Αθήνα

°C

kairos icon

Σάββατο

27

Απριλίου 2024

alphafreepress.gr / ΕΛΛΑΔΑ / Καρκινοπαθής Κρήτη: Νέες αποκαλύψεις για το συμβάν της αυτοκτονίας
ΕΛΛΑΔΑ

Καρκινοπαθής Κρήτη: Νέες αποκαλύψεις για το συμβάν της αυτοκτονίας

Καρκινοπαθής Κρήτη: Νέες αποκαλύψεις για το συμβάν

Σε σοκ οδηγούν οι περαιτέρω αποκαλύψεις που βγαίνουν σταδιακά στην επιφάνεια και σχετίζονται με τον  καρκινοπαθή που αυτοκτόνησε στην Κρήτη. «Το φάρμακο ήρθε… το βράδυ της κηδείας του» όπως διευκρίνισε συγγενής του το πρωί της Τετάρτης 13/3. Στην εκπομπή του ΑΝΤ1 «Καλημέρα Ελλάδα» μίλησε ο Ευτύχης Σαρτζετάκης, εξάδελφος του καρκινοπαθούς, που αποφάσισε να βάλει τέλος στη ζωή του στο Ηράκλειο, «αναμένοντας το φάρμακο για να κάνει τη χημειοθεραπεία του», ο οποίος εξήγησε την ταλαιπωρία που βίωσε ο 72χρονος. Όπως περιέγραψε, η κατάσταση της υγείας του ασθενούς είχε επιδεινωθεί, καθώς δεν είχε άμεσα την φροντίδα και την ιατρική περίθαλψη που επέβαλλε η κατάστασή του.

«Είναι μία ιστορία που έχει ταρακουνήσει την κοινωνία» ανέφερε ο ξάδερφος του καρκινοπαθούς. «Είχε όγκο έξι εκατοστά στον πνεύμονα» συμπλήρωσε. Αξιοσημείωτο είναι ότι οι συγγενείς του θανόντα αντιλαμβανόμενοι το πόσο δυσχερής ήταν η συγκεκριμένη περίπτωση και αποσκοπώντας στο να ξεκινήσει ο 72χρονος όσο το δυνατόν γρηγορότερα την θεραπεία του, αποφάσισαν να καταφύγουν στην αναζήτηση του φαρμάκου στο εξωτερικό, καθώς βρισκόταν σε έλλειψη εντός Ελλάδας.

Αναζήτησαν το φάρμακο στην Γερμανία

Πιο συγκεκριμένα, προκειμένου να διασφαλίσουν το φάρμακο που ήταν αναγκαίο για την θεραπεία του, απευθύνθηκαν μέχρι και σε βουλευτές. Έτσι, το σκεύασμα παραγγέλθηκε από την Γερμανία και κατά οξύμωρο τρόπο έφτασε στο σπίτι του καρκινοπαθούς, μέσω ταχυδρομείου το βράδυ της κηδείας του. Ο κ. Σαρτζετάκης επισήμανε ότι ο 72χρονος υφίστατο φρικτούς πόνους για πολλές ημέρες και νύχτες, αντιμετώπιζε δυσκολίες στον ύπνο, ενώ δεν μπορούσε καν να μετακινηθεί και να φτάσει στο νοσοκομείο, όταν ειδοποιήθηκε για να πάει για την θεραπεία του.

Ισχυρίστηκε ακόμη, πως ο αυτόχειρας άφησε ένα σημείωμα προς τα παιδιά, τα εγγόνια και τους άλλους συγγενείς του, αναφέροντας ότι τους αγαπά και ζητά συγγνώμη για τον πόνο που τους προκαλεί με την πράξη του, ενώ είχε δίπλα στο σημείωμα αφήσει και ένα ποτηράκι που ήπιε στην υγεία τους, πριν προβεί στο απονενοημένο διάβημα.

 

Ακολουθήστε μας στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις