Αθήνα

°C

kairos icon

Κυριακή

28

Απριλίου 2024

alphafreepress.gr / ΠΟΛΙΤΙΚΗ / Ανδρουλάκης ΣΚΑΙ – Ευρωεκλογές: Το ΠΑΣΟΚ θα είναι δεύτερο κόμμα τον Ιούνιο
ΠΟΛΙΤΙΚΗ

Ανδρουλάκης ΣΚΑΙ – Ευρωεκλογές: Το ΠΑΣΟΚ θα είναι δεύτερο κόμμα τον Ιούνιο

Ανδρουλάκης ΣΚΑΙ - Ευρωεκλογές: Ο αρχηγός του ΠΑΣΟΚ πρόσθεσε ότι το κόμμα του θα έχει διακριτή διαφορά ως δεύτερο κόμμα από τον ΣΥΡΙΖΑ, που «ακολουθεί μια πολιτική life style»

Τη βεβαιότητα ότι το «ΠΑΣΟΚ θα είναι δεύτερο κόμμα τον Ιούνιο» και μάλιστα με ισχυρό ποσοστό εξέφρασε ο Νίκος Ανδρουλάκης, τονίζοντας ότι η αύξηση των δυνάμεων θα είναι διακριτή και σημαντική σε σχέση με το αποτέλεσμα των εθνικών εκλογών. Ο αρχηγός του ΠΑΣΟΚ, μιλώντας στο κεντρικό δελτίο του ΣΚΑΙ, πρόσθεσε ότι το κόμμα του θα έχει διακριτή διαφορά ως δεύτερο κόμμα από τον ΣΥΡΙΖΑ που «ακολουθεί μια πολιτική lifestyle» και υποστήριξε ότι ο Κυριάκος Μητσοτάκης προτιμά να μην έχει ισχυρό αντίπαλο από την αντιπολίτευση. «Ο κ. Μητσοτάκης είναι ξεκάθαρο ότι προτιμά να μην έχει αντιπολίτευση. Προτιμά αυτή η κατάσταση της αντιπολίτευσης να είναι το άλλοθι της ελλειμματικής του παρουσίας. Ένας πρωθυπουργός, ο οποίος επαίρεται ότι έβαλε πρόστιμο 41 εκατ. ευρώ σε τράπεζες λόγω των υπέρογκων χρεώσεων στους καταναλωτές, την ώρα που το 2023 τα έσοδα των τραπεζών από τις συγκεκριμένες χρεώσεις άγγιξαν περίπου τα 2 δισ. ευρώ, προφανέστατα δεν θέλει αντιπολίτευση» πρόσθεσε.

Όταν ο κ. Ανδρουλάκης ρωτήθηκε για τον πήχη τον ευρωεκλογών δήλωσε ότι «ο αγώνας δεν έχει ταβάνι, αλλά το ποσοστό θα είναι πολύ πάνω από το αυτό του περασμένου Ιουνίου» και εμφανίστηκε αισιόδοξος για το αποτέλεσμα των ευρωεκλογών, παρότι οι δημοσκοπήσεις δείχνουν τελευταίως και το «σενάριο», είτε της ισοπαλίας με τον ΣΥΡΙΖΑ, είτε το ΠΑΣΟΚ στην τρίτη θέση. «Η εταιρεία που μας δείχνει τρίτο κόμμα, ποτέ δεν μας έδειξε δεύτερο», επεσήμανε και συνέχισε επικαλούμενος παλαιότερη εκτίμηση δημοσκόπου, που του έλεγε ότι «εάν οι πολιτικοί ακολουθούσαν τις δημοσκοπήσεις, η Ελλάδα δεν θα είχε μπει στην ΟΝΕ».

Αναφερόμενος στο νομοσχέδιο Πιερρακάκη, ο κ. Ανδρουλάκης υπογράμμισε,

«Ένας συνάδελφός σας, από αυτό το στούντιο, υπονόησε ότι ισχυρά οικονομικά συμφέροντα με έκαναν να αλλάξω άποψη. Θέλω να του δώσετε τα προγράμματα του ΠΑΣΟΚ από το 2007 μέχρι σήμερα. Το ΠΑΣΟΚ λέει από τότε μη κρατικά – μη κερδοσκοπικά πανεπιστήμια με αναθεώρηση του άρθρου 16. Άρα, δεν άλλαξε θέση το ΠΑΣΟΚ. Το ΠΑΣΟΚ δεν θα κάνει τον φερετζέ της Νέας Δημοκρατίας στη διαπλοκή και τη διαφθορά».

Ερωτηθείς ότι στις δημοσκοπήσεις υπερτερούν όσοι υποστηρίζουν την ίδρυση μη κερδοσκοπικών πανεπιστημίων, ο πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ-Κινήματος Αλλαγής σημείωσε με νόημα: «Αν με ρωτούσε ένας απλός πολίτης “θέλεις μη κρατικά – μη κερδοσκοπικά;”, θα απαντούσα “ναι”. Αν με ρωτούσε “θέλεις απογευματινά χειρουργεία για να μειωθούν οι λίστες;”, θα έλεγα “ναι”. Αλλά το θέμα είναι, αν όσα κάνει η Νέα Δημοκρατία θα βοηθήσουν προς αυτήν την κατεύθυνση. Μιλούν για μη κρατικά – μη κερδοσκοπικά και βγαίνει η επιστημονική επιτροπή της Βουλής και επισημαίνει ότι με τον τρόπο που νομοθετεί η κυβέρνηση εν τέλει είναι κερδοσκοπικά παραρτήματα. Απαντώ στη Νέα Δημοκρατία: Αφού, λοιπόν, ο κ. Πιερρακάκης πιστεύει ότι θα είναι μη κρατικά – μη κερδοσκοπικά όσα ιδρυθούν, καλώ τόσο εκείνον όσο και τον κ. Μητσοτάκη να δεσμευτούν σήμερα ότι κατά την αναθεώρηση του Συντάγματος θα βάλουμε στην αναθεώρηση του άρθρου 16 να αναφέρεται σε “μη κρατικά – μη κερδοσκοπικά”. Για να δεσμεύει το Σύνταγμα και όχι να κοροϊδεύουν τον ελληνικό λαό».

Ο κ. Ανδρουλάκης αναφερόμενος στην εκδήλωση για το περιβάλλον και στην αίσθηση που δημιουργήθηκε περί αποκλεισμών όσον αφορά στο πάνελ των ομιλητών τόνισε ότι «όποιος δημιουργεί τέτοια θέματα δεν βοηθά την παράταξη», έψεξε ΜΜΕ «βλέποντας» σχέσεις με την κυβερνητική εξουσία και υποστήριξε ότι όλοι είχαν κληθεί, όμως ο Γιάννης Μανιάτης ήταν σε εκδήλωση στην Καλαμάτα, ο Χάρης Δούκας σε άλλη εκδήλωση, ενώ ήταν στην εκδήλωση ο Μανώλης Χριστοδουλάκης, ο Γιώργος Παπανδρέου και άλλοι.

Ο Άδωνις και τα απογευματινά χειρουργεία

Σχολιάζοντας τη φωτογραφία του υπουργού Υγείας, Άδωνι Γεωργιάδη, με τον πρώτο ασθενή σε απογευματινό χειρουργείο, υπογράμμισε ότι «ο ασθενής περίμενε να χειρουργηθεί από το 2019. Με Νέα Δημοκρατία έκανε πέντε χρόνια να χειρουργηθεί. Λέμε ναι στο ολοήμερο χειρουργείο, αλλά χρειάζεται προσωπικό στο ΕΣΥ, να ενταχθούν στα βαρέα και ανθυγιεινά και αύξηση των μισθών». Επίσης, ασκώντας κριτική στην κυβέρνηση, ο αρχηγός του ΠΑΣΟΚ εστίασε- μεταξύ άλλων- στα όσα υποστήριξε πρόσφατα ο υπουργός Υγείας, το αφήγημα του οποίου, σύμφωνα με τον κ. Ανδρουλάκη, είναι ότι καλά έκαναν και τον παρακολουθούσαν, ζητώντας από τον κ. Γεωργιάδη να εμφανίσει την αθώωση της εισαγγελέως της ΕΥΠ Βασιλικής Βλάχου αλλιώς είναι «κοινός πολιτικός απατεώνας».

«Ο κ. Γεωργιάδης επικαλείται δημόσια ότι υπάρχει δικαστική απόφαση που αθωώνει την πρώην εισαγγελέα της ΕΥΠ, Βασιλική Βλάχου, σε βάρος μου και των υπολοίπων θυμάτων των υποκλοπών όπως ήταν η ηγεσία των ενόπλων δυνάμεων. Προσβάλει την αξιοπρέπεια εμού και των υπολοίπων θυμάτων του σκανδάλου, γιατί δεν υπάρχει τέτοια απόφαση από κανένα δικαστήριο. Αν δεν εμφανίσει τη δικαστική απόφαση, είναι κοινός πολιτικός απατεώνας. Είναι πολύ άσχημο για μια υπόθεση που η δικαιοσύνη παίζει ακόμη καθυστερήσεις και δεν έχουν κληθεί ως μάρτυρες βασικοί πρωταγωνιστές της υπόθεσης» τόνισε.

Ακολουθήστε μας στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις