Αθήνα

°C

kairos icon

Σάββατο

27

Απριλίου 2024

alphafreepress.gr / ΑΘΛΗΤΙΚΑ / Ολυμπιακός συμβόλαια 2024: Ποιοι μένουν και ποιοι φεύγουν
ΑΘΛΗΤΙΚΑ

Ολυμπιακός συμβόλαια 2024: Ποιοι μένουν και ποιοι φεύγουν

Ολυμπιακός συμβόλαια 2024: Η περίπτωση του Γιόβετιτς

Ο Ολυμπιακός είναι ένας Οργανισμός που ποτέ δεν σταματά τις διεργασίες ενόψει της χρονιάς που ακολουθεί και ενώ παράλληλα έχει και τις τρέχουσες αγωνιστικές του υποχρεώσεις. Σε αυτήν την περίσταση υπάρχουν ήδη συγκεκριμένες περιπτώσεις παικτών που διαφαίνεται ότι θα είναι πολύ δύσκολο να ανανεωθούν τα συμβόλαιά τους. Πρόκειται για τους 2 Ισπανούς, Κίνι και Βιθέντε Ιμπόρα αλλά και τον Πορτογάλο χαφ, Ζοάο Καρβάλιο. Ο Καρβάλιο χρησιμοποιείται λιγότερο από τους 2 έμπειρους Ισπανούς (ο ένας μπακ και ο άλλος χαφ) επί Μεντιλίμπαρ αλλά πάντα αυτό που μετράει είναι η συνολική προσφορά ενός παίκτη. Για τον πάντα αγωνιστικά φιλότιμο και μαχητικό Κίνι ίσως να υπάρχει η… αδικία του ότι χρησιμοποιήθηκε αρκετά ως αριστερός μπακ αν και δεξιοπόδαρος.

Οι Ιμπόρα και Κίνι είχαν την ιδιαιτερότητα πώς επί Καρβαλιάλ δεν έβρισκαν χρόνο συμμετοχής ενώ βρέθηκαν αρκετά κοντά στην αποχώρησή τους τον Γενάρη. Η λογική όταν αποκτήθηκαν επί Κορδόν είναι να δώσουν σημαντικές βοήθειες ακόμα και ερχόμενοι από τον πάγκο. Ενδεχομένως το αγωνιστικό πρόσημο του Κίνι να είναι κάπως πιο θετικό αλλά έως εκεί. Ο δε Καρβάλιο δεδομένα δεν έχει δικαιολογήσει τις προσδοκίες που υπήρχαν για αυτόν και ενώ και των τριών αυτών παικτών τα συμβόλαια εκπνέουν.

Πιθανή η ανανέωση για τον «Γιόβε»

Ο Γιόβετιτς από την άλλη έχει τις πιθανότητές του να συνεχίσει και τη νέα χρονιά έχοντας ένα συμβόλαιο 1+1. Ο «Γιόβε» δεν είναι μόνο πώς αξιοποιείται από τον Μεντιλίμπαρ ακόμα και ως 2ος φορ ή κρυφός κυνηγός ή και εξτρέμ στη ροή του αγώνα. Είναι πώς έχει ξαναβρεί για τα καλά τα πατήματά του, έβαλε γκολ πρόκρισης με τη Μακάμπι και προσφέρει για τα καλά. Άρα με την εικόνα του έχει βάλει σε διαδικασία σκέψεων τους ανθρώπους των Πειραιωτών για την παραμονή του ως μία έξτρα επιθετική λύση. Ο 34χρονος Στέφαν Γιόβετιτς που έχει βγάλει και ασίστ φέτος, έχει 5 γκολ σε 26 ματς.

Πηγή: gazzetta.gr

Ακολουθήστε μας στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις