητας ενεργοποιηθεί χωρίς προφανή λόγο, είναι καλό να ελέγξετε τις άδειες των εφαρμογών και να πραγματοποιήσετε μια σάρωση ασφαλείας.

Ακολουθήστε μας στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις