Αθήνα

°C

kairos icon

Σάββατο

27

Απριλίου 2024

alphafreepress.gr / ΕΛΛΑΔΑ / Κρέμασαν κατσίκα: Νέα κτηνωδία στην Ικαρία
ΕΛΛΑΔΑ

Κρέμασαν κατσίκα: Νέα κτηνωδία στην Ικαρία

Κρέμασαν κατσίκα: Πώς κάνουμε καταγγελία για κακοποίηση ζώου

Τον γύρο του διαδικτύου έχει κάνει τις τελευταίες ώρες ένα σκληρό βίντεο που παρουσιάζει μια κατσίκα να είναι κρεμασμένη από ένα δέντρο, σε χωράφι στην Ικαρία. Η συγκεκριμένη εικόνα έχει προκαλέσει – όπως είναι φυσικό – αποτροπιασμό, ενώ χαρακτηριστικό είναι και το σχόλιο της γυναίκας που έχει «ανεβάσει» το βίντεο στο προφίλ της στο Facebook. «Πιάσαμε πάτο» είναι το σύντομο σχόλιό της.

Πώς καταγγέλλουμε την κακοποίηση ζώου

Αποστέλλουμε email στο [email protected] ή τηλεφωνούμε στο 10410 ή στο 100 ή προσφεύγουμε στο πλησιέστερο Αστυνομικό Τμήμα. Ο πιο αποτελεσματικός τρόπος καταγγελίας είναι μέσω email. Στην καταγγελία μέσω email εντός 10 ημερών θα λάβουμε απάντηση για την εξέλιξη της υπόθεσης στο οποίο μπορούμε να ανταπαντήσουμε. Επίσης, έτσι δίνεται διαταγή από το Αρχηγείο της Ελληνικής Αστυνομίας με ό,τι αυτό συνεπάγεται. Η καταγγελία καλό είναι να περιλαμβάνει όσο το δυνατόν περισσότερες πληροφορίες και φωτογραφίες, όπως η ακριβής διεύθυνση με πινέζα στον χάρτη (εφόσον απαιτείται), φωτογραφικό και βιντεοληπτικό υλικό και αναλυτική περιγραφή του περιστατικού. Σε περίπτωση που η κατάσταση είναι εξαιρετικά επείγουσα μπορούμε να καλέσουμε μετά την αποστολή email το 10410 και να επισημάνουμε την κρισιμότητα άμεσης παρέμβασης της ΕΛΑΣ.

Σε περίπτωση που διαπιστώσουμε ότι δεν έγιναν τα νόμιμα μπορούμε να προχωρήσουμε σε αναφορά στο [email protected]. Οι καταγγελίες μπορεί να αφορούν και παράνομες γέννες χωρίς την άδεια της πενταμελούς επιτροπής του δήμου ή δεσποζόμενα ζώα χωρίς ηλεκτρονική σήμανση και βιβλιάριο». Στην ανάρτηση αναφέρεται επίσης πως το Zero Stray Pawject «έχει συνάψει Μνημόνιο Συνεργασίας με την Ελληνική Αστυνομία από το 2022 και προχώρησε στην πρώτη υποχρεωτική εκπαίδευση αστυνομικών πρώτης γραμμής για την Προστασία των Ζώων».

Ακολουθήστε μας στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις