Αθήνα

°C

kairos icon

Παρασκευή

03

Μαΐου 2024

alphafreepress.gr / ΚΟΣΜΟΣ / Drone Τροχαίας: Πώς η τεχνολογία θα “τσιμπάει” παραβάτες
ΚΟΣΜΟΣ

Drone Τροχαίας: Πώς η τεχνολογία θα “τσιμπάει” παραβάτες

Drone Τροχαίας: Η τεχνολογία των drone εξυπηρετεί εδώ και καιρό τις ανάγκες των αστυνομικών αρχών

Η παρακολούθηση της κυκλοφορίας των αυτοκινητόδρομων από την αστυνομία, δεν πραγματοποιείται μόνο για τον εντοπισμό των οδηγών που υπερβαίνουν αρκετά το όριο ταχύτητας, αλλά και για να βρεθούν οι αργοί οδηγοί. Μία από τις χώρες όπου οι αστυνομικές αρχές κάνουν χρήση drone στους αυτοκινητόδρομους, είναι η Τσεχία. Όπως μπορείτε να δείτε και στο παρακάτω βίντεο, υπάρχει λόγος που το κάνουν. Για παράδειγμα, ένα φορτηγό που κινείται στη δεξιά λωρίδα με 90 χλμ./ώρα και ακολουθείται από ένα άλλο στην αριστερή λωρίδα κυκλοφορίας με 92 χλμ./ώρα. Πίσω από το φορτηγό που καταλαμβάνει την αριστερή λωρίδα έχει δημιουργηθεί ήδη ουρά από αυτοκίνητα που επιβραδύνουν σε δρόμο ταχείας κυκλοφορίας.

Είναι μια συνηθισμένη εικόνα λένε οι Αρχές, αλλά ταυτόχρονα και παράνομη. Για αυτό και η αστυνομία έχει αναλάβει να εντοπίζει και αυτούς τους οδηγούς. Πρόσφατα μάλιστα, δέχτηκαν και την βοήθεια από μερικά drone, για τα οποία βέβαια οι οδηγοί δεν είχαν ιδέα ότι πετούσαν. Το αστυνομικό πλήρωμα που χειρίζεται το drone είναι σε επαφή με το αυτό που βρίσκεται στον αυτοκινητόδρομο, εντοπίζεται ο «στόχος» που πραγματοποιεί την παράβαση και τότε επεμβαίνει η τροχαία του δρόμου. Οι Αρχές έδωσαν έμφαση στα φορτηγά που δεν κινούνται με μεγάλη ταχύτητα όταν προσπερνούν, με αποτέλεσμα να μειώνεται απότομα η ταχύτητα κίνησης των υπόλοιπων οδηγών. Μέσα σε λίγες μόνο ώρες, η αστυνομία κατέγραψε 16 τέτοιες παραβάσεις.

Στους επιτόπιους ελέγχους, οι οδηγοί των φορτηγών είχαν «λόγους» για τους οποίους οδηγούσαν κατά αυτό τον τρόπο. Τρία από τα φορτηγά ήταν σε κακή μηχανολογική κατάσταση, τρία ήταν υπερφορτωμένα, δύο οδηγοί δεν είχαν πραγματοποιήσει τα υποχρεωτικά διαλείμματά τους, ενώ άλλοι μιλούσαν στο κινητό τους τηλέφωνο. Μετά τα αποτελέσματα αυτής της γρήγορης ενέργειας, η αστυνομία προειδοποίησε ότι θα συνεχίσει τους ελέγχους, έστω και από αέρος. Το αργό και παράνομο προσπέρασμα τιμωρείται στην Τσεχία από 220 έως 1.000 ευρώ.

Ακολουθήστε μας στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις