Αθήνα

°C

kairos icon

Κυριακή

28

Απριλίου 2024

alphafreepress.gr / ΠΟΛΙΤΙΚΗ / Ασημακοπούλου Ευρωεκλογές 2024: Παραιτήθηκε ο Γ.Γ. του Υπ. Εσωτερικών
ΠΟΛΙΤΙΚΗ

Ασημακοπούλου Ευρωεκλογές 2024: Παραιτήθηκε ο Γ.Γ. του Υπ. Εσωτερικών

Ασημακοπούλου Ευρωεκλογές 2024: Μετά την Ασημακοπούλου παραιτείται ο γγ του ΥΠΕΣ Μιχ. Σταυριανουδάκης, αποπέμπεται ο γραμματέας Αποδήμων της ΝΔ

Μετά την Αννα Μισέλ Ασημακοπούλου, ένα στέλεχος της κυβέρνησης και ένα στέλεχος της ΝΔ ακολουθούν το δρόμο της αποπομπής για την υπόθεση των emails των αποδήμων. Παράλληλα με την έρευνα που έκανε η Αρχή Προστασίας Προσωπικών Δεδομένων και το ΥΠΕΣ, δική του έρευνα έκανε και το Μέγαρο Μαξίμου, με τον πρωθυπουργό Κυριάκο Μητσοτάκη να θέλει κάθε λεπτομέρεια για την υπόθεση. Όπως προέκυψε, πρόκειται για μια λίστα με emails η οποία διέρρευσε ένα χρόνο πριν, στα τέλη Μαΐου 2023 κατά τη θητεία της υπηρεσιακής κυβέρνησης και δεν έχει καμία σχέση με την πλατφόρμα για την επιστολική ψήφο. Μάλιστα η έρευνα του Μαξίμου έφθασε και στα πρόσωπα από τα οποία έγινε η σχετική διαρροή προς την Αννα Μισέλ Ασημακοπούλου. Η ευρωβουλευτής της ΝΔ απέκτησε την λίστα αυτή πέρυσι τον Μάιο από συνεργάτη του γγ του ΥΠΕΣ Μιχάλη Σταυριανουδάκη και μέσω του γραμματέα Αποδήμων της ΝΔ Νίκο Θεοδωρόπουλο.

Ο Κασσελάκης εισέβαλε στο πλατό του Λιάγκα – «Είμαι αρχηγός Αξιωματικής Αντιπολίτευσης, δεν μπορείς να έχεις λίγο σεβασμό;»

Η Αννα Μισέλ Ασημακοπούλου, μετά τις αντιδράσεις που προκλήθηκαν, διευκόλυνε την κυβέρνηση με το να αποσύρει την υποψηφιότητά της, ενώ την παραίτησή του έχει υποβάλλει και έχει γίνει ήδη αποδεκτή και ο γγ του ΥΠΕΣ Μιχάλης Σταυριανουδάκης αναλαμβάνοντας την πολιτική ευθύνη της διαρροής προσωπικών δεδομένων. Σύμφωνα με πληροφορίες αναμένεται και η παραίτηση του γραμματέα Αποδήμων της ΝΔ Νίκου Θεοδωρόπουλου.

 

Ακολουθήστε μας στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις