Αθήνα

°C

kairos icon

Πέμπτη

02

Μαΐου 2024

alphafreepress.gr / ΕΛΛΑΔΑ / 5 συλλήψεις σε Περιστέρι και Βύρωνα για διακίνηση ναρκωτικών
ΕΛΛΑΔΑ

5 συλλήψεις σε Περιστέρι και Βύρωνα για διακίνηση ναρκωτικών

Ηρωίνη στο Περιστέρι, κοκαΐνη στον Βύρωνα

Δύο γυναίκες κι ένας άνδρας έκρυβαν τα φρικτά μυστικά του «λευκού θανάτου» σε ισόγεια κατοικία στην περιοχή του Περιστερίου. Αστυνομικοί της Δίωξης Ναρκωτικών της Ασφάλειας Αττικής, που έγιναν αποδέκτες πληροφοριών για τη δραστηριότητά τους, μετά από παρακολούθηση, μπλόκαραν τους τρεις μέσα σε αυτοκίνητο σε διασταύρωση της ίδιας περιοχής. Εκεί μάλιστα, ένας εκ των τριών, κατηγορείται για βία κατά κρατικών υπαλλήλων, καθώς με τα χέρια του επιχείρησε να απωθήσει τους αστυνομικούς, αλλά ακινητοποιήθηκε γρήγορα. Στην κατοχή τους βρήκαν συσκευασμένες ποσότητες ηρωίνης, στοιχείο που δεν τους άφηνε καμία αμφιβολία ότι είχαν ξεκινήσει για τη διακίνηση του φονικού ναρκωτικού. Ακολούθησε έρευνα στην οικία όπου, ούτε λίγο ούτε πολύ, βρέθηκαν και κατασχέθηκαν 3 κιλά και 380 γραμμάρια ηρωίνης! Βρέθηκαν ακόμη πιστόλι, σφαίρες, ζευγάρι χειροπέδες και μεταλλική ράβδος.

Σύμφωνα με την επίσημη ενημέρωση, οι τρεις συλληφθέντες είναι ημεδαποί ηλικίας 58 ετών ο άνδρας και 45 και 40 ετών, αντίστοιχα οι δύο γυναίκες, που εμπλέκονται στην υπόθεση.  Σε βάρος τους σχηματίστηκε δικογραφία για παράβαση της νομοθεσίας περί εξαρτησιογόνων ουσιών και περί όπλων. Επιπλέον, διευκρινίζει η Αστυνομία, ο 58χρονος είναι αυτός, που κατηγορείται και για βία κατά υπαλλήλων. «Στο πλαίσιο δράσεων της ανωτέρω Υπηρεσίας», επισημαίνει η ΕΛ.ΑΣ «για τη σύλληψη εμπόρων-διακινητών ναρκωτικών και κατόπιν διερεύνησης πληροφοριών αναφορικά με τη δράση των κατηγορουμένων στην διακίνηση ποσοτήτων ηρωίνης, ακατέργαστης κάνναβης και φαρμακευτικών δισκίων, εντοπίστηκαν οι κατηγορούμενοι και πιστοποιήθηκε η εγκληματική τους δράση».

Πιστόλι, σφαίρες, χειροπέδες

Από έρευνα σε οικία τους και την κατοχή τους, βρέθηκαν, μεταξύ άλλων, και κατασχέθηκαν: Πιστόλι με 27 φυσίγγια, 3 κιλά και 380 γραμμ. ηρωίνης, 11,5 γραμμ. ακατέργαστης κάνναβης, 79 φαρμακευτικά δισκία, συσκευή ηλεκτρικής εκκένωσης (taser) πτυσσόμενη ράβδος, χειροπέδες, 2 ηλεκτρονικές ζυγαριές ακριβείας, 2 αυτοκίνητα και 4 κινητά τηλέφωνα.

Ξένο συνάλλαγμα

΄Ένα στοιχείο που δίνει το έναυσμα στη Δίωξη να ερευνήσει και προς άλλες κατευθύνσεις, είναι η ανεύρεση στην κατοχή τους, πέρα από μετρητά σε ευρώ, 1825 και 14.000 κορωνών Ισλανδίας, 200 δολαρίων Καναδά και 60 λιρών Ηνωμένου Βασιλείου.

Οι συλλήψεις στον Βύρωνα

Η εξάρθρωση της ομάδας του Περιστερίου, ήρθε λίγο μετά τη σύλληψη δύο αλλοδαπών, ηλικίας 33 και 54 ετών, στην περιοχή του Βύρωνα, για κατοχή και διακίνηση κοκαΐνης. Και σ αυτή την επιχείρηση σύλληψης ένας εκ των δύο εμπλεκομένων, λέει η Αστυνομία, αντιστάθηκε σθεναρά για να ματαιώσει τη σύλληψη αλλά ακινητοποιήθηκε. «Κατόπιν διερεύνησης και αξιοποίησης πληροφοριών», αναφέρει η Αστυνομία «αναφορικά με τη δράση των κατηγορουμένων στην διακίνηση κοκαΐνης στην ευρύτερη περιοχή της Αττικής, εντοπίστηκαν οι κατηγορούμενοι και πιστοποιήθηκε η εγκληματική τους δράση.

Από έρευνα στις οικίες και στην κατοχή τους, βρέθηκαν συνολικά και κατασχέθηκαν: 225 γραμμ. κοκαΐνης, το χρηματικό ποσό των 19.170 ευρώ, 20 δολαρίων Η.Π.Α., 40 λιρών Μ. Βρετανίας, 20 φράγκων Ελβετίας και 600 κορωνών Δανίας, 2 ηλεκτρονικές ζυγαριές ακριβείας, ηλεκτρονική συσκευή κένωσης αέρος, 4 κινητά τηλέφωνα, 2 αυτοκίνητα και πλήθος νάιλον συσκευασιών.

Ακολουθήστε μας στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις