Αθήνα

°C

kairos icon

Πέμπτη

02

Μαΐου 2024

alphafreepress.gr / ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ / Αγόραζαν αυτοκίνητα με κλεμμένες επιταγές και μετέφεραν μετανάστες
ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ

Αγόραζαν αυτοκίνητα με κλεμμένες επιταγές και μετέφεραν μετανάστες

Σε επιχείρηση των αστυνομικών της Ασφάλειας Δράμας συνελήφθησαν οκτώ μέλη της οργάνωσης, ενώ αναζητούνται άλλοι οκτώ.

Με κλεμμένες ή πλαστογραφημένες επιταγές, αγόραζαν αυτοκίνητα και μέσω αυτής της απάτης, τα χρησιμοποιούσαν για να μεταφέρουν παράτυπους μετανάστες από τον Έβρο, όπου τους έφερναν τα κυκλώματα από την Τουρκία, στο εσωτερικό της χώρας! Πίσω από αυτή την εξαπάτηση επιχειρήσεων και διακίνηση παράτυπων μεταναστών, βρισκόταν μια 16μελής (!) εγκληματική οργάνωση, η οποία εξαρθρώνεται από τους αστυνομικούς του Τμήματος ασφαλείας Δράμας.

Στην πρώτη επιχείρηση, σε Καβάλα και Αττική, συνελήφθησαν οκτώ εμπλεκόμενοι ενώ αναζητούνται άλλοι οκτώ συνεργοί τους. Για την υπόθεση αυτή, συνελήφθησαν χθες σε περιοχές της Αττικής και της Καβάλας οχτώ ημεδαποί – μέλη της οργάνωσης, μεταξύ των οποίων και το αρχηγικό, ενώ έχουν ταυτοποιηθεί και αναζητούνται ακόμη οχτώ μέλη της, τρεις αλλοδαποί και πέντε ημεδαποί.

 

Από το καλοκαίρι η δράση τους

«Ειδικότερα», πληροφορεί η ΕΛ.ΑΣ «οι κατηγορούμενοι, από τον Ιούλιο του 2023, είχαν συστήσει δομημένη εγκληματική οργάνωση, κατά την οποία διέθεταν κλεμμένες – νοθευμένες τραπεζικές επιταγές, σε εμπορικές επιχειρήσεις, από τις οποίες, κυρίως, προμηθεύονταν αυτοκίνητα και εμπορικά προϊόντα. Στη συνέχεια με την αγορά των οχημάτων πραγματοποιούσαν μεταφορές μη νόμιμων μεταναστών, τους οποίους παραλάμβαναν από περιοχές του Έβρου και τους προωθούσαν στο εσωτερικό της χώρας».

Επτά μεταφορές-επτά απάτες

Από τη μέχρι στιγμής προανακριτική έρευνα, έχουν εξιχνιαστεί συνολικά 7 απάτες, τετελεσμένες και σε απόπειρα, 7 διακινήσεις μη νόμιμων μεταναστών καθώς και μία αποδοχή – διάθεση προϊόντων εγκλήματος, που διαπράχθηκαν, κατά τα στοιχεία της αστυνομίας, από τον Ιούλιο του 2023 μέχρι και τον Μάρτιο του 2024, στην επικράτεια. Τα μέλη της εγκληματικής οργάνωσης, αποκόμισαν συνολικά παράνομο περιουσιακό όφελος άνω των 120.000 ευρώ.

«Ως προς τα χαρακτηριστικά και τον τρόπο δράσης της εγκληματικής οργάνωσης», συνεχίζει η Αστυνομία «προέκυψε ότι ο ένας εκ των συλληφθέντων, αποτελούσε το ηγετικό μέλος της οργάνωσης, ενώ τα μέλη της είχαν διακριτούς ρόλους και οργανωτικές διασυνδέσεις. Σημειώνεται ότι, τα τέσσερα μέλη, είναι ήδη έγκλειστοι σε καταστήματα κράτησης, για μεταφορά μη νόμιμων μεταναστών». Από τις έρευνες που πραγματοποιήθηκαν στα οχήματα, στις οικίες τους καθώς και από την κατοχή τους, βρέθηκαν και κατασχέθηκαν:

Περίστροφο, επιταγές, χρήματα, σημειώσεις

Περίστροφο κρότου, μαχαίρι, κυνηγετική καραμπίνα, 18 φυσίγγια, 4 τραπεζικές επιταγές, 1 σπρέι πιπεριού, 3 ηλεκτρονικές συσκευές αποθήκευσης δεδομένων, ηλεκτρονικός υπολογιστής και συσκευή εντοπισμού. Επίσης, χρηματικά ποσά, πλήθος καρτών τηλεφωνικών συνδέσεων και κινητών τηλεφώνων, προσωπικά έγγραφα και πλήθος ιδιόχειρων σημειώσεων. Επιπλέον, κατασχέθηκαν τρία οχήματα ως μέσα τέλεσης των αξιόποινων πράξεων.

Ακολουθήστε μας στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις