Αθήνα

°C

kairos icon

Κυριακή

28

Απριλίου 2024

alphafreepress.gr / ΑΘΛΗΤΙΚΑ / Μπέος Τετέι απόφαση: Η αντίδραση του Προέδρου
ΑΘΛΗΤΙΚΑ

Μπέος Τετέι απόφαση: Η αντίδραση του Προέδρου

Μπέος Τετέι απόφαση: Οριστικά υπέρ της Κηφισιάς ο αγώνας - Η αντίδραση του Προέδρου ΠΑΕ ΒΟΛΟΣ ΝΠΣ

Η ΕΠΟ απέρριψε την έφεση που άσκησε ο Αχιλλέας Μπέος και η ΠΑΕ Βόλος κατά της απόφασης του πειθαρχικού οργάνου της Super League για την υπόθεση της ρατσιστικής επίθεσης στον Ανδρέα Τετέι στο ματς με την Κηφισιά. Η αρχική απόφαση παραμένει για τον Βόλο, με το παιχνίδι να κατακυρώνεται υπέρ της Κηφισιάς και τον ιδιοκτήτη της Θεσσαλικής ομάδας να τιμωρείται με απαγόρευση εισόδου στα γήπεδα. Έτσι, η Κηφισιά θα μπει στα playouts με 21 βαθμούς κι ο Βόλος με 19 και κάτω από τη ζώνη του υποβιβασμού. Το Πειθαρχικό επέβαλε στον Μπέο ποινή απαγόρευσης εισόδου στα γήπεδα για τρεις μήνες, πρόστιμο 50.000 ευρώ. Παράλληλα, ο Βόλος χάνει στα χαρτιά το ματς από την Κηφισιά, ενώ η ΠΑΕ καλείται να πληρώνει πρόστιμο ύψους 20.000 ευρώ.

Η απόφαση της Super League αναφέρει ότι: «ΔΕΧΕΤΑΙ ότι οι εγκαλούμενοι Α. Μπέος και ΠΑΕ ΒΟΛΟΣ ΝΠΣ τέλεσαν την αποδιδόμενη σε βάρος τους πειθαρχική παράβαση. ΕΠΙΒΑΛΛΕΙ α) στον πρώτο εγκαλούμενο Α. Μπέο i) την ποινή της απαγόρευσης εισόδου στα γήπεδα για τρεις (3) μήνες και ii) την χρηματική ποινή πενήντα χιλιάδων (50.000) ευρώ (αρ. 1, 2, 3, 5, 13, 14 παρ. 1, 2 και 3 και 18 παρ. 1 ΠΚ της ΕΠΟ) και β) στην εγκαλούμενη ΠΑΕ ΒΟΛΟΣ ΝΠΣ i) κατακύρωση του αγώνας υπέρ της ΠΑΕ ΚΗΦΙΣΙΑΣ (με τέρματα 0-3) και ii) χρηματική ποινή είκοσι χιλιάδων (20.000) ευρώ (άρθρα , 2, 3, 5, 13, 13 παρ. 2, 14 παρ. 1, 2 και 3 και 18 παρ. 2 ΠΚ του ΚΑΠ)».

Το περιστατικό και οι καταγγελίες

Το περιστατικό συνέβη πριν από περίπου ένα μήνα με τον Πρόεδρο της ΠΑΕ Βόλος και δήμαρχο της πόλης να παρακολουθεί τον αγώνα και να ονομάζει τον Ανδρέα Τετέι «μαϊμού». Ο παίκτης κατήγγειλε ότι: «Θα ήθελα να πω, αρχικά, πως κάποιος από τον πάγκο της αντίπαλης ομάδας με αποκάλεσε ”μαϊμού”. Είχα πολύ καιρό να ακούσω κάτι τέτοιο και πραγματικά με πείραξε πολύ, γι’ αυτό πήγα στον διαιτητή κατευθείαν».

Έπειτα, ομάδα του Τετέι ανάρτησε βίντεο με την εν λόγω ρατσιστική συμπεριφορά, αναφέροντας: «Σε συνέχεια της καταγγελίας που έκανε ο Ανδρέας Τεττέι, μετά από την ολοκλήρωση της αναμέτρησης με την ΠΑΕ Βόλος ΝΠΣ, την Κυριακή 11 Φεβρουαρίου 2024, παρουσιάζουμε ως ΠΑΕ Κηφισιά το στιγμιότυπο, στο οποίο φαίνεται ξεκάθαρα ο αξιωματούχος της ΠΑΕ Βόλος ΝΠΣ που έκανε τη ρατσιστική επίθεση στον ποδοσφαιριστή της ομάδας μας.

Η αντίδραση του Αχιλλέα Μπέου

Ο ίδιος, σε ανάρτηση του στα κοινωνικά δίκτυα, παρέθεσε τα εξής: «NO COMMENT… Αυτή είναι η Ελλάδα. Της διαπλοκής και των συμφερόντων. Και δεν αλλάζει. Δυστυχώς. Ας το πάρουμε όλοι απόφαση ότι πρέπει να πορευτούμε με συμβιβασμούς και συμψηφισμούς, με συγκεκριμένες αντιλήψεις, νοοτροπίες και συμπεριφορές. Και όποιος αντέξει. Δυστυχώς…».

Ακολουθήστε μας στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις