Αθήνα

°C

kairos icon

Παρασκευή

03

Μαΐου 2024

alphafreepress.gr / ΕΛΛΑΔΑ / Απολογία 39χρονου Άγιοι Ανάργυροι: Στα δικαστήρια ο δολοφόνος της 28χρονης Κυριακής
ΕΛΛΑΔΑ

Απολογία 39χρονου Άγιοι Ανάργυροι: Στα δικαστήρια ο δολοφόνος της 28χρονης Κυριακής

Απολογία 39χρονου Άγιοι Ανάργυροι: Σύμφωνα με δημοσιογραφικές πληροφορίες, ο κατηγορούμενος για τη δολοφονία της Κυριακής Γρίβα στους Αγίους Αναργύρους θα αποδώσει το φονικό στα προβλήματα ψυχικής υγείας που αντιμετωπίζει και στην εξάρτηση του από τις ουσίες

Στα δικαστήρια της οδού Ευελπίδων οδηγήθηκε πριν από λίγες ώρες ο 39χρονος κατηγορούμενος για τη δολοφονία της άτυχης Κυριακής Γρίβα έξω από το ΑΤ των Αγίων Αναργύρων. Ο δράστης με συνοδεία ισχυρής αστυνομικής δύναμης οδηγήθηκε στο κτίριο 9 των δικαστηρίων της πρώην σχολής Ευελπίδων προκειμένου να απολογηθεί ενώπιον της 25ης τακτικής ανακρίτειας. Σύμφωνα με δημοσιογραφικές πληροφορίες ο κατηγορούμενος θα αποδώσει το φονικό στα προβλήματα ψυχικής υγείας που αντιμετωπίζει καθώς και στην εξάρτηση του από τις ουσίες. Συγκεκριμένα, θα υποστηρίξει πως τα τελευταία 6-7 χρόνια αντιμετώπιζε ψυχολογικά προβλΥήματα. Είχε νοσηλευτεί 4 φορές και θα προσκομίσει και γνωματεύσεις από τις νοσηλείες του και θα ζητήσει την διενέργεια ψυχιατρικής πραγματογνωμοσύνης.

Υπενθυμίζεται πως ο κατηγορούμενος διώκεται για ανθρωποκτονία από πρόθεση καθώς και για παραβάσεις των νόμων περί Όπλων και Ναρκωτικών. Στα δικαστήρια της οδού Ευελπίδων από νωρίς το πρωί υπήρχαν ισχυρές αστυνομικές δυνάμεις προκειμένου να αντιμετωπίσουν τυχόν συγκεντρωμένους οι οποίοι αντιδρούν στη νέα δολοφονία γυναίκας, την 5η κατά σειρά για το 2024.  Συγκεντρωμένοι έξω από το κτίριο 9 συνεπλάκησαν με τις αστυνομικές δυνάμεις που ήταν στην είσοδο του κτιρίου. Οι συγκεντρωμένοι προσπάθησαν να εισέλθουν στο κτίριο όπου απολογείται ο 39χρονος και οι αστυνομικοί τους απώθησαν με μία φυσουνιά.

Η κατάθεση της αξιωματικού υπηρεσίας

Στην κατάθεσή της, η έμπειρη αξιωματικός υπηρεσίας ανέφερε: «Η συνάδερφος της ρώτησε, αν θέλει να κάνει μήνυση και εκείνη απάντησε ότι δεν θέλει. Μας είπε ότι μόνο που ήθελε ήταν να πάει κάποιο περιπολικό στο σπίτι. Η συνάδερφος τής εξήγησε ότι εκείνη την ώρα δεν υπήρχε διαθέσιμο περιπολικό του τμήματος να την πάει στο σπίτι της και εγώ τής είπα ότι δεν γίνεται να μπει μέσα σε περιπολικό, παρά μόνο να κληθεί το 100, προκειμένου να δώσει κάποιο σημείο συνάντησης ή την οικία της ή το αστυνομικό τμήμα, προκειμένου να μεταβούν μαζί στο σπίτι της. Εκείνη μας ρώτησε πόση ώρα θα κάνει να φτάσει κάποιο περιπολικό, αν θα αργήσει. Της εξηγήσαμε ότι δεν γνωρίζαμε πόσο χρόνο χρειάζεται ακριβώς για να έρθει».

Όπως τονίζει μάλιστα η Μίνα Καραμήτρου στο ρεπορτάζ για το OPEN, είναι πρωτάκουστο αυτό που ισχυρίστηκε και ο αστυνομικός της Άμεσης Δράσης πως οι πολίτες σε ανάγκη δεν μπαίνουν στα περιπολικά. Σημειώνεται πως συνολικά έξι αστυνομικοί απομακρύνθηκαν από τις θέσεις τους και όλοι τους έχουν πάρει μετάθεση είτε για το Μεταγωγών, είτε για το Αλλοδαπών.

Ακολουθήστε μας στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις