Αθήνα

°C

kairos icon

Τετάρτη

01

Μαΐου 2024

alphafreepress.gr / ΑΘΛΗΤΙΚΑ / Άρσεναλ – Πόρτο: Φορμαρισμένες οι δύο ομάδες
ΑΘΛΗΤΙΚΑ

Άρσεναλ – Πόρτο: Φορμαρισμένες οι δύο ομάδες

Άρσεναλ - Πόρτο: Τα δεδομένα

Γράφει ο Κωνσταντίνος Καραμάνογλου
Τελειόφοιτος Sport Management

Απόψε (12/3, 22:00) η Άρσεναλ υποδέχεται την Πόρτο για την πρόκριση στους 8 του Champions League στο Στάδιο Έμιρεϊτς. Στον πρώτο γύρο η κανονιέριδες έχασαν με σκορ 1-0 με γκολ του Γκαλένο στο τέλος του αγώνα στο 90+4′.

Τα δεδομένα της Άρσεναλ

Η ομάδα του Arteta μετά την ήττα κόντρα στην Πόρτο, ακολουθάνε 3 σερί νίκες στο πρωτάθλημα που είναι η μια με την Νιουκάστλ (4-1), με την Σεφιλντ Γιουνάιτεντ (6-0) και με την Μπρέντιφορντ (2-1). Η Άρσεναλ δεν θα έχει στην διάθεση της τον Timber (Τραυματισμός στο γόνατο), ενώ αμφίβολα είναι για τους Martinelli (Τραυματισμός στον αστράγαλο) και Tomiyasu (Τραυματισμός).

Ο προπονητής της Άρσεναλ αναφέρει ότι: “Μπορεί να υπάρξουν στιγμές που τα πράγματα πάνε όπως πρέπει και στιγμές που μπορεί να αλλάξουν δραματικά γρήγορα. Συναισθηματικά πρέπει να είμαστε πολύ προετοιμασμένοι για να παίξουμε σε αυτά τα παιχνίδια.”

Τα δεδομένα της Πόρτο

Η Πόρτο βρίσκεται σε φόρμα με την τελευταάι ήττα να ήταν στις 12/2 κόντρα στην Αρούκα με σκορ 3-2. Οι δράκοι έρχονται απόψε με 4 παιχνίδια 3 πρωτάθλημα και ένα κύπελλο, με την μεγάλη νίκη να ήταν στο ντέρμπι με την Μπενφίκα (3/3) με σκορ 5-0. Ο Conceicao δεν θα έχει στα πλάνα του τους Marcano (Τραυματισμός στο γόνατο), Zaidu (Τραυματισμός στο γόνατο) και Ριμπέιρο (Τραυματισμός), ενώ αμφίβολο είναι για τον βασικό επιθετικό Taremi (Τραυματισμός στο μηρό).

Ο προπονητής της Πόρτο αναφέρει ότι: “Πρέπει να βλέπουμε τον αντίπαλο με ταπεινότητα και σεβασμό, αλλά χωρίς φόβο”

Επίσης ο Francisco Conceicao αναφέρει ότι: “Πρέπει να είναι μια μεγάλη Πόρτο για να φτάσει στα προημιτελικά”.

Ακολουθήστε μας στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις