Αθήνα

°C

kairos icon

Κυριακή

28

Απριλίου 2024

alphafreepress.gr / ΑΘΛΗΤΙΚΑ / Ξύλο σε αγώνα: Χαμός στο Τραμπζονσπόρ – Φενέρμπαχτσε
ΑΘΛΗΤΙΣΜΟΣ

Ξύλο σε αγώνα: Χαμός στο Τραμπζονσπόρ – Φενέρμπαχτσε

Ξύλο σε αγώνα: Οπαδοί εισέβαλαν και επιτέθηκαν σε ποδοσφαιριστές

Με άνθρωπο των τελευταίων λεπτών τον Μπατσουαγί ο οποίος μπήκε αλλαγή στο 83’ και σημείωσε το νικητήριο γκολ στο 87′, η Φενερμπαχτσέ -αντίπαλος του Ολυμπιακού στα προημιτελικά του ECL- πέρασε δια πυρός και σιδήρου απ’ την Τραπεζούντα επικρατώντας 3-2 της Τραμπζονσπόρ. Έτσι, παρέμεινε στο -2 απ’ την πρωτοπόρο Γαλατασαράι, έπειτα από 30 αγωνιστικές στην τουρκική Superlig. Μάλιστα, μετά το τέλος της αναμέτρησης, οπαδοί εισέβαλαν στον αγωνιστικό χώρο και ακολούθησαν άγρια επεισόδια, ενώ σε βίντεο που κυκλοφορούν στο διαδίκτυο ο Μπατσουαγί φαίνεται να κλωτσά οπαδό, ενώ ο Οσαγι-Σάμουελ φαίνεται να χτυπά επίσης έναν άνδρα που εισέβαλε στο γήπεδο.

Η εικόνα του αγώνα

Οι φιλοξενούμενοι ήταν πολύ καλύτεροι στο πρώτο 45λεπτο. Οι δύο ασίστ του Ντούσαν Τάντιτς προς τον Φρεντ στο 13’ και στο 4ο λεπτό των καθυστερήσεων του πρώτου ημιχρόνου, μετατράπηκαν σε γκολ απ’ τον πολύπειρο Βραζιλιάνο μέσο, ανοίγοντας το δρόμο για την πέμπτη σερί νίκη της «Φενέρ». Οι γηπεδούχοι μείωσαν στο 63’ με τον Μπάρντι και ισοφάρισαν στο 78’ με εύστοχο πέναλτι του Τρεζεγκέ (παράβαση απ’ τον Ντζικού). Την τελευταία… λέξη στο παιχνίδι, ωστόσο, «είπε» ο διεθνής Βέλγος στράικερ, ο οποίος διαμόρφωσε το τελικό 3-2 έπειτα από ασίστ του Ντουρσούν και κράτησε την ομάδα του σε θέση… βολής απ’ την κορυφή. Ο Ταξιάρχης Φούντας έμεινε στον πάγκο από τον προπονητή της Τραμπζονσπόρ, Αμπντουλάχ Αβτζί και μπήκε αλλαγή στο 8ο λεπτό των καθυστερήσεων στη θέση του Τρεζεγκέ.

Ο Ισμαΐλ Καρτάλ παρέταξε την ομάδα του σε διάταξη 4-2-3-1, χρησιμοποιώντας στον αγώνα με την Τραμπζονσπόρ τους: Λιβάκοβιτς – Οσαγί-Σαμουέλ, Αζίζ (46’ Οστερβόλντε), Ντζικού, Καντιόγλου – Γιουκτσέκ, Φρεντ – Καχβεσί (90’+6’ Μουλντούρ), Σιμάνσκι (83’ Μπατσουαγί), Τάντιτς – Ντζέκο (83’ Ντουρσούν).

Υπουργείο Εσωτερικών Τουρκίας: «Ξεκίνησε η έρευνα για την ταυτοποίηση των οπαδών»

Τα θλιβερά επεισόδια στην Τραπεζούντα προκάλεσαν την άμεση παρέμβαση της κυβέρνησης, με τον υπουργό εσωτερικών της Τουρκίας, Αλί Γερλίκαγια, να ανακοινώνει ότι έχει ξεκινήσει έρευνα σχετικά με την ταυτοποίηση των οπαδών που εισήλθαν στον αγωνιστικό χώρο μετά τον αγώνα της 30ής αγωνιστικής και τα γεγονότα που ακολούθησαν.

Η δήλωση του κυβερνητικού παράγοντα όπως τη διένειμε το αρμόδιο υπουργείο: «Μετά τον ποδοσφαιρικό αγώνα Τραμπζονσπόρ-Φενέρμπαχτσε που διεξήχθη σήμερα το βράδυ, ξεκίνησαν αμέσως προσπάθειες ταυτοποίησης των οπαδών που εισήλθαν στον αγωνιστικό χώρο και έρευνα για τα γεγονότα που έλαβαν χώρα μετά τον αγώνα. Ο αθλητισμός είναι, πρώτα απ’ όλα, αθλητικό πνεύμα. Δεν είναι ποτέ αποδεκτό να εκδηλώνεται βία στα γήπεδα ποδοσφαίρου. Το κοινό θα ενημερωθεί για τις εξελίξεις.»

Ακολουθήστε μας στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις