Αθήνα

°C

kairos icon

Δευτέρα

29

Απριλίου 2024

alphafreepress.gr / ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ / Βίντεο τρόμου: Λιφτ σε χιονοδρομικό στην Ιταλία κάνουν τούμπες από τον αέρα
ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ

Βίντεο τρόμου: Λιφτ σε χιονοδρομικό στην Ιταλία κάνουν τούμπες από τον αέρα

«Σαν να ήμασταν σε πλυντήριο»

Στιγμές τρόμου έζησαν οι επιβαίνοντες σε λιφτ χιονοδρομικού κέντρου στη βόρεια Ιταλία όταν θυελλώδεις άνεμοι τα σάρωσαν με αποτέλεσμα να κλυδωνίζονται σαν βάρκες εν μέσω φουρτούνας και να κινδυνεύουν να πέσουν από ύψος αρκετών μέτρων. Το χιονοδρομικό κέντρο Breuil Cervinia είχε ήδη κλείσει για το κοινό λόγω της ανεμοθύελλας κι αυτοί που βρίσκονταν στα λιφτ ήταν οι τελευταίοι σκιέρ που επέστρεφαν στη βάση. Οι άνεμοι που έπνεαν με ταχύτητα 100 χλμ/ώρα σάρωσαν τουλάχιστον 12 λιφτ προκαλώντας πανικό στους επιβαίνοντες καταστροφές. «Δέκα καθίσματα καταστράφηκαν και αφαιρέθηκαν από τα λιφτ. Το άτομο που βιντεοσκόπησε τη σκηνή από το κάθισμά του μεταφέρθηκε με ελικόπτερο σε νοσοκομείο, αλλά εθεάθη να βαδίζει», ανέφερε χρήστης στην πλατφόρμα Χ. Η Cervino Spa, που διαχειρίζεται το θέρετρο, επιβεβαίωσε, πάντως, ότι ουδείς τραυματίστηκε σοβαρά.

Ο Μπάρναμπι Ντάνινγκ, πεπειραμένος σκιέρ, είπε στο αμερικανικό δίκτυο ABC News ότι υπήρξαν κάποιες στιγμές που πίστεψε ότι δεν θα καταφέρει να επιβιώσει με τη φίλη του Στέφανι από την τρομακτική κατάβαση με το λιφτ στο Breuil Cervinia την περασμένη Πέμπτη. «Δεν ήξερα ότι τα λιφτ μπορούν να περιστραφούν κατ’ αυτόν τον τρόπο», είπε. Ο ίδιος και η φίλη του είχαν παρατηρήσει μια δραματική αλλαγή του καιρού ενώ κατέβαιναν με το λιφτ – μια εφιαλτική διαδρομή που κράτησε 40 λεπτά. «Ο άνεμος δυνάμωσε, δεν μπορούσαμε να δούμε μπροστά μας. Υπήρχαν πολλές στιγμές απόλυτου τρόμου και πανικού. Ήταν σαν να ήμασταν σε πλυντήριο. Τιναζόμασταν πέρα -δώθε. Τρεις φορές κρεμόμουν στο κενό, δεν υπήρχε τίποτε από κάτω μου», είπε.

Σε ανακοίνωσή του το χιονοδρομικό κέντρο ανέφερε ότι «οι καιρικές συνθήκες άλλαξαν ξαφνικά και απρόσμενα» κι ότι απαγορεύτηκε «αμέσως» η πρόσβαση στα λιφτ, αλλά υπήρχαν ακόμη «επιβάτες σε καθίσματα, που μεταφέρθηκαν στο σταθμό… σώοι». Μετά την τρομακτική εμπειρία του ο Ντάνινγκ είπε ότι οι σκιέρ θα πρέπει να εμπιστεύονται το ένστικτό τους όταν νιώθουν ότι κάτι δεν πάει καλά. «Όταν κάνεις σκι, εμπιστεύεσαι τους χειριστές των λιφτ. Εγώ ένιωσα ότι απλώς άφησαν το λιφτ να συνεχίσει σε μια χρονική στιγμή που ήταν πραγματικά πολύ επικίνδυνο». Παρά τα όσα βίωσε, πάντως, ο Ντάνινγκ επέστρεψε στις πλαγιές του χιονοδρομικού κέντρου την επομένη για να κάνει σκι.

Ακολουθήστε μας στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις