Αθήνα

°C

kairos icon

Κυριακή

28

Απριλίου 2024

alphafreepress.gr / ΕΛΛΑΔΑ / Λήστεψε πρακτορείο ΟΠΑΠ, αλλά τον έπιασαν σε ταράτσα πολυκατοικίας
ΕΛΛΑΔΑ

Λήστεψε πρακτορείο ΟΠΑΠ, αλλά τον έπιασαν σε ταράτσα πολυκατοικίας

Η σύλληψη έγινε μετά την τρίτη κατά σειρά ληστεία πρακτορείου με την απειλή αεροβόλου πιστολιού.

Μπήκε στο πρακτορείο ΟΠΑΠ στο Μενίδι, όχι για να παίξει, αλλά για να… ληστέψει! Πλησίασε το γκισέ και τράβηξε πιστόλι. Άρπαξε 900 ευρώ από το ταμείο, βγήκε από το κατάστημα και μπαίνοντας γρήγορα σε αυτοκίνητο που είχε σταθμεύσει, πάτησε γκάζι και διέφυγε. Ο υπάλληλος όμως, παρά το σοκ από την απειλή με το πιστόλι, βγήκε στην πόρτα και είδε καθαρά το αυτοκίνητο του δράστη της ληστείας. Έδωσε πλήρη περιγραφή. Αστυνομικοί της Ο.Π.Κ.Ε. (Ομάδα Πρόληψης και Καταστολής Εγκλήματος), άρχισαν με βάση τα χαρακτηριστικά του αυτοκινήτου να το αναζητούν σε όλους τους γύρω δρόμους.

Πράγματι, το είδαν κάποια στιγμή παρκαρισμένο έξω από πολυκατοικία και κατάλαβαν ότι κάπου… κοντά θα είναι και ο οδηγός του! Εκείνο, που δεν περίμεναν ήταν ότι θα τον βρουν να κρύβεται στην… ταράτσα της πολυκατοικίας (!), απ’ όπου αναγκάστηκε να κατέβει και να ακολουθήσει τους αστυνομικούς στο Τμήμα Ασφαλείας. Εκεί ταυτοποιήθηκε η συμμετοχή του σε δύο ακόμη ληστείες ΟΠΑΠ και ένα περίπτερο στην περιοχή του Μενιδίου και σχηματίστηκε η σχετική δικογραφία για ληστείες κατ’ εξακολούθηση και παράβαση της νομοθεσίας περί όπλων.

Η ανακοίνωση της ΕΛΑΣ

Ιδού πως περιγράφει η Αστυνομία τη διάπραξη της ληστείας, αλλά και τη σύλληψη: «Βραδινές ώρες, ο 53χρονος, αφού εισήλθε σε πρακτορείο τυχερών παιχνιδιών, με την απειλή πιστολιού αφαίρεσε από την υπάλληλο χρηματικό ποσό και διέφυγε επιβιβαζόμενος σε αυτοκίνητο. Άμεσα αστυνομικοί της Ο.Π.Κ.Ε που περιπολούσαν στην περιοχή και ενημερώθηκαν για την διαπραχθείσα ληστεία, προέβησαν σε συνεχείς και στοχευμένες αναζητήσεις για τον εντοπισμό του δράστη. Αρχικά εντόπισαν το αυτοκίνητο με το οποίο διέφυγε, σταθμευμένο πλησίον πολυκατοικίας στην περιοχή των Αχαρνών.

Ακολούθως, μετά από ενδελεχή έρευνα στους χώρους της πολυκατοικίας, εντόπισαν και ακινητοποίησαν τον 53χρονο, ο οποίος κρυβόταν στην ταράτσα της πολυκατοικίας. Κατά τη σωματική έρευνα βρέθηκε στην κατοχή του το χρηματικό ποσό που αφαίρεσε από τον υπάλληλο στο πλαίσιο της ανωτέρω ληστείας». Από τις έρευνες που έγιναν, στην κατοχή του και στο «επιχειρησιακό» του αυτοκίνητο, βρέθηκαν και κατασχέθηκαν: Αεροβόλο πιστόλι, 10 κάλυκες, 6 φυσίγγια, 3 κενές αμπούλες, πλήθος μεταλλικών σφαιριδίων αεροβόλου όπλου εντός μεταλλικού κυτίου, 4 μαχαίρια και ρουχισμός. Σε άλλη έρευνα στην οικία του, βρέθηκε ένα ακόμη αεροβόλο πιστόλι.

Ακολουθήστε μας στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις