Αθήνα

°C

kairos icon

Κυριακή

05

Μαΐου 2024

alphafreepress.gr / ΚΟΣΜΟΣ / Σκότωσε άστεγο: Ειδεχθές έγκλημα στο Κολοράντο
ΚΟΣΜΟΣ

Σκότωσε άστεγο: Ειδεχθές έγκλημα στο Κολοράντο

Σκότωσε άστεγο: 19χρονος σκότωσε, διαμέλισε και κράτησε το κεφάλι του Γουόρεν Μπαρνς στο δωμάτιο του – Η στιγμή της σύλληψης

Ο Brian Cohee, 21 ετών σήμερα, από το Κολοράντο, δολοφόνησε και διαμέλισε άστεγο άνδρα, επειδή ήθελε να δει πώς θα νιώσει διαπράττοντας φόνο, όπως είπε ο ίδιος στους αστυνομικούς. Το γεγονός κατήγγειλε η μητέρα του, η οποία ήταν εκείνη που βρήκε κάποια από τα μέλη του άτυχου άνδρα στην ντουλάπα του γιου της, σύμφωνα με τα όσα αναφέρει σε σχετικό της ρεπορτάζ η Daily Mail. H υπόθεση αυτή που είχε σοκάρει τις ΗΠΑ, γυρίστηκε σε ντοκιμαντέρ, στο οποίο παρουσιάστηκε στιγμή της σύλληψης του 19χρονου, η οποία ήταν κάτι παραπάνω από κυνική, με τον ίδιο να παραδέχεται τα πάντα. Το ντοκιμαντέρ παρουσίασε πλάνα από κάμερα της αστυνομίας την στιγμή που οι αρχές έφτασαν στην κατοικία του Cohee.

Η αστυνομία ανέκρινε τον Cohee στο σπίτι του και τον ρώτησε: «Οι γονείς σου έχουν ανησυχίες για κάποια πράγματα που μπορεί να βρήκαν στο δωμάτιό σου; Τι μπορεί να είναι αυτά;» τον ρώτησαν. Στην ερώτηση αυτή ο Cohee απάντησε ήρεμα: «Ναι, έτσι πιστεύω, ένα ανθρώπινο κεφάλι και χέρια. Από εκείνον τον τύπο που εξαφανίστηκε. Τον δολοφόνησα με ένα μαχαίρι». Όταν τον ρώτησαν οι αστυνομικοί γιατί, πρόσθεσε: «Πάντα αναρωτιόμουν πώς θα ήταν να νιώθω τον φόνο».

Η δίκη

Η δίκη για τη δολοφονία έγινε στις αρχές του 2023 και στο άκουσμα της ετυμηγορίας ο Cohee δεν έδειξε καμία ορατή αντίδραση. Αυτό προκάλεσε μια συναισθηματική απάντηση σε πολλούς από τους παρευρισκόμενους. «Ο Γουόρεν Μπαρνς έχασε τη ζωή του με τον πιο βίαιο τρόπο. Οι φίλοι, η οικογένειά του και η κοινότητά του βιώνουν την απώλειά του», είπε ο Τρις Μαχρέ, βοηθός εισαγγελέα. Ο Cohee δήλωσε αθώος λόγω παραφροσύνης. Κατά τη διάρκεια της δίκης του, η οποία ξεκίνησε στις 17 Ιανουαρίου, οι δικηγόροι του υποστήριξαν ότι οι διαγνωσμένες διαταραχές ψυχικής υγείας του Cohee – συμπεριλαμβανομένης της μείζονος καταθλιπτικής διαταραχής, της ΔΕΠΥ και του αυτισμού – σε συνδυασμό με περιβαλλοντικούς στρεσογόνους παράγοντες τον έκαναν να τρελαθεί όταν είδε τον Barnes και τον σκότωσε.

Ο Brian Cohee II κατηγορήθηκε για για φόνο πρώτου βαθμού, δύο κατηγορίες για παραποίηση ανθρώπινου σώματος και μία για παραποίηση αποδεικτικών στοιχείων. Το δικαστήριο έκρινε τον Cohee ένοχο και για τις τέσσερις κατηγορίες. Ο Cohee συνελήφθη την 1η Μαρτίου 2021 αφού οι γονείς του βρήκαν το κεφάλι και τα χέρια του Μπαρνς στην ντουλάπα του. Είχε προσπαθήσει να απαλλαγεί από το υπόλοιπο σώμα του Μπαρνς στη ράμπα του σκάφους Blue Heron, όπου κόλλησε το αυτοκίνητό του στον ποταμό Κολοράντο.

Ακολουθήστε μας στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις