Αθήνα

°C

kairos icon

Τρίτη

30

Απριλίου 2024

alphafreepress.gr / ΚΟΣΜΟΣ / Εμίλ – θάνατος: Ο παππούς στο στόχαστρο των ερευνών
ΚΟΣΜΟΣ

Εμίλ – θάνατος: Ο παππούς στο στόχαστρο των ερευνών

Νέα στοιχεία οδηγούν πιο κοντά στη διαλεύκανση του μυστηρίου σχετικά με τον θάνατο του μικρού Εμίλ

Με εντατικούς ρυθμούς συνεχίζονται οι έρευνες γύρω από την αιτία του θανάτου του μικρού Εμίλ στη νοτιο- ανατολική Γαλλία, ύστερα από την εύρεση του κρανίου του κοντά στην περιοχή που έμεναν οι παππούδες του, από γυναίκα πεζοπόρο. Ο μικρός Εμίλ είχε εξαφανιστεί από το σπίτι των παππούδων του στις 8 Ιουλίου του 2023 και οι αρχές είχαν «χτενίσει» την περιοχή προκειμένου να βρούν στοιχεία, χωρίς όμως κάποιο αποτέλεσμα. Η εύρεση του κρανίου του και κάποιων ακόμη οστών μόλις 90 μέτρα από το σπίτι που έμενε, φέρνει μία νέα τροπή στην υπόθεση που θα εξετάσει το ενδεχόμενο ακόμη και της δολοφονίας. Το παρελθόν του παππού του παιδιού έχει δημιουργήσει αρκετές υποψίες σχετικά με την εμπλοκή του στην εξαφάνιση και τελικά στο θάνατο του παιδιού.

Σύμφωνα με τις αρχές, ο παππούς του Εμίλ, Φιλίπ, ήταν αρχηγός σε μία χριστιανική κοινότητα για παιδιά με οικογενειακά προβλήματα καθώς και σε ένα χριστιανικό σύλλογο προσκόπων, τη δεκαετία του 1990. Και στις δύο περιπτώσεις έχει κατηγορηθεί για βίαιες πρακτικές εναντίον των παιδιών, καθώς και για βιασμό ανηλίκων. Συγκεκριμένα, το 2018 είχε καλεστεί από το δικαστήριο της πόλης Λιλ ώστε να καταθέσει σχετικά με τις καταγγελίες που είχαν γίνει εις βάρος του για σωματική κακοποίηση, με τον ίδιο να παραδέχεται πως είχε χαστουκίσει κάποιες φορές τα παιδιά, αλλά όχι συχνά. Λίγο νωρίτερα, το 2016, ένας μάρτυρας της υπόθεσης για το βιασμό ανηλίκου το 1993 στο σύλλογο προσκόπων «Riaumont», αποφάσισε να αναφέρει στην αστυνομία τα περιστατικά που είχε βιώσει. Κατηγόρησε τον «αδερφό Φιλίπ» και έναν ακόμη άνδρα για βασανισμό και σεξουαλική κακοποίηση σε ένα δωμάτιο που χρησιμοποιούσαν «για τιμωρία». Την ώρα της εξαφάνισης του παιδιού, όπως είχε αναφερθεί, ο παππούς του έκοβε ξύλα έξω από το σπίτι.

Πώς συνεχίζονται οι έρευνες

Το μικρό χωριό ο- Βερνέ των 25 κατοίκων έχει αποκλειστεί από τις αρχές, προκειμένου να εξεταστεί το οποιοδήποτε στοιχείο που θα βοηθήσει στη διαλεύκανση της υπόθεσης. Αυτό που εξετάζουν οι αρχές είναι εάν τα οστά του παιδιού ήταν στο σημείο που βρέθηκαν από τη στιγμή του θανάτου του ή εάν μεταφέρθηκαν εκεί από κάποιο άλλο πρόσωπο. «Όταν έχεις ένα πτώμα σε αποσύνθεση, έχεις στοιχεία στο έδαφος που επιτρέπουν να γνωρίζεις εάν η σορός παρέμεινε για κάποιο χρονικό διάστημα σε αυτό το έδαφος», εξήγησε η εκπρόσωπος Τύπου της χωροφυλακής, Μαρί-Λορ Πεζάν, αναφέροντας πως υπάρχει μία μικρή πιθανότητα να μην εντοπίστηκαν από τις αρχές κατά τη διάρκεια των ερευνών το καλοκαίρι.

Στην επιχείρηση των αρχών συμμετέχουν δεκάδες αστυνομικοί, ανθρωπολόγοι, σκυλιά αλλά και drones με πολύ μεγάλη εμπειρία, προκειμένου να αναλυθούν όλα τα στοιχεία της υπόθεσης. Οι καιρικές συνθήκες, όμως δυσκολεύουν τις έρευνες, καθώς το βράδυ υπήρχαν έντονες βροχοπτώσεις στην περιοχή. «Οι έρευνες θα διαρκέσουν για όσο χρόνο χρειαστεί», επισήμανε ο συνταγματάρχης Πιερ-Ιβ Μπαρντί, διοικητής της χωροφυλακής στο Άλπ ντε Οτ Προβάνς,  ενώ δήλωσε πως «πρόκειται για μια πολύ λεπτή, λεπτομερή δουλειά» και για αυτό συνδράμουν στην επιχείρηση ειδικοί με εμπειρία σε διεθνές επίπεδο.

 

Ακολουθήστε μας στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις