Αθήνα

°C

kairos icon

Κυριακή

28

Απριλίου 2024

alphafreepress.gr / ΕΛΛΑΔΑ / Απίστευτες σκηνές: Αστυνομικοί της Δίωξης καταδίωκαν όχημα της… Δίωξης
ΕΛΛΑΔΑ

Απίστευτες σκηνές: Αστυνομικοί της Δίωξης καταδίωκαν όχημα της… Δίωξης

Ούτε... σε ταινία

Στο Τμήμα Δίωξης Ναρκωτικών της Ασφάλειας της Ηγουμενίτσας  υπηρετούσαν οι δύο αστυνομικοί που συνελήφθησαν από συναδέλφους τους, για εμπλοκή σε μεταφορά 102 κιλών κάνναβης με το υπηρεσιακό, δηλαδή «μυστικό» αυτοκίνητο της Υπηρεσίας τους!!!

Πέτρος Καρσιώτης
Του Πέτρου Καρσιώτη

Οι συνάδελφοί τους, στην ίδια, κομβική λόγω και της γεωγραφικής της θέσης υπηρεσίας, ταγμένης στο κυνήγι των ναρκεμπόρων που συνέλαβαν και έναν Αλβανό… συνοδηγό (!) στο συμβατικό όχημα της ΕΛ.ΑΣ, ήταν εκείνοι που με τις ενέργειές τους έφεραν στο φως τη συνταρακτική υπόθεση. Είχαν πληροφορίες ότι ο 41χρονος αρχιφύλακας που υπηρετούσε μαζί τους, είχε αναπτύξει στενές σχέσεις με αλλοδαπό, ο οποίος θεωρείτο ύποπτος για μεταφορά ναρκωτικών. Αποφάσισαν να κάνουν επιχείρηση και επέλεξαν μία ώρα που οι αστυνομικοί είχαν… υπηρεσία, στο πλαίσιο, εννοείται, των ενεργειών της Δίωξης να συλλάβει εμπόρους και να κατασχέσει ναρκωτικά, ολέθρια για τη ζωή των χρηστών. Έτσι, ομάδα αστυνομικών έκανε σήμα στο κέντρο της Ηγουμενίτσας στον οδηγό του μυστικού αστυνομικού αυτοκινήτου να σταματήσει για να το ελέγξουν. Εκείνος, σύμφωνα με τα στοιχεία της Αστυνομίας, πάτησε γκάζι και οδηγώντας επικίνδυνα μέσα στους δρόμους της πόλης, επιχείρησε να διαφύγει, μαζί με τον Αλβανό συνεπιβάτη του.

Ακολούθησε καταδίωξη που συναντά κανείς σπάνια, καθώς αστυνομικοί μέσα στο δικό τους υπηρεσιακό όχημα, καταδίωκαν αστυνομικό (!) και ιδιώτη μέσα σε άλλο, επίσης υπηρεσιακό αυτοκίνητο! Εν τέλει, ο αρχιφύλακας έχασε τον έλεγχο του οχήματος κάποια στιγμή αφού προσέκρουσε σε τρία σταθμευμένα αυτοκίνητα και αναγκάστηκε να σταματήσει τη φρενήρη πορεία του. Οι συνάδελφοί του σιγουρεύτηκαν για τις καυτές υποψίες τους όταν βρήκαν 102 κιλά κάνναβης συσκευασμένη 19 δέματα στο εσωτερικό του αστυνομικού οχήματος! Πέρασαν χειροπέδες στον συνάδελφό τους και στον Αλβανό, ενώ άρχισαν να αναζητούν τον δεύτερο αστυνομικό, που έπρεπε να ήταν ο συνοδηγός στο ίδιο όχημα και τη θέση του είχε πάρει ο Αλβανός υπήκοος!

Σε καφετέρια

Τον βρήκαν στην περιοχή της Σαγιάδας. Είχε κατέβει από το «περιπολικό», πριν αρχίσει η καταδίωξη, είχε μπει σε μια καφετέρια και είχε αφήσει, όπως προέκυψε το υπηρεσιακό του όπλο, μέσα στο αυτοκίνητο. Ενημερώθηκε για το ζήτημα αυτό ο εισαγγελέας ο οποίος διέταξε τη σύλληψη και του ιδίου την ακριβή εμπλοκή του οποίου θα διερευνήσει ανακριτής, ο οποίος θα διεξάγει την κύρια ανάκριση με τη συνδρομή της Αστυνομίας. Ήδη έχουν κατασχεθεί κινητά τηλέφωνα και μέσα από τις επαφές, που θα προκύψουν, πιστεύουν οι αξιωματικοί ότι θα έλθουν όλα στο φως. Ιδιαίτερα θα δοθεί απάντηση στο ερώτημα τι σχέσεις είχε με τους άλλους δύο ο δεύτερος αστυνομικός και πόσες άλλες φορές, ίσως, ο αρχιφύλακας είχε μαζί με τον Αλβανό αναλάβει τη μεταφορά ναρκωτικών.

Η ανακοίνωση της ΕΛΑΣ

Από την πλευρά της η ΕΛ.ΑΣ, ενημέρωσε ότι «στο πλαίσιο επιχείρησης της ανωτέρω υπηρεσίας (σ.σ. δίωξης ναρκωτικών), εντοπίστηκε ο ένας αστυνομικός να οδηγάει υπηρεσιακό συμβατικό όχημα με συνεπιβάτη τον ιδιώτη και πραγματοποιήθηκε σήμα στάσης για να διενεργηθεί έλεγχος. Ο οδηγός ωστόσο, συνέχισε την πορεία του μέσα στην πόλη της Ηγουμενίτσας, μη υπακούοντας στα φωτεινά και ηχητικά σήματα των αστυνομικών και μετά από λίγο ακινητοποιήθηκε λόγω τροχαίου ατυχήματος. Στον έλεγχο, που ακολούθησε εντός του οχήματος βρέθηκαν και κατασχέθηκαν 19 δέματα με ακατέργαστη κάνναβη βάρους 102 κιλών και 670 γραμμαρίων.

Μάλιστα, ο οδηγός αστυνομικός βρισκόταν σε βραδινή διατεταγμένη υπηρεσία περιπολίας, ενώ διαπιστώθηκε ότι ο συνοδός του, ο οποίος επίσης συνελήφθη κατόπιν ενημέρωσης του αρμόδιου Εισαγγελέα, βρισκόταν σε διαφορετικό σημείο στη Θεσπρωτία, έχοντας αφήσει το υπηρεσιακό του πιστόλι στο όχημα. Από το τροχαίο ατύχημα προκλήθηκαν υλικές ζημιές σε 3 σταθμευμένα οχήματα και στο υπηρεσιακό όχημα».

Ακολουθήστε μας στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις