Αθήνα

°C

kairos icon

Σάββατο

27

Απριλίου 2024

alphafreepress.gr / ΑΘΛΗΤΙΚΑ / Γκαρσία – Σάκκαρη: Η Μαρία πέρασε στους 16 του Indian Wells
ΑΘΛΗΤΙΣΜΟΣ

Γκαρσία – Σάκκαρη: Η Μαρία πέρασε στους 16 του Indian Wells

Γκαρσία - Σάκκαρη: Η Ελληνίδα τενίστρια χρειάστηκε λιγότερο από 80 λεπτά για να νικήσει

Γράφει ο Κωνσταντίνος Καραμάνογλου
Τελειόφοιτος Sport Management

Τα ξημερώματα της Τρίτης (12/3) η Σάκκαρη αντιμετώπισε την Γκαρσία για την πρόκριση στους 16 του Indian Wells. Η Ελληνίδα τενίστρια πέρασε στην επόμενη φάση και θα αντιμετωπίσει την Πάρι από την Γαλλία (Νο. 61) στις 13/3 ώρα 20:00.

Εντυπωσιακή η Μαρία Σάκκαρη, χρειάστηκε λιγότερο από 80 λεπτά για να ξεπεράσει το εμπόδιο της Καρολίν Γκαρσία (Νο. 26) στον τρίτο γύρο. Η Ελληνίδα πρωταθλήτρια επικράτησε με 2-0 σετ (6-3, 6-4).

Η Σάκκαρη ξεκίνησε μουδιασμένα το ματς, χάνοντας τα πρώτα δύο games. Πολύ γρήγορα όμως ανέβασε ρυθμούς και κερδίζοντας τα έξι από τα επόμενα επτά games, κατέκτησε το πρώτο σετ με 6-3. Με φόρα από το 1-0, πήρε τα πρώτα τρία games στο δεύτερο σετ, κάνοντας δύο breaks. Στο 4ο game η Γκαρσιά έβγαλε μία προσωρινή αντίδραση, αφού πήρε πίσω το ένα break. Από εκεί και πέρα όμως, η Σάκκαρη υπερασπίστηκε το σερβίς της κι έκλεισε το ματς, κατακτώντας το 2ο σετ με 6-4.

Η Σάκκαρη ολοκλήρωσε το παιχνίδι έχοντας 76% επιτυχία πίσω από το πρώτο σερβίς (25/33 πόντους) και 4/4 break points! Επίσης έβγαλε τέσσερις άσους και είχε τρία διπλά λάθη. Σημειώνεται, ότι για τη Μαρία αυτή ήταν η τέταρτη διαδοχική νίκη επί της Γκαρσιά, σε επτά συνολικά αναμετρήσεις τους. Οι τρεις προηγούμενες ήρθαν μέσα στο 2023 στην Ντόχα, τη Γουαδαλαχάρα και το Τόκυο.

Ακολουθήστε μας στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις