Αθήνα

°C

kairos icon

Τετάρτη

01

Μαΐου 2024

alphafreepress.gr / ΚΟΣΜΟΣ / Ευρωπαϊκά Βραβεία Ψηφιακών Δεξιοτήτων 2024 – αίτηση: Πότε λήγει η προθεσμία και ποιους αφορά
ΚΟΣΜΟΣ

Ευρωπαϊκά Βραβεία Ψηφιακών Δεξιοτήτων 2024 – αίτηση: Πότε λήγει η προθεσμία και ποιους αφορά

Ευρωπαϊκά Βραβεία Ψηφιακών Δεξιοτήτων 2024 - αίτηση: Ο στόχος είναι να προβληθεί το εξαιρετικό έργο των οργανισμών, σε όλη την Ευρώπη που έχουν συμβάλει στην προώθηση των ψηφιακών δεξιοτήτων μέσω των έργων και των δράσεων τους.

Λήγει σήμερα Τρίτη, 2 Απριλίου η προθεσμία για την υποβολή αιτήσεων, όσον αφορά τα Ευρωπαϊκά Βραβεία Ψηφιακών Δεξιοτήτων 2024. Ο στόχος είναι να προβληθεί το εξαιρετικό έργο των οργανισμών σε όλη την Ευρώπη, που έχουν συμβάλει στην προώθηση των ψηφιακών δεξιοτήτων, μέσω των έργων και των δράσεων τους. Οι ψηφιακές δεξιότητες ορίζονται ως ένα σύνολο γνώσεων (knowledge), δεξιοτήτων (skills) και στάσεων (behaviors) οι οποίες προσδίδουν στο χρήστη ψηφιακή ικανότητα (digital competence) με συγκεκριμένα αποτελέσματα. Επιτρέπουν στους ανθρώπους να αναζητούν πληροφορίες και δεδομένα, να δημιουργούν και να μοιράζονται ψηφιακό περιεχόμενο, να επικοινωνούν και να συνεργάζονται στο ψηφιακό περιβάλλον.

Κυρίως όμως, με τη συνεχή ανάπτυξη νέων προηγμένων και καινοτόμων δεξιοτήτων συμβάλλουν στην αντιμετώπιση των ελλείψεων, των κενών και των αναντιστοιχιών κυρίως στις δεξιότητες στον τομέα των ΤΠΕ(τεχνολογία πληροφοριών και επικοινωνίας). Φέτος λοιπόν στα Ευρωπαϊκά Βραβεία έχει εισαχθεί μιας νέα κατηγορία βραβείων, που εστιάζει στις δεξιότητες σε θέματα Κυβερνοασφάλειας. Η ελληνική Εθνική Συμμαχία για τις Ψηφιακές Δεξιότητες και την Απασχόληση, είχε προτείνει τη συγκεκριμένη κατηγορία κατά την ενεργή συμμετοχή της στην ομάδα εργασίας σε θέματα Στρατηγικής της Ευρωπαϊκής Πλατφόρμας για τις Ψηφιακές Δεξιότητες και την Απασχόληση την άνοιξη του 2023, αναγνωρίζοντας τη σημασία της για τον σύγχρονο ψηφιακό κόσμο.

Η ελληνική συμμετοχή

Υπενθυμίζεται ότι η Εθνική Συμμαχία για τις Ψηφιακές Δεξιότητες για την Απασχόληση είναι ένας συνασπισμός οργανισμών προερχόμενων από τον δημόσιο, τον ιδιωτικό τομέα και την κοινωνία των πολιτών με στόχο τη μείωση του ψηφιακού χάσματος και την προώθηση των ψηφιακών δεξιοτήτων στην ελληνική κοινωνία. Η Ελλάδα, μέσω της Εθνικής Συμμαχίας που υπάγεται στη Γενική Γραμματεία Πληροφοριακών Συστημάτων και Ψηφιακής Διακυβέρνησης, είναι μία από τις 22 συμμετέχουσες χώρες οι οποίες διασυνδέονται με την ευρωπαϊκή πλατφόρμα Digital Skills & Jobs Platform προκειμένου να μοιράζονται περιεχόμενο σχετικά με τις εθνικές πολιτικές και πρωτοβουλίες ψηφιακών δεξιοτήτων, τις βέλτιστες πρακτικές στον τομέα των ψηφιακών δεξιοτήτων, καθώς και ευκαιρίες κατάρτισης, εκδηλώσεις και πόρους ψηφιακών δεξιοτήτων

Αίτηση μπορούν να υποβάλλουν οι δημόσιοι, ιδιωτικοί και ακαδημαϊκοί οργανισμοί, καθώς και ερευνητικά ή/και εκπαιδευτικά κέντρα, σχολεία, ΜμΕ ή μεγάλες επιχειρήσεις, κοινοπραξίες χρηματοδοτούμενων από την ΕΕ έργων, δημόσιες διοικήσεις, ΜΚΟ και πρωτοβουλίες πολιτών που εκτελούν ή έχουν ολοκληρώσει έργο ή πρωτοβουλία για την υποστήριξη της υιοθέτησης ψηφιακών δεξιοτήτων σε μία από τις πέντε κατηγορίες των βραβείων Η διαδικασία υποβολής αίτησης γίνεται ηλεκτρονικά στην πλατφόρμα της Ευρωπαϊκής Επιτροπής για τις Ψηφιακές Δεξιότητες και την Απασχόληση. Ο εκπρόσωπος του υποψήφιου οργανισμού:

  • Εγγράφεται πρώτα στην πλατφόρμα ψηφιακών δεξιοτήτων και απασχόλησης. Δημιουργεί ένα προφίλ χρήστη και ένα προφίλ οργανισμού (μπορείτε να κατεβάσετε τις οδηγίες στο  dexiotites2024 )
  • Βεβαιώνεται ότι ο οργανισμός του δεν είναι ήδη εγγεγραμμένος, όπως αναφέρεται στις οδηγίες. Αν έχει αμφιβολίες για το αν ο οργανισμός είναι εγγεγραμμένος ή όχι, επικοινωνεί με την ομάδα της πλατφόρμας στέλνοντας email στη διεύθυνση [email protected] .
  • Μόλις ολοκληρωθεί η εγγραφή του οργανισμού, ο αιτών συμπληρώνει την αίτηση ηλεκτρονικά ακολουθώντας αυτόν τον σύνδεσμο https:ec.europa.eu/eusurvey/runner/EDSA24_Application Form

Οι πέντε κατηγορίες βραβείων ψηφιακών δεξιοτήτωνείναι οι εξής :

  • Ψηφιακή αναβάθμιση δεξιοτήτων στην εργασία
  • Ψηφιακές δεξιότητες για την εκπαίδευση
  • Ένταξη στον ψηφιακό κόσμο
  • Ενασχόληση των γυναικών με επαγγέλματα ΤΠΕ Δεξιότητες κυβερνοασφάλειας
Ακολουθήστε μας στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις