Αθήνα

°C

kairos icon

Δευτέρα

29

Απριλίου 2024

alphafreepress.gr / ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ / 25η Μαρτίου προορισμοί 2024: Πού θα κατευθυνθούν οι Έλληνες για το τριήμερο
ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ

25η Μαρτίου προορισμοί 2024: Πού θα κατευθυνθούν οι Έλληνες για το τριήμερο

25η Μαρτίου προορισμοί 2024: Μέχρι στιγμής οι πληρότητες για το τριήμερο αγγίζουν το 70% για τις πτήσεις από Αθήνα και Θεσσαλονίκη

Με πληρότητα πάνω από 90% σε ταξιδιωτικούς προορισμούς σε όλη την Ελλάδα για το τριήμερο της Καθαράς Δευτέρας ενδιαφέρον έχει πως θα κινηθούν το τριήμερο της 25ης Μαρτίου οι προορισμοί της περιφέρειας Στερεάς Ελλάδας. Η Σοφία Φλέγγα, πρόεδρος των ξενοδόχων στο Καρπενήσι, σημειώνει ότι το επερχόμενο τριήμερο δείχνει καλύτερη κινητικότητα στην περιοχή από αυτό της Αποκριάς και αυτό γιατί δεν υπάρχει κάποιο ιδιαίτερο δρώμενο για να προσελκύσει καρναβαλικούς εκδρομείς. Το γεγονός εξάλλου ότι και τα δυο τριήμερα είναι διαδοχικά δεν βοηθάει, όπως αναφέρει η κυρία Φλέγγα. Σε κάθε περίπτωση, η πληρότητα στα καταλύματα τις Απόκριες καταγράφηκε στο 80% ενώ για το τριήμερο της 25ης Μαρτίου η πληρότητα θα φτάσει και το 90%, πάντα για το Καρπενήσι. Σε ό,τι αφορά τις τιμές διάθεσης των καταλυμάτων το δίκλινο εκκινεί από 70 ευρώ.

Παραμένοντας στην περιφέρεια Στερεάς Ελλάδας, η Εύβοια λόγω της εγγύτητας με την Αθήνα θα κινηθεί με πολύ καλή πληρότητα, όπως αναφέρει στο ΑΠΕ-ΜΠΕ, ο πρόεδρος των ξενοδόχων Αιδηψού. Όπως εξηγεί ο κ. Ρουμελιώτης η πληρότητα για την 25η Μαρτίου δεν αναμένεται να έχει την ίδια δυναμική με αυτή των Αποκριών, αφού η εικόνα των προκρατήσεων δεν φανερώνει αντίστοιχη εικόνα. Βέβαια η ελπίδα μετατίθεται στις κρατήσεις της τελευταία στιγμής, όπως αναφέρει ο κ. Ρουμελιώτης. Πάντως διαθέσιμα δωμάτια θα υπάρχουν για όσους την τελευταία στιγμή αποφασίσουν να εκδράμουν στην Εύβοια, με τις τιμές να ξεκινούν από 40 ευρώ για ένα δίκλινο δωμάτιο.

Η κινητικότητα για το τριήμερο στην Ελλάδα και στο εξωτερικό

Μέχρι στιγμής οι πληρότητες για το τριήμερο της 25ης Μαρτίου αγγίζουν το 70% τόσο για τις πτήσεις από τη βάση της Αθήνας όσο και από τη βάση της Θεσσαλονίκης. Φυσικά αναμένεται να αυξηθούν σημαντικά όσο πλησιάζουμε προς την εν λόγω ημερομηνία. Οι Έλληνες επιβάτες, που αναχωρούν από την Αθήνα, δείχνουν μεγαλύτερη προτίμηση στις σύντομες αποδράσεις στο εξωτερικό (περισσότερο από τα 2/3 των συνολικών επιβατών μεταβαίνουν σε προορισμούς του εξωτερικού), ενώ οι επιβάτες από τη Θεσσαλονίκη φαίνεται να επιλέγουν εξίσου προορισμούς του εξωτερικού όσο και του εσωτερικού.
Ειδικότερα, η κίνηση ξεκινάει από τη βάση της Αθήνας την Πέμπτη 21/03 και κορυφώνεται την Παρασκευή 22/03 για τους διεθνείς προορισμούς, ενώ για τους προορισμούς εσωτερικού ξεκινάει την Παρασκευή 22/03 έως και το Σάββατο 23/03. Η επιστροφή πραγματοποιείται και στις δύο περιπτώσεις κυρίως την Δευτέρα 25/03 και σε κάποιες περιπτώσεις διεθνών πτήσεων την Τρίτη 26/03 ενώ από τη βάση της Θεσσαλονίκης η κίνηση προς τους Διεθνείς προορισμούς παρατηρείται κυρίως την Τετάρτη 20/3 και την Πέμπτη 21/3, με επιστροφή την Δευτέρα 25/03 και την Τρίτη 26/03 και προς προορισμούς εσωτερικού η κίνηση συγκεντρώνεται την Παρασκευή 22/03, με επιστροφή κυρίως την Δευτέρα 25/03. Όπως όλα δείχνουν, οι Έλληνες είτε παρατείνουν, είτε ξεκινούν νωρίτερα το ταξίδι τους, πέραν του τριημέρου.

ΔΙΕΘΝΕΙΣ ΠΡΟΟΡΙΣΜΟΙ 

Από ΑΘΗΝΑ – Από ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗ

  • ΒΟΥΔΑΠΕΣΤΗ
  • ΛΙΣΑΒΟΝΑ – ΦΡΑNΚΦΟΥΡΤΗ
  • ΚΟΠΕΓΧΑΓΗ – ΛΑΡΝΑΚΑ
  • ΒΕΡΟΛΙΝΟ – ΒΕΡΟΛΙΝΟ
  • ΒΕΝΕΤΙΑ – ΝΤΙΣΕΛΝΤΟΡΦ

ΕΘΝΙΚΟΙ ΠΡΟΟΡΙΜΟΙ

ΒΑΣΗ ΑΘΗΝΑΣ – ΒΑΣΗ ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗΣ
  • ΝΑΞΟΣ – ΧΙΟΣ
  • ΣΑΝΤΟΡΙΝΗ – ΚΩΣ
  • ΚΥΘΗΡΑ – ΜΥΤΙΛΗΝΗ
  • ΣΗΤΕΙΑ – ΧΑΝΙΑ
  • ΠΑΡΟΣ – ΡΟΔΟΣ
Μετά και τα εορταστικά τριήμερα και τις αποδράσεις των Ελλήνων τη σκυτάλη θα πάρουν οι ξένοι επισκέπτες της Ελλάδας, καθώς από αρχές Απριλίου ανοίγουν το ένα μετά το άλλο τα τουριστικά θέρετρα της χώρας και μέχρι το Πάσχα δεν θα υπάρχει τουριστική επιχείρηση που δεν θα είναι ανοικτή στην χώρα. Τα μηνύματα για το 2024 είναι θετικά και όλοι εύχονται η νέα τουριστική περίοδο να αποτελέσει μια ακόμα χρονιά που ο ελληνικός τουρισμός θα είναι πρωταγωνιστής στις θετικές ειδήσεις.

Ακολουθήστε μας στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις