Αθήνα

°C

kairos icon

Τρίτη

30

Απριλίου 2024

alphafreepress.gr / ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ / Σύλληψη αστυνομικών Άγιος Παντελεήμονας: Οι κινήσεις που τους πρόδωσαν
ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ

Σύλληψη αστυνομικών Άγιος Παντελεήμονας: Οι κινήσεις που τους πρόδωσαν

Σύλληψη αστυνομικών Άγιος Παντελεήμονας: Κατηγορούνται για παράβαση καθήκοντος, ψευδή κατάθεση, καθώς και για παράβαση της νομοθεσίας για τα όπλα

Δύο αστυνομικοί, που υπηρετούν σε υπηρεσίες της Αττικής, συνελήφθησαν στο κέντρο της Αθήνας, από την Υπηρεσία Εσωτερικών Υποθέσεων Σωμάτων Ασφαλείας, κατηγορούμενοι για παράβαση καθήκοντος, ψευδή κατάθεση, καθώς και για παράβαση της νομοθεσίας για τα όπλα. Σημειώνεται ότι ο ένας βρίσκεται ήδη σε κατάσταση αργίας. Σύμφωνα με το Υπουργείο Προστασίας του Πολίτη, τις πρωινές ώρες της Παρασκευής, ιδιοκτήτης καταστήματος από τη Συρία, στην περιοχή του Αγίου Παντελεήμονα, είδε τρία άτομα, με μερικώς καλυμμένα τα χαρακτηριστικά τους, φορώντας καπέλο τύπου τζόκεϊ και γυαλιά ηλίου, να κατοπτεύουν τον περιβάλλοντα χώρο της επιχείρησής του. Αμέσως μετά, θεωρώντας ότι τα άτομα σκόπευαν να τον ληστέψουν, κάλεσε σε βοήθεια.

Οι δύο αστυνομικοί, ένας 58χρονος ανθυπαστυνόμος και ένας 53χρονος αρχιφύλακας, πλησίασαν τον ιδιοκτήτη του καταστήματος λέγοντας τους “Ασφάλεια, έλα μέσα”, τραβώντας τον τουλάχιστον δύο φορές από το χέρι και απαιτώντας να εισέλθουν στο κατάστημα. Αυτό το σκηνικό θύμισε στον άνδρα από τη Συρία τον τρόπο δράσης τριών αγνώστων δραστών, οι οποίοι τέλεσαν σε βάρος του ληστεία στις αρχές Φεβρουαρίου. Ο ιδιοκτήτης του καταστήματος όντας απολύτως βέβαιος ότι επίκειται νέα ληστεία σε βάρος του, άρχισε να καλεί σε βοήθεια και η υπάλληλος του απέναντι καταστήματος, μία γυναίκα από την Αλβανία, αντιλαμβανόμενη το γεγονός προσέτρεξε άμεσα στο Τ.Α. Αγίου Παντελεήμονα

Οι δύο συλληφθέντες οδηγήθηκαν στον εισαγγελέα

Στο σημείο έσπευσαν άμεσα άνδρες του Τ.Α. Αγίου Παντελεήμονα οι οποίοι ενημερώθηκαν ότι υπήρχε και τρίτο άτομο που όμως διέφυγε πεζή κατόπιν προτροπής των άλλων δύο. Ο ένας από τους συλληφθέντες αστυνομικούς, αρχικά είπε ότι είχε πληροφορία από την Υπηρεσία του, πως το εν λόγω κατάστημα εμπλέκεται σε κύκλωμα παράνομης διακίνησης μεταναστών και πιθανώς υπάρχουν πλαστά έγγραφα μέσα σε αυτό, ενώ ο δεύτερος απέκρυψε ότι βρίσκεται σε κατάσταση αργίας και οργανικά ανήκει σε διαφορετική υπηρεσία. Ο διοικητής του Τ.Α. Νίκαιας- Αγίου Ιωάννη Ρέντη, όπου υπηρετεί ο ένας εκ των δύο συλληφθέντων ανέφερε ότι πρωινές ώρες της 29-03-2024 ο συγκεκριμένος αστυνομικός δεν βρισκόταν σε διατεταγμένη Υπηρεσία, καθώς είχε διατεθεί σε απογευματινή βάρδια και ουδέποτε του δόθηκαν εντολές να μεταβεί σε οποιαδήποτε περιοχή του κέντρου της Αθήνας προς διερεύνηση οποιασδήποτε υπόθεσης ή πληροφορίας της Υπηρεσίας του, επιβεβαιώνοντας ότι οι προαναφερόμενοι ανέφεραν ψευδώς ότι είχαν μεταβεί στο σημείο για Υπηρεσιακό σκοπό.

Οι δύο αστυνομικοί συνελήφθησαν, ενώ όσον αφορά στην παρουσία τους στο χώρο, επικαλέστηκαν παραπλανητικά στοιχεία τα οποία ήταν σε αντίθεση με υπηρεσιακά δεδομένα. Οσον αφορά στον ένα από τους δύο αστυνομικούς δεν ανέφερε την υπηρεσία προέλευσής του, αλλά ούτε και το γεγονός ότι βρίσκεται σε αργία. Σε έρευνες που ακολούθησαν στα σπίτια των κατηγορουμένων, παρουσία δικαστικού λειτουργού, συνολικά εντοπίστηκαν και κατασχέθηκαν: Δύο μαχαίρια, από τα οποία το ένα τύπου σουγιά, 2 σιδερογροθιές, 230 φυσίγγια, 3 γεμιστήρες πιστολιού και κυνηγετικό μαχαίρι. Οι δύο συλληφθέντες οδηγήθηκαν στον εισαγγελέα.

Ακολουθήστε μας στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις