Αθήνα

°C

kairos icon

Δευτέρα

29

Απριλίου 2024

alphafreepress.gr / ΑΘΛΗΤΙΚΑ / Ερυθρός Αστέρας – Παναθηναϊκός: Κοντά στην 2η θέση οι πράσινοι
ΑΘΛΗΤΙΣΜΟΣ

Ερυθρός Αστέρας – Παναθηναϊκός: Κοντά στην 2η θέση οι πράσινοι

Ερυθρός Αστέρας - Παναθηναϊκός: Οι δηλώσεις του προπονητή των πρασίνων

Γράφει ο Κωνσταντίνος Καραμάνογλου
Τελειόφοιτος Sport Management

Χθες (20/3) ο Ερυθρός Αστέρας αντιμετώπισε τον Παναθηναϊκό για την 30η αγωνιστική της EuroLeague στο Stark Arena (Βελιγράδι). Η ομάδα του Αταμάν είχε μια ωραία βραδιά στην Σερβία, με τους πράσινους να επικρατούν με σκορ 76-89.

Ο αγώνας

Ο Παναθηναϊκός AKTOR χρειάστηκε περίπου τέσσερα λεπτά έως ότου μπει στο κλίμα του αγώνα και πατήσει το γκάζι. Με άρμα μάχης τον Ντίνο Μήτογλου (12 πόντοι και 4 ριμπάουντ στην πρώτη περίοδο), η διαφορά άνοιξε γρήγορα (11-20 στο 8′) υπέρ της ομάδας του Εργκίν Αταμάν, η οποία έδειχνε να ελέγχει πλήρως την κατάσταση.

Παρά τις αμυντικές ολιγωρίες άλλωστε, η επίθεση λειτουργούσε υποδειγματικά, με τα 7/9 τρίποντα της πρώτης περιόδου να είναι το πλέον χαρακτηριστικό στατιστικό του αγώνα.

Λεπτό με το λεπτό στη δεύτερη περίοδο, ο Παναθηναϊκός AKTOR εδραίωνε την υπεροχή του, όπως φάνηκε άλλωστε από το +14 (22-36) του 12ου λεπτού. Κι αν ο Μίλος Τεόντοσιτς με τον Ντέγιαν Νταβίντοβατς έδωσαν, προς στιγμήν, μια μικρή ελπίδα στον Ερυθρό Αστέρα, τα ελληνικά τρίποντα ήταν πάλι εκεί για να αποδώσουν δικαιοσύνη.

Το +10 (41-51) του ημιχρόνου έδινε ξεκάθαρο προβάδισμα νίκης στον Παναθηναϊκό AKTOR, αν κι η συγκεκριμένη διαφορά ήταν μικρή μπροστά σε όσα έλεγαν οι επιθετικοί αριθμοί των πρασίνων (10/19 δίποντα, 9/13 τρίποντα, 4/5 βολές, 14 ασίστ για 3 λάθη).

2ο μέρος 

Με την έναρξη της τρίτης περιόδου, ο Ερυθρός Αστέρας επιδίωξε να αυξήσει την πίεση στην απέναντι πλευρά, αλλά δεν τα κατάφερε επί της ουσίας. Οι παίκτες του Γιάννη Σφαιρόπουλου είχαν απλά εκλάμψεις στο παρκέ της Stark Arena και πολλά αμυντικά προβλήματα, τα οποία δεν άφησε ανεκμετάλλευτα ο Παναθηναϊκός AKTOR.

Πότε με τον Κέντρικ Ναν και πότε με τον Ματιάς Λεσόρ διατήρησε τη διαφορά σε επίπεδα ασφαλείας, όπως αποτυπωνόταν από το +14 (48-62 στο 27′ & 56-70 στο 30′). Το +14 του 30ού λεπτού έφερε μια αδικαιολόγητη χαλάρωση στους πράσινους, οι οποίοι σημείωσαν μόλις τρεις πόντους μέχρι το 34′ του αγώνα, γεγονός που έδωσε το δικαίωμα στον Ερυθρό Αστέρα να πιστέψει ότι μπορεί να πάρει κάτι από το -χαμένο ως τότε- παιχνίδι. Το +8 (65-73 στο 35′) ήταν άλλωστε εύθραυστο.

Πέντε μαζεμένοι πόντοι και δύο – τρεις καλές άμυνες έβαλαν τέλος στις σερβικές φιλοδοξίες για ανατροπή, με τους παίκτες του Εργκίν Αταμάν να διατηρούνται μπροστά μέχρι το τέλος και να γίνονται το φαβορί, πλέον, για το πλεονέκτημα έδρας έναντι της Μονακό και του Ολυμπιακού.

MVP του αγώνα

Ο Ντίνος Μήτογλου έδειξε από νωρίς τις ορέξεις του, έχοντας 12 πόντους και 4 ριμπάουντ από την πρώτη περίοδο. Αυτοί όμως που πήραν τον τίτλο του πολυτιμότερου βάσει αριθμών ήταν ο Ματιάς Λεσόρ, ο οποίος επωμίστηκε (για πολλοστή φορά) όλο το βάρος της θέσης του σέντερ με 19 πόντους (με 6/9 δίποντα και 7/10 βολές), 6 ριμπάουντ, 4 ασίστ, 3 κλεψίματα, 1 λάθος και 2 μπλοκ, αλλά και ο Κώστας Σλούκας, ο οποίος έγραψε ένα εντυπωσιακό νταμπλ νταμπλ (17 πόντοι, 10 ασίστ) δίχως να κάνει λάθος στα 27’09” που αγωνίστηκε.

Οι δηλώσεις του Αταμάν

“Είναι πολύ σημαντική αυτή η νίκη για εμάς. Ξεκινήσαμε με εξαιρετική επίθεση, κυκλοφορήσαμε καλά τη μπάλα και βρήκαμε τα σουτ με τον Ναν και με τον Γκριγκόνις. Δεν είναι εύκολο να παίζεις εκτός έδρας, όμως είχαμε τον έλεγχο του αγώνα. Εκτός από το ξεκίνημα της τρίτης περιόδου, όταν κάναμε λάθη και κολλήσαμε στο σκορ, με τον Σλούκα ελέγξαμε την επιθετικότητα των γηπεδούχων. Είχαμε 25 ασίστ για μόνο 10 λάθη, κάναμε ένα καλό παιχνίδι.

Πάντα έχω υψηλούς στόχους στις ομάδες που αναλαμβάνω, έτσι και τώρα. Είναι σκληρό το επόμενο ματς, με μία ομάδα με την οποία βρισκόμαστε στο ίδιο επίπεδο. Τα αποτελέσματα δείχνουν ότι υπάρχει μεγάλη ισορροπία ανάμεσα στις ομάδες, θα δούμε πώς θα τελειώσει η σεζόν για τον Παναθηναϊκό. Παίξαμε με έξι αθλητές, δεν πήραμε πολλά από τον πάγκο, εκτός από τον Σλούκα που μας βοήθησε. Ελπίζω ότι στα επόμενα παιχνίδια θα μπουν σημαντικοί παίκτες στο ροτέισον όπως ο Βιλντόσα και ο Αντετοκούνμπο, ελπίζω ότι η κατάσταση θα είναι διαφορετική στα επόμενα παιχνίδια. Δεν είναι εύκολο να παίζεις με 6-7 άτομα”.

Οι δηλώσεις του Σλούκα“Ήταν ένας τελικός για μας, έπρεπε να κερδίσουμε. Ελέγξαμε το παιχνίδι σε όλη τη διάρκειά του, απέναντι σε μια καλή ομάδα με δυνατό κοινό που βάζουν πίεση στον αντίπαλο.

Τώρα έχουμε ένα ακόμη μεγάλο παιχνίδι μπροστά μας με την Μπαρτσελόνα. Δεν ήταν εύκολο να κερδίσεις απέναντι σε μια ομάδα που παίζει πάντα επιθετικά. Πρέπει να ξεκουραστούμε και να προετοιμαστούμε για έναν ακόμη τελικό με την Μπαρτσελόνα”.

Οι δηλώσεις του Λέρσον

“Το γήπεδο ήταν σαν μια ζούγκλα. Με κάποιες ζέβρες, κάποια δελφίνια, κάποιες μαϊμούδες και κάποια πόνυ. Ήταν μια μεγάλη νίκη για μας, ήταν πραγματικά σημαντική. Έχω παίξει πολλά λεπτά σε αυτό το γήπεδο, οπότε είμαι συνηθισμένος. Ήταν μεγάλη νίκη και είμαι διατεθειμένος να κάνω οτιδήποτε για να βοηθήσω την ομάδα μου να κερδίσει”.

Η βαθμολογία

Τα χθεσινά αποτελέσματα

Φενερμπαχτσέ – Μπαρτσελόνα (88-74)

Μονακό – Μιλάνο (80-98)

Βαλένθια – Μπάγερν (70-68)

Ακολουθήστε μας στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις