Αθήνα

°C

kairos icon

Κυριακή

21

Απριλίου 2024

alphafreepress.gr / ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ / Αγροτικό πετρέλαιο 2024 – πληρωμή: Πάνω από 40 εκατ. ευρώ σε 300.000 αγρότες
ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ

Αγροτικό πετρέλαιο 2024 – πληρωμή: Πάνω από 40 εκατ. ευρώ σε 300.000 αγρότες

Αγροτικό πετρέλαιο 2024 - πληρωμή: Την προσεχή εβδομάδα η διαβούλευση για τον νέο κανονισμό του ΕΛΓΑ - Ενταντικοποίηση των ελέγχων για την προστασία της ελληνικής παραγωγής από τις ελληνοποιήσεις προανήγγειλε ο Λευτέρης Αυγενάκης

Σήμερα Τρίτη (02/04) θα πραγματοποιηθεί η πληρωμή της προκαταβολής του Ειδικού Φόρου Κατανάλωσης στο Αγροτικό Πετρέλαιο, ύψους 41 εκατ. ευρώ σε 300.000 αγρότες, όπως ανέφερε χθες από την Κοζάνη ο υπουργός Αγροτικής Ανάπτυξης και Τροφίμων, Λευτέρης Αυγενάκης, σε ανοικτή συζήτηση με εκπροσώπους αγροτικών συλλόγων της περιοχής. Ο υπουργός ανακοίνωσε ότι την προσεχή εβδομάδα θα ξεκινήσει επίσημα η διαβούλευση για τον νέο κανονισμό του ΕΛΓΑ, λέγοντας ότι θα γίνει «αποτελεσματικότερος, δημοκρατικότερος πιο λειτουργικός και δικαιότερος».

Επιπλέον. γνωστοποίησε την αύξηση κατά 1,5 εκατ. της χρηματοδότησης του Leader για να μετάσχουν στο πρόγραμμα και οι επιλαχόντες. Ζήτησε αλλαγές στην ΚΑΠ για να ελαφρυνθούν οι παραγωγοί από τα διοικητικά βάρη, σημειώνοντας ότι η εφαρμογή της θα πρέπει να γίνει πιο εύκολη, και προειδοποίησε ότι εφόσον δεν γίνουν οι απαραίτητες αλλαγές, κανένα κράτος-μέλος δεν θα μπορέσει να απορροφήσει το 100% των πόρων που του αναλογεί.

Οι επόμενες κινήσεις του ΟΠΕΚΕΠΕ

Σύμφωνα με την ανακοίνωση του ΥΠΑΑΤ, ο κ. Αυγενάκης ζήτησε από τους παρευρισκόμενους, ανεξαρτήτως ιδεολογίας, να ασκήσουν πιέσεις στα κόμματα που ανήκουν, ώστε οι ευρωομάδες στις οποίες συμμετέχουν να λάβουν ανάλογες αποφάσεις με εκείνες του Ευρωπαϊκού Λαϊκού Κόμματος, το οποίο υιοθέτησε τις 19 προτάσεις του υπουργείου. Παράλληλα, ο κ. Αυγενάκης μίλησε, μεταξύ άλλων, για τις επόμενες κινήσεις του ΟΠΕΚΕΠΕ το επόμενο διάστημα.

Αναλυτικά:

– Διόρθωση της ενιαίας ενίσχυσης του 2023, με πληρωμή πριν από το Πάσχα.

– Πληρωμή των συνδεδεμένων ενισχύσεων ύψους 245 εκατ. ευρώ πριν από το Πάσχα.

– Άνοιγμα, από χθες (01/04) , της πλατφόρμας για το ΟΣΔΕ.

– Πληρωμή των οικολογικών σχημάτων, ύψους 425 εκατ. ευρώ, πριν από το Πάσχα.

– Εκκαθάριση των 16.500 δεσμευμένων ΑΦΜ, ύστερα από έλεγχο.

Ακολουθήστε μας στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις