Αθήνα

°C

kairos icon

Σάββατο

04

Μαΐου 2024

alphafreepress.gr / PLUS / Γρήγορη απόψυξη κατάψυξης: Έξυπνοι τρόποι για την αφαίρεση του πάγου
PLUS

Γρήγορη απόψυξη κατάψυξης: Έξυπνοι τρόποι για την αφαίρεση του πάγου

Γρήγορη απόψυξη κατάψυξης: Υπάρχουν δύο έξυπνοι και γρήγοροι τρόποι για να αφαιρεθεί ο πάγος από την κατάψυξη.

Η απόψυξη είναι απαραίτητη, δηλαδή η αφαίρεση του πάγου από τη συντήρηση και την κατάψυξη συστήνεται για πολλούς λόγους. Ο πάγος που αναπόφευκτα αρχίζει να μαζεύεται στα τοιχώματα του ψυγείου και την κατάψυξη, εμποδίζει τη σωστή λειτουργία των αεραγωγών. Αποτέλεσμα είναι η κακή ψύξη, οι άσχημες οσμές, η αυξημένη κατανάλωση ρεύματος αλλά και επιπλέον προβλήματα που μπορούν να προκύψουν, συνήθως με μεγάλο κόστος σε χρόνο και χρήματα.

Αν το ψυγείο σας δεν είναι No Frost, ο καλύτερος τρόπος για να γίνει σωστά η απόψυξη στην κατάψυξη είναι να αφήσετε τον πάγο να λιώσει μόνος του. Εάν ωστόσο ο χρόνος πιέζει, υπάρχουν δύο έξυπνοι και γρήγοροι τρόποι που μπορεί να επιταχύνουν τα αποτελέσματα. Ο πάγος στην κατάψυξη, δυσκολεύει το έργο της νοικοκυράς, αφού πρέπει να περιμένει πολλές ώρες με το ψυγείο εκτός λειτουργίας, με κίνδυνο φυσικά να χαλάσουν και τα τρόφιμα.

Τρόποι απόψυξης

Εάν είχατε προγραμματίσει να κάνετε απόψυξη στο ψυγείο για να το καθαρίσετε, αλλά συνεχώς το αναβάλετε γιατί σκέφτεστε όλο αυτόν τον πάγο στην κατάψυξη, υπάρχει η λύση για να λιώσει εύκολα μόνος του.Υπάρχει δύο έξυπνοι τρόποι για να ξεπαγώσετε τον καταψύκτη σας χωρίς να χάσετε πολύτιμο χρόνο.

Ο πρώτος γρήγορος τρόπος είναι με τη χρήση βραστού νερού

Αρχικά βγάζετε την πρίζα από το ρεύμα. Το μόνο που θα χρειαστεί είναι να βράσετε νερό σε ένα κατσαρολάκι. Όταν βράσει, τοποθετήστε στην κατάψυξη (ή μέσα στο ψυγείο αντίστοιχα) και κλείστε την πόρτα. Αφήστε τους ζεστούς ατμούς να διαβρώσουν τον πάγο. Όταν το νερό κρυώσει, αντικαταστήστε το με ζεστό (θα χρειαστείτε να επαναλάβετε 2-3 φορές), αλλά με αυτό τον τρόπο θα ξεμπερδέψετε πολύ πιο σύντομα.

Ο δεύτερος γρήγορος τρόπος είναι με τη χρήση του φυτικού λαδιού

Αρχικά βγάζετε την πρίζα από το ρεύμα, στη συνέχεια αλείφετε ή ψεκάζετε τον καταψύκτη σας εσωτερικά με φυτικό λάδι. Αφήνετε λίγη ώρα και θα δείτε τον πάγο να φεύγει μόνος του. Από τη στιγμή που ο πάγος ρευστοποιηθεί μπορείτε να αφαιρέσετε τα υπολείμματα με μια σπάτουλα.Τέλος, καθαρίζετε με ένα σφουγγάρι, στεγνώνετε και είναι έτοιμο.

Ακολουθήστε μας στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις