Αθήνα

°C

kairos icon

Παρασκευή

03

Μαΐου 2024

alphafreepress.gr / ΠΟΛΙΤΙΣΜΟΣ / Μαρκ Ράφαλο Όσκαρ 2024: Το ισχυρό μήνυμα του ηθοποιού για τις αμβλώσεις
ΨΥΧΑΓΩΓΙΑ

Μαρκ Ράφαλο Όσκαρ 2024: Το ισχυρό μήνυμα του ηθοποιού για τις αμβλώσεις

Μαρκ Ράφαλο Όσκαρ: Τι ανήρτησε ο ηθοποιός

Στην τελετή των Όσκαρ το βράδυ της Κυριακής, παρευρέθηκε και ο Μαρκ Ράφαλο. Ο ηθοποιός υπήρξε υποψήφιος για την ερμηνεία του «Poor Things» για τον Β’ Ανδρικό ρόλο, ενώ και η ίδια η ταινία ήταν υποψήφια σε αρκετές κατηγορίες, συμπεριλαμβανομένης και αυτής της Καλύτερης Ταινίας. Εν τέλει, η ταινία του Γιώργου Λάνθιμου απέσπασε 4 χρυσά αγαλματίδια. Ο ηθοποιός έκανε μια ανάρτηση στον προσωπικό του λογαριασμό στο Instagram, όπου πόζαρε δίπλα σε έναν από τους συμπρωταγωνιστές του στην ταινία, τον Ράμι Γιούσεφ. Με τη δημοσίευση αποφάσισε να περάσει ένα ισχυρό μήνυμα υπέρ του δικαιώματος της άμβλωσης, αλλά και να τονίσει τη σημασία που έχει η ψήφος. Αρχικά, έγραψε ότι «Απόψε στα Όσκαρ, στέκομαι στο πλευρό των γυναικών του @myvoicemychoiceorg, οι οποίες χρησιμοποιούν αυτή την “καρδιά με το δάχτυλο” για να υπερασπιστούν το ΔΙΚΑΙΩΜΑ ΤΗΣ ΕΠΙΛΟΓΗΣ.

Το θέμα των αναπαραγωγικών δικαιωμάτων μου θυμίζει το “Poor Things”. Για να παραθέσω ένα απόσπασμα από την ταινία: “Είναι το σώμα σου, Μπέλα Μπάξτερ. Δικό σου για να το δώσεις ελεύθερα”. Αλλά η ακροδεξιά αντιτίθεται σε αυτό το ισχυρό μήνυμα. Μόνο στις ΗΠΑ & την ΕΕ, έχουν αποκόψει δεκάδες εκατομμύρια γυναίκες από τα βασικά δικαιώματα άμβλωσης». Στην πορεία συμπλήρωσε πως  «Ήταν λοιπόν εμπνευσμένο να δούμε πώς οι γυναίκες στην Ευρώπη χρησιμοποιούν ήδη το “δάχτυλο της καρδιάς” για να εκφράσουν την αγάπη τους για τα δικαιώματα των γυναικών στην κάλπη. Αυτό το σύμβολο έχει σκοπό να είναι μια όμορφη υπενθύμιση ότι, όπως αυτά τα 2 δάχτυλα, όταν ενωνόμαστε με αλληλεγγύη πέρα από τις διαχωριστικές γραμμές, γινόμαστε το κέντρο που χτυπάει η καρδιά της ανθρωπότητας. Και η ψήφος είναι το αίμα που κρατάει δυνατή αυτή την καρδιά».

Η δύναμη της ψήφου

Τέλος, κατέληξε γράφοντας: «Ίσως δεν είναι τυχαίο ότι το σύμβολο της καρδιάς σχηματίζει ένα “V” – για το VOTE. Η ψήφος προστατεύει αυτούς που η παγκοσμίως συντονισμένη Ακροδεξιά θυματοποιεί: τις γυναίκες & τα παιδιά, τη δημοκρατία & τον πλανήτη μας. Έτσι, το 2024, ας διαδώσουμε αυτό το σύμβολο και ας χρησιμοποιήσουμε την ψήφο μας για να προστατεύσουμε τις γυναίκες & ΟΛΗ τη ΖΩΗ!».

 

Δείτε αυτή τη δημοσίευση στο Instagram.

 

Η δημοσίευση κοινοποιήθηκε από το χρήστη Mark Ruffalo (@markruffalo)

Ακολουθήστε μας στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις