Αθήνα

°C

kairos icon

Δευτέρα

29

Απριλίου 2024

alphafreepress.gr / ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ / E Katanalotis αναβάθμιση – προϊόντα: Αλλάζει η εφαρμογή
ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ

E Katanalotis αναβάθμιση – προϊόντα: Αλλάζει η εφαρμογή

E-Katanalotis εφαρμογή: Πριν το Πάσχα θα λειτουργήσει η νέα αναβαθμισμένη πλατφόρμα e-Katanalotis, έτσι ώστε οι καταναλωτές να συγκρίνουν άμεσα τις τιμές προιόντων τροφίμων, καυσίμων και ενέργειας ρεύματος.

Η πλατφόρμα e-katanalotis πρόκειται να αλλάξει και να αναβαθμιστεί για να βοηθήσει τους καταναλωτές να συγκρίνουν άμεσα τις τιμές των προιόντων από super market, αλλά και τις τιμές καυσίμων πρατηρίων και  ενέργειας ρεύματος, αλλά και τους ελεγκτές του υπουργείου για τους ελέγχους στην αγορά. Θα  γίνει επαύξηση προιόντων με 15.000 επιπλέον, όπου ο καταναλωτής  θα μπορεί να δημιουργεί το προσωπικό του καλάθι με προϊόντα και θα βλέπει σε ποια καταστήματα κοντά στο σπίτι του πωλούνται πιο φθηνά

Ο υπουργός Ανάπτυξης, Κώστας Σκρέκας μιλώντας την Τετάρτη (20/3) ΣΚΑΪ 100,3, σημείωσε ότι η αναβαθμισμένη πλατφόρμα θα λειτουργήσει πολύ πριν το Πάσχα. Εξήγησε ότι στόχος της κυβέρνησης είναι να έχει παρουσιαστεί μέχρι την πρώτη εβδομάδα του Απριλίου. «Μέσω του e-katanalotis ο πολίτης θα μπορεί να δημιουργεί το προσωπικό του καλάθι με προϊόντα και να βλέπει μέσω χάρτη σε ποια καταστήματα κοντά στο σπίτι του πωλούνται πιο φθηνά, ώστε να μπορεί να τα αγοράζει εκεί που είναι φθηνότερα», ανέφερε και πρόσθεσε ότι: «οι έλεγχοι στην αγορά συνεχίζονται όπως και οι προσπάθειες να αποτραπούν τα – έστω και λιγοστά- φαινόμενα αισχροκέρδειας».Τέλος, ανέφερε ότι «οι πολυεθνικές κατέβασαν τις τιμές στα προϊόντα, στα οποία επιβλήθηκαν πρόστιμα».

Τιμές προιόντων

Για κάθε προϊόν μπορείτε να δείτε την τιμή του σε κάθε διαφορετικό κατάστημα καθώς και την εξέλιξη της τιμής του από την προηγούμενη εβδομάδα (ελάχιστη, μέγιστη και μέση τιμή).
Επιπλέον μπορείτε να τοποθετήσετε στο «καλάθι» της εφαρμογής προϊόντα που σας ενδιαφέρουν για να υπολογιστεί αυτόματα το συνολικό τους κόστος για κάθε διαφορετικό super market.
Η πλατφόρμα σας δίνει τη δυνατότητα να αναζητήσετε σε διαδραστικό χάρτη τα καταστήματα και να ενημερωθείτε για τα δικαιώματα και την προστασία σας ως καταναλωτής.
Στην πλατφόρμα e-Καταναλωτής μπορείτε επίσης να ενημερωθείτε για την πρωτοβουλία «Το καλάθι του νοικοκυριού», το οποίο περιέχει τις εβδομαδιαίες τιμές 51 βασικών προϊόντων, όπως διαμορφώνονται σε κάθε super market.

Τιμές καυσίμων πρατηρίων

Για τις κατηγορίες καυσίμων μπορείτε να δείτε τη μέση τιμή πώλησης τους για κάθε διαφορετικό πρατήριο καυσίμων.
Επίσης, η πλατφόρμα σας δίνει τη δυνατότητα να αναζητήσετε σε διαδραστικό χάρτη τα πρατήρια καυσίμων.

Τιμές παρόχων ενέργειας

Για κάθε πάροχο ενέργειας μπορείτε να δείτε τη μέση μηνιαία τιμή για το  οικιακό τιμολόγιο ρεύματος καθώς και την εξέλιξή της ανά μήνα.

Ακολουθήστε μας στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις