Αθήνα

°C

kairos icon

Κυριακή

28

Απριλίου 2024

alphafreepress.gr / ΑΠΟΔΗΜΟΣ ΕΛΛΗΝΙΣΜΟΣ / Γιώργος Κώτσηρας Γερμανία: Σε σειρά συναντήσεων ήρθε ο Υφυπουργός με τους ομογενείς
ΑΠΟΔΗΜΟΣ ΕΛΛΗΝΙΣΜΟΣ

Γιώργος Κώτσηρας Γερμανία: Σε σειρά συναντήσεων ήρθε ο Υφυπουργός με τους ομογενείς

Γιώργος Κώτσηρας Γερμανία: Σε ισχύ η επιστολική ψήφος από τις ερχόμενες ευρωεκλογές

Σε σειρά επαφών με φορείς και μέλη της ομογένειας προέβη ο Υφυπουργός Εξωτερικών κ. Γιώργος Κώτσηρας κατά την επίσκεψή του στο ομοσπονδιακό κρατίδιο της Βάδης-Βυρτεμβέργης στη Γερμανία. Σε ανάρτησή του στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης ανέφερε ότι υπήρξε έντονο το ενδιαφέρον των ομογενών για τις εξελίξεις στην Ελλάδα και για την πολιτική για τον Απόδημο Ελληνισμό. Σε εκδήλωση στο Πνευματικό Κέντρο Ενορίας Αγίων Αποστόλων Πέτρου & Παύλου, που διοργανώθηκε από το Γενικό Προξενείο της Ελλάδας στη Στουτγάρδη, ο υφυπουργός πληροφόρησε τους ομογενείς για μια σειρά πρόσφατων πρωτοβουλιών της Κυβέρνησης για τους Έλληνες της Διασποράς. Τους εξήγησε τη διαδικασία της επιστολικής ψήφου, που θα τεθεί σε ισχύ από τις ερχόμενες ευρωεκλογές.

Ακόμη, περιέγραψε τις βασικές πτυχές του Στρατηγικού Σχεδίου του Υπουργείου Εξωτερικών για τον Απόδημο Ελληνισμό και άκουσε με προσοχή τις παρατηρήσεις τους. Επιπλέον, παρευρέθηκε στη Θεία Λειτουργία στον Ιερό Ναό Κοιμήσεως της Θεοτόκου στην πόλη Reutlingen της Βάδης-Βυρτεμβέργης, σε μια Ενορία που επιτελεί αξιέπαινο κοινωνικό έργο φιλοξενώντας στη «Στέγη Αγάπης» οικογένειες ασθενών με σοβαρά νοσήματα που έρχονται στην πανεπιστημιακή κλινική του Tübingen για θεραπείες.

Ακολουθήστε μας στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις