Αθήνα

°C

kairos icon

Σάββατο

04

Μαΐου 2024

alphafreepress.gr / ΚΟΣΜΟΣ / Ο Ράμα σπρώχνει δημοσιογράφο: Αντιδράσεις στην Αλβανία, η απάντησή του
ΚΟΣΜΟΣ

Ο Ράμα σπρώχνει δημοσιογράφο: Αντιδράσεις στην Αλβανία, η απάντησή του

Ο Ράμα σπρώχνει δημοσιογράφο: O Έντι Ράμα απαντά σε ανάρτηση πως δεν έχει να ζητήσει συγγνώμη για κάτι

Αντιδράσεις έχει προκαλέσει στην Αλβανία μία κίνηση του πρωθυπουργού Έντι Ράμα, ο οποίος έσπρωξε στο πρόσωπο δημοσιογράφο, μετά από τις επίμονες ερωτήσεις της για επενδυτικό σχέδιο στο νησί Σαζάν. Ο Έντι Ράμα απαντούσε σε ερωτήσεις, όταν η δημοσογράφος Αμπρόζια Μέτα τον ρώτησε για ένα επενδυτικό πλάνο στο νησί Σαζάν με τον ίδιο να την σπρώχνει στο πρόσωπο και στη συνέχεια να αποχωρεί σκυθρωπός από το σημείο. Για το περιστατικό υπάρχουν σφοδρές αντιδράσεις, τόσο από τα κόμματα της αντιπολίτευσης στην Αλβανία όσο και από την Ένωση Αλβανών Δημοσιογράφων.

«Η άρνηση και η αποφυγή του πρωθυπουργού για μια συγκεκριμένη απάντηση συνοδεύτηκε από εκφοβιστική γλώσσα και παραβίαση της δεοντολογίας, μέχρι και παραβίαση της σωματικής ακεραιότητας του δημοσιογράφου» αναφέρει σε ανακοίνωσή της η Ένωση Δημοσιογράφων στην Αλβανία. O Έντι Ράμα απαντά σε ανάρτηση πως δεν έχει να ζητήσει συγγνώμη για κάτι, ότι απάντησε υπομονετικά σε όλες τις ερωτήσεις και πως έφυγε μετά από ένα «φιλικό αντίο».

Η διεθνής οργάνωση υπεράσπισης και υποστήριξης γυναικών και ΛΟΑΤΚΙ+ δημοσιογράφων «Women Press Freedom», κατήγγειλε και αυτή την επιθετικότητα του Αλβανού πρωθυπουργού, επισημαίνοντας ότι «είναι απαράδεκτο να σπρώχνεις μια δημοσιογράφο». «Δεν είναι η πρώτη φορά που επιδεικνύει περιφρόνηση προς τον κριτικό Τύπο. Στεκόμαστε στο πλευρό της Μέτα και απαιτούμε από τον Ράμα να ζητήσει συγγνώμη και να αντιμετωπίσει τους δημοσιογράφους με σεβασμό» αναφέρει η οργάνωση.

Ακολουθήστε μας στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις