Αθήνα

°C

kairos icon

Δευτέρα

06

Μαΐου 2024

alphafreepress.gr / ΕΛΛΑΔΑ / Δίκη 12χρονης Κολωνός: Τα αρρωστημένα μηνύματα στην ανήλικη
ΕΛΛΑΔΑ

Δίκη 12χρονης Κολωνός: Τα αρρωστημένα μηνύματα στην ανήλικη

Η εισαγγελέας έκρινε πως δεν ήταν μαστροπός, αλλά ένας άνθρωπος που ναι μεν τη διευκόλυνε να εκδίδεται χωρίς όμως χρηματικό όφελος.

Συνεχίστηκε και την Παρασκευή, η συνεδρίαση του δικαστηρίου για την υπόθεση μαστροπείας της 12χρονης στα Σεπόλια. Αστυνομική δύναμη βρισκόταν στο Εφετείο, έξω από το οποίο μέλη συλλογικοτήτων πραγματοποίησαν συγκέντρωση διαμαρτυρίας, με αίτημα την καταδίκη του 53χρονου βασικού κατηγορούμενου για τις κατηγορίες που δικάζεται, αντί αυτών που πρότεινε η εισαγγελέας. Η μεγαλύτερη από όλα τα αδέλφια της 12χρονης, μιλώντας στην τηλεόραση του ΑΝΤ1, εξέφρασε την απογοήτευσή της, που οι εισαγγελικές Αρχές δεν πίστεψαν τα όσα έχει καταθέσει το ανήλικο κορίτσι για την μη εμπλοκή της μητέρας της στην πρωτοφανή υπόθεση κακοποίησης, σεξουαλικής και οικονομικής εκμετάλλευσης ενός του παιδιού.

Όπως είπε χαρακτηριστικά η αδελφή της 12χρονης στον ΑΝΤ1,

«Ολόκληρες καταθέσεις της μικρής από τον Εισαγγελέα και είναι στην άκρη. Εκεί το παιδί λέει ξεκάθαρα ότι η μάνα μας δεν φταίει σε κάτι. Τι πας και κάνεις μια πορεία, τι πας και φωνάζεις απέξω; Ο νόμος δυστυχώς εδώ στην Ελλάδα δεν υπάρχει, δεν υπάρχει δικαιοσύνη. Εγώ το μόνο πράγμα που θέλω αυτή την στιγμή, δεν είναι ούτε παιδοψυχολόγους ούτε βοήθειες ούτε τίποτα. Θέλω να βγει η μάνα μου».

«Όταν τα μικρά ζούνε την μάνα τους και μπορούνε ξανά να είναι μαζί, δεν χρειάζονται παιδοψυχολόγους. Η μικρή σίγουρα χρειάζεται παιδοψυχολόγο, δυστυχώς, γιατί πέρασε μαρτύρια. Αλλά δεν μπορεί να την πηγαίνεις σε παιδοψυχολόγο, από την στιγμή που η μικρή ξέρει ότι η μάνα της είναι μέσα εξαιτίας της», συμπληρώνει η αδελφή της ανήλικης. Η εισαγγελέας επίσης προτείνει ο Ηλίας Μίχος, να απαλλαγεί από την βαριά κατηγορία της μαστροπείας μέσω εξαναγκασμού και ζητά να καταδικαστεί αντ’ αυτής για διευκόλυνση ανηλίκου να εκδίδεται.

Σύμφωνα με νομικούς κύκλους που στηρίζουν την εισαγγελική πρόταση, δεν είναι ότι η εισαγγελέας απάλλαξε τον βασικό κατηγορούμενο από το αδίκημα της μαστροπείας, αλλά άλλαξε η μορφή τέλεσης του αδικήματος. Δηλαδή η εισαγγελέας θεωρεί ότι ο άνδρας δεν εξώθησε το παιδί στην πορνεία, αλλά την γνώρισε ήδη εκδιδόμενη, και δεν έκανε τίποτα για να την βοηθήσει, αντίθετα την διευκόλυνε. Μετά τις αντιδράσεις, που στρέφονται σε βάρος της εισαγγελικής λειτουργού για το περιεχόμενο της πρότασής της στην επίμαχη δίκη, η Ένωση Εισαγγελέων Ελλάδος με ανακοίνωσή της εκφράζει την ανησυχία της για τις «τακτικές λεκτικής βαρβαρότητας σε βάρος των λειτουργών της Δικαιοσύνης, οι οποίες δεν αρμόζουν σε ένα κράτος δικαίου».

Κολωνός: Αρρωστημένα μηνύματα του Μίχου στην 12χρονη

Την ώρα που οι έντονες αντιδράσεις συνεχίζονται, νέα αποκαλυπτικά μηνύματα του 54χρονου στο κορίτσι έρχονται στο φως της δημοσιότητας. Όπως αποκάλυψε το Mega, ο 54χρονος μέσα από δεκάδες sms επιχειρούσε να παγιώσει μια αρρωστημένη κατάσταση ως φυσιολογική και να πείσει την ανήλικη πως αυτό που είχαν ήταν δήθεν σχέση και όχι βιασμός.

“Θέλω να κάνουμε έρωτα. Μου λείπεις”, αναφέρει σε μήνυμά του ο 54χρονος. Άλλοτε της μιλούσε τρυφερά και την “συμβούλευε”: “Καλημέρα, καλό μήνα… Στις 15 ανοίγουν τα σχολεία, έχεις μέρες ακόμα οπότε κοιτά να περνάς καλά”. Κι άλλες φορές ρωτούσε ωμά για τα ραντεβού με επίδοξους πελάτες: “Κοιμάσαι; Έδωσα το κινητό στον αδελφό σου και είδα ότι σε πήρε ο άλλος από Instagram… για ραντεβού κατάλαβα”.

Σε άλλο μήνυμα της ζητούσε τα μισά λεφτά από το ραντεβού: “Σε ραντεβού πήγες; Να μου δώσεις τα μισά”.

“Ο 54χρονος με τράβαγε φωτογραφίες και τις πουλούσε”

“Τις φωτογραφίες τις τράβαγε ο 54χρονος. Μου έλεγε τι να κάνω και πώς να στηθώ στον φακό. Μου έδινε οδηγίες πώς να βγάλω και μόνη μου. Μου είχε πάρει ένα εσώρουχο. Με τράβαγε φωτογραφίες με αυτό και μετά τις πουλούσε”, ανέφερε η 12χρονη. Η αλήθεια είναι πως αυτές οι καταθέσεις δεν αφήνουν πολλά περιθώρια αμφισβήτησης πως ο 54χρονος είχε ενεργό ρόλο στο να εκδίδεται η ανήλικη, ωστόσο η εισαγγελέας έκρινε πως δεν ήταν μαστροπός, αλλά ένας άνθρωπος που ναι μεν τη διευκόλυνε να εκδίδεται χωρίς όμως χρηματικό όφελος. Όταν ο ίδιος στα μηνύματα ξεκάθαρα της ζητούσε τα μισά λεφτά. “Έβαζαν 20 και 25 ευρώ στην κάρτα της μαμάς μου για τις φωτογραφίες. Κάποιες φορές έβαζαν και 50 ευρώ. Οι άνδρες μου ζήταγαν το IBAN και το έδινε ο 54χρονος. Κάποιοι έβαζαν χρήματα επειδή τους είχε στείλει φωτογραφίες και βίντεο” είχε πει η ανήλικη.

“Ψάχνω να βρω 15 ευρώ για μαύρο, πιπάκια και δεν βρίσκω”

Αντιθέτως για τη μητέρα της ανήλικης η εισαγγελέας ήταν καταπέλτης. Στην αγόρευση της είπε πως έχει το μεγαλύτερο ηθικό βάρος και από τους 26 κατηγορούμενους και πως γνώριζε όλα όσα περνούσε η μικρή κόρη της. Μαζί με τον περιβόητο “Μιχάλη” η εισαγγελική λειτουργός πρότεινε να κριθεί ένοχη η μάνα για μαστροπεία καθώς όπως είπε η ανήλικη κόρη της αφόρητες πιέσεις να βρει με κάθε τρόπο εισόδημα.

-Να σου πω κάτι, εεε. Δεν λες να στείλει κανέναν 20;

-Μαμά…

-Μαμούνια. Ψάχνω να βρω 15 ευρώ για μαύρο, πιπάκια και δεν βρίσκω.

-Γεια, μαμά.

Σε περίπτωση που το δικαστήριο, το οποίο θα είναι και εκείνο που θα έχει την τελική κρίση, υιοθετήσει την εισαγγελική πρόταση, η ποινή που θα επιβληθεί στον 54χρονο δεν θα είναι πάνω από 20 χρόνια σε αντίθεση με τον βιασμό που επισύρει ισόβια κάθειρξη. Στον απόηχο της εισαγγελικής πρότασης ξεκίνησαν σήμερα οι αγορεύσεις των δικηγόρων υποστήριξης της κατηγορίας, στη δίκη για τη σεξουαλική κακοποίηση της 14χρονης σήμερα από τον Κολωνό. Πρώτη εκ των τριών δικηγόρων της ανήλικης, αγόρευσε η Ασπασία Ταραχοπούλου.

Μέχρι στιγμής έχουν ολοκληρώσει την αγόρευσή τους οι συνήγοροι της ανήλικης. Η επόμενη συνεδρίαση είναι την Τρίτη 26 Μαρτίου με στόχο να έχουν πληρωθεί μέχρι τέλος του μηνός.

“Ξεπλένουν ένα τέρας και καταδικάζουν μια αθώα μάνα”

Την ίδια ώρα η γιαγιά της 14χρονης ξεσπά στο Live News του Mega: “Να πω ότι μου αρέσουν; Δεν μου αρέσουν αυτά που λένε και η κυρία Εισαγγελέας αυτά που είπε. Είναι ντροπή, μεγάλη ντροπή, ντροπή, ντροπή τους”. “Ξεπλένουν ένα τέρας και καταδικάζουν μια αθώα μάνα” θα πει φανερά εξοργισμένη με την εισήγηση της εισαγγελέως να απαλλαχθεί ο βασικός κατηγορούμενος από τις κατηγορίες του βιασμού και τις μαστροπείας. “Τι τιμωρία είναι αυτή; Τι κακό πράγμα; Τι κράτος είναι αυτό; Τι δικαιοσύνη είναι αυτή; Εγώ πίστευα στην ελληνική δικαιοσύνη. Το έλεγα τόσες ημέρες, τώρα τι είναι αυτά που κάνουν;”.

Σε άσχημη ψυχολογική κατάσταση βρίσκεται η 14χρονη σήμερα εγγονή της, η οποία στην τρυφερή ηλικία των 12 έζησε τον απόλυτο εφιάλτη. “(Το παιδί) είναι κλεισμένο σε ένα δωμάτιο, ούτε σχολείο πήγε, κλαίει συνέχεια, χτυπιέται. Υποφέρει για την μάνα του, έχει να δει την μάνα του έναν χρόνο και τώρα περίμενε να βγει, να δει την μάνα του, να ελευθερωθούμε όλοι και λένε τέτοια πράγματα. Δεν ντρέπονται λίγο; Δεν ντρέπονται καθόλου;”, είπε η γιαγιά της ανήλικης.

Ακολουθήστε μας στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις