Αθήνα

°C

kairos icon

Κυριακή

28

Απριλίου 2024

alphafreepress.gr / ΕΛΛΑΔΑ / Έπιασαν 43χρονο που έστηνε ενέδρες σε τράπεζες και ΑΤΜ
ΕΛΛΑΔΑ

Έπιασαν 43χρονο που έστηνε ενέδρες σε τράπεζες και ΑΤΜ

Έκλεβε και τραυμάτιζε θύματα

Έστηνε ενέδρες έξω από τραπεζικά υποκαταστήματα, κυρίως στον Ωρωπό, παρακολουθούσε κατά προτίμηση ηλικιωμένους που έκαναν αναλήψεις και προχωρούσε στην υλοποίηση του σχεδίου του. Πλησίαζε τα θύματα και προσποιείτο ότι γνωστός στενού συγγενικού του προσώπου, στο οποίο, όμως, δήθεν, χρωστούσε το ποσό των 30 ευρώ!

Του Πέτρου Καρσιώτη

Έβγαζε ένα χαρτονόμισμα των 100 ευρώ-πιθανόν πλαστό- και ζητούσε τα…ρέστα από τον ηλικιωμένο που είχε μπροστά του. Όταν το θύμα, έβγαζε τα χρήματα, που πριν από λίγο είχε κάνει ανάληψη να δώσει πράγματι τα ρέστα, 70 ευρώ, ο δράστης ορμούσε, τα άρπαζε και τρεπόταν σε φυγή! Οι αστυνομικοί της Ασφάλειας Ωρωπού, όσο τον αναζητούσαν, τον χαρακτήριζαν επικίνδυνο για την αρτιμέλεια των πιθανών θυμάτων του, καθώς, όπως αποδείχθηκε, σε δύο περιπτώσεις, είχε θέσει σε κίνδυνο τη ζωή ηλικιωμένων. Στη μία περίπτωση, στη Σκάλα Ωρωπού, είχε σπρώξει και τραυματίσει από την πτώση 73χρονο, ο οποίος είχε προσπαθήσει να κρατήσει τα χρήματά του -2.500 ευρώ- και στη δεύτερη, στην Παλλήνη, είχε παρασύρει με το αυτοκίνητο άλλον ηλικιωμένο, που προσπαθούσε επίσης να ανακτήσει τα χρήματα που είχε αρπάξει!

Οι αστυνομικοί κατάφεραν να ταυτοποιήσουν ως δράστη των ληστρικών επιθέσεων έναν 43χρονο Ρομά, τον οποίο συνέλαβαν, τελικά, στο Ζεφύρι, σε εκτέλεση του εντάλματος, που είχε εκδώσει ο ανακριτής. Σύμφωνα με τα στοιχεία της Αστυνομίας, τα θύματα του 43χρονου είναι τουλάχιστον τρία ενώ η έρευνα συνεχίζεται. Τις ίδιες ώρες, ανάλογες σκηνές με αυτές του Ωρωπού και της Παλλήνης, ξετυλίχθηκαν και στο Ψυχικό με αρνητικό πρωταγωνιστή αυτή τη φορά έναν Ουκρανό.

Στόχος γυναίκα – οδηγός

Ο συγκεκριμένος, σύμφωνα με την Αστυνομία, κρατώντας ένα πιστόλι-απομίμηση, πλησίασε μία γυναίκα τη στιγμή που εκείνη επιβιβαζόταν στο αυτοκίνητό της και με την απειλή του όπλου που κρατούσε, επιχείρησε να αρπάξει χρήματα και προσωπικά της αντικείμενα. Η γυναίκα αντιστάθηκε, κατάφερε να απεμπλακεί και ενημέρωσε τηλεφωνικά την Αστυνομία για την απόπειρα ληστείας. Αστυνομικοί της Άμεσης Δράσης με βάση τα χαρακτηριστικά που έδωσε η γυναίκα οδηγός, ξεκίνησαν την αναζήτηση και εν τέλει συνέλαβαν τον 34χρονο Ουκρανό για απόπειρα ληστείας και παράβαση της νομοθεσίας περί όπλων. Στην κατοχή του, βρέθηκε και κατασχέθηκε πιστόλι-ρέπλικα.

Ακολουθήστε μας στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις