Αθήνα

°C

kairos icon

Κυριακή

28

Απριλίου 2024

alphafreepress.gr / ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ / Εξαρθρώνεται τεράστιο κύκλωμα αναβολικών
ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ

Εξαρθρώνεται τεράστιο κύκλωμα αναβολικών

Πέντε συλλήψεις

Τεράστιο κύκλωμα λαθραίας εισαγωγής και αθρόας διακίνησης αναβολικών και άλλων απαγορευμένων σκευασμάτων, εξαρθρώθηκε  από την Οικονομική Αστυνομία. Bodybuilders, ιδιοκτήτες γυμναστηρίων, αθλητές (πρώην και νυν ποδοσφαιριστές), φέρονται ως οι «πελάτες» της  διεθνικής οργάνωσης, από την οποία συνελήφθησαν πέντε μέλη της.

Πέτρος Καρσιώτης
Του Πέτρου Καρσιώτη

Μάλιστα, επισημαίνουν αστυνομικοί, που έχουν γνώση των ερευνών, σε δύο από τους αθλητές, που φέρονται ότι προμηθεύονταν αναβολικά, αλλά και σε ένα από τα μέλη της οργάνωσης, είχαν επιβληθεί ποινές αποκλεισμού από τον Εθνικό Οργανισμό Καταπολέμησης του Ντόπινγκ. Οι εμπλεκόμενοι κατηγορούνται ότι  διακινούσαν και διέθεταν παράνομα αναβολικά, φαρμακευτικά σκευάσματα και ακατέργαστη κάνναβη, τόσο στην Ελλάδα όσο και στο εξωτερικό.  Στην επιχείρηση της οικονομικής Αστυνομίας κατασχέθηκαν πάνω από 22.000 δισκία αναβολικών, 21 πακέτα με απαγορευμένα σκευάσματα, ναρκωτικά χάπια και πάνω από 770 γραμμάρια κάνναβης. Για τη διακίνηση των απαγορευμένων ουσιών χρησιμοποιούσαν ένα γυμναστήριο και ένα κατάστημα πώλησης συμπληρωμάτων διατροφής, επιχειρήσεις, που ήταν ιδιοκτησίας μελών της οργάνωσης.

Χρησιμοποιούσαν ακόμη, πλαστές συσκευασίες με στοιχεία νόμιμων φαρμακοβιομηχανιών(!), καθώς και πλαστές ταινίες γνησιότητας του Ε.Ο.Φ! Όλα τα παράνομα και επικίνδυνα για την υγεία σκευάσματα τα φύλαγαν σε χώρο και παρακολουθούσαν την κάθε κίνηση μέσω καμερών. Προηγήθηκε πολύμηνη έρευνα,  αναφέρει η ΕΛ.ΑΣ  σε συνεργασία με τη Europol, τον Εθνικό Οργανισμό Φαρμάκων και τον Εθνικό Οργανισμό Καταπολέμησης του Ντόπινγκ, από την οποία προέκυψε ότι τα μέλη της οργάνωσης, τουλάχιστον από τον Απρίλιο του 2018.

«Δρώντας μεθοδευμένα»,  επισημαίνεται «προμηθεύονταν από το εξωτερικό και διακινούσαν περαιτέρω σκευάσματα που περιείχαν παράνομες και απαγορευμένες αναβολικές ουσίες, για τη βελτίωση της αγωνιστικής ικανότητας και απόδοσης αθλητών και της φυσικής κατάστασης αθλούμενων. Παράλληλα, διέθεταν προς πώληση και άλλα σκευάσματα για την αντιμετώπιση παρενεργειών (αντιμετώπιση στυτικής δυσλειτουργίας κ.ά), ενώ απέκρυπταν και επεδίωκαν τη νομιμοποίηση των εσόδων από την παράνομη δραστηριότητά τους, μέσω χρηματοπιστωτικών εταιριών στο εξωτερικό».

Και εξαγωγές αναβολικών

Η δράση τη οργάνωσης είχε επεκταθεί  και σε άλλες χώρες, , όπως Γερμανία, Σλοβακία, Ισπανία, Πορτογαλία, Ελβετία, Βέλγιο, Φινλανδία και Γαλλία. Η προμήθεια των παράνομων σκευασμάτων, γινόταν από Πορτογαλία, Βουλγαρία,  Τσεχία, Λετονία και  Πολωνία. Οι συλλήψεις των μελών της οργάνωσης και οι κατασχέσεις των ουσιών, έγιναν σε παράλληλες αστυνομικές επιχειρήσεις, παρουσία εισαγγελέων,   σε οικίες, επιχειρήσεις, και οχήματα, σε Γιαννιτσά, Βέροια, Χαλκιδική, Λάρισα και Άργος.

Μεταξύ άλλων, βρέθηκαν και κατασχέθηκαν:

Περισσότερα από 22.000 δισκία – αμπούλες , που περιείχαν αναβολικές και άλλες παράνομες φαρμακευτικές ουσίες.

21  πακέτα με απαγορευμένα σκευάσματα.

773,6-γραμμάρια ακατέργαστης κάνναβης και πλήθος ναρκωτικών δισκίων. πλήθος ναρκωτικών δισκίων.

Δύο πιστόλια, περίστροφο, πιστόλι κρότου-λάμψης, τυφέκιο flobert, 131 φυσίγγια,  κάμερες, 6.740 ευρώ, 6  κινητά και πλήθος χειρόγραφων σημειώσεων.

Ακολουθήστε μας στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις