Αθήνα

°C

kairos icon

Πέμπτη

02

Μαΐου 2024

alphafreepress.gr / ΕΛΛΑΔΑ / Στην “τσιμπίδα” της Οικονομικής Αστυνομίας οφθαλμίατρος για φοροδιαφυγή
ΕΛΛΑΔΑ

Στην “τσιμπίδα” της Οικονομικής Αστυνομίας οφθαλμίατρος για φοροδιαφυγή

Ελέγχεται για απόκρυψη 161.000 ευρώ

Συστηματική φοροδιαφυγή μέσω αγοράς πανάκριβων ρολογιών (!) φέρνει στο φως η Οικονομική Αστυνομία. Ελεγχόμενος, ένα οφθαλμίατρος που δραστηριοποιείται σε περιοχή της Κεντρικής Μακεδονίας, ο οποίος ελέγχεται και θα αντιμετωπίσει τις προβλεπόμενες συνέπειες για αγορά άνω των 20 ρολογιών Rolex, χωρίς τα ποσά που έχει δηλώσει στις φορολογικές καταστάσεις, να «καλύπτουν» στο ελάχιστο αυτές τις αγορές, που σε ευρώ ξεπερνούν τα 160.000.

Του Πέτρου Καρσιώτη

Στην επίσημη ενημέρωση τονίζεται ότι από την Υποδιεύθυνση Οικονομικής Αστυνομίας Βορείου Ελλάδος διερευνήθηκε «υπόθεση μη έκδοσης αποδείξεων και απόκρυψης φορολογητέας ύλης, μέσω αγοράς ακριβών ρολογιών χειρός από οφθαλμίατρο σε περιοχή της βόρειας Ελλάδας».

Στη συνέχεια ακολουθούν λεπτομέρειες της υπόθεσης. Αναφέρει η  Οικονομική Αστυνομία:

«Ειδικότερα, όπως προέκυψε από την έρευνα, ο ανωτέρω, κατά τα έτη 2019 έως 2024, είχε προβεί στην απόκτηση 23 ρολογιών χειρός, συνολικής αξίας 161.300 ευρώ, τα οποία δεν δικαιολογούνταν από τα δηλωθέντα εισοδήματά του». Την υπόθεση της αγοράς των πανάκριβων ρολογιών διερεύνησαν οι αστυνομικοί  μετά από ανώνυμη καταγγελία, που έλαβαν και η οποία έκανε λόγο για μη έκδοση αποδείξεων και απόκρυψη φορολογητέας ύλης μέσω αγοράς ακριβών ρολογιών χειρός. Οι αστυνομικοί από την πρώτη φάση της έρευνας, αξιολόγησαν την πληροφορία ως βάσιμη και ακολούθησε έλεγχος των αγορών, αλλά και έρευνα των σχετικών βιβλίων στο οφθαλμιατρείο του,  στα Γιαννιτσά.

Πιο αναλυτικά, η Οικονομική Αστυνομία, επισημαίνει:

«Από τον έλεγχο και έπειτα από διασταύρωση αναρτήσεων σε γνωστή ιστοσελίδα αγγελιών, διαπιστώθηκε πως ο ανωτέρω, κατά τα έτη 2019 έως και 2024, απέκτησε 23 ρολόγια χειρός, κυρίως μάρκας «ROLEX», συνολικής αξίας 161.300€, τα οποία δεν δικαιολογούνταν από τα δηλωθέντα εισοδήματα του, κατά παράβαση του ν.4172/2013 σε συνδυασμό με τον ν.4987/2022. Για τις διαπιστωθείσες παραβάσεις θα ενημερωθεί η Δ.Ο.Υ Γιαννιτσών για τις δικές της περαιτέρω ενέργειες και την επιβολή των διοικητικών κυρώσεων». Για τις παραβάσεις που προέκυψαν πρόκειται να ενημερωθεί η αρμόδια Δ.Ο.Υ. για την επιβολή των ανάλογων διοικητικών κυρώσεων.

Σε βάρος του οφθαλμίατρου σχηματίστηκε δικογραφία για «αδικαιολόγητη προσαύξηση περιουσίας μέσω αγοράς ακριβών ρολογιών χειρός κατά τα φορολογικά έτη 2019 έως 2024, όπως διαπιστώθηκε από την έρευνα των αρχών, απέκτησε 23 ρολόγια χειρός, κυρίως μάρκας «ROLEX», συνολικής αξίας 161.300 ευρώ»!

Ακολουθήστε μας στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις