Αθήνα

°C

kairos icon

Πέμπτη

18

Ιουλίου 2024

alphafreepress.gr / ΠΟΛΙΤΙΚΗ / Μητσοτάκης Θεσσαλονίκη – Προσυνέδριο ΝΔ: Μήνυμα συσπείρωσης στο κόμμα και αιχμές για Κασσελάκη
ΠΟΛΙΤΙΚΗ

Μητσοτάκης Θεσσαλονίκη – Προσυνέδριο ΝΔ: Μήνυμα συσπείρωσης στο κόμμα και αιχμές για Κασσελάκη

Μητσοτάκης Θεσσαλονίκη - Προσυνέδριο ΝΔ: «Το 2016 έφτιαξαν έναν νόμο για τον Μητσοτάκη, αλλά τελικά αυτός στρίμωξε τον Κασσελάκη»

Σαφείς αιχμές για τις εταιρείες του Στέφανου Κασσελάκη άφησε ο πρωθυπουργός Κυριάκος Μητσοτάκης μιλώντας στο προσυνέδριο της Νέας Δημοκρατίας στη Θεσσαλονίκη. «Έφτιαξαν νόμο για τον Μητσοτάκη αλλά γύρισε μπούμερανγκ στον Κασσελάκη»« είπε χαρακτηριστικά ο πρωθυπουργός. Ο κ. Μητσοτάκης αναφερόμενος στο ψήφισμα κατά της Ελλάδος και στην παραδοχή Αρβανίτη ότι ήταν ο ίδιος εμπνευστής του ψηφίσματος-ντροπή καθώς περιγράφει περίπου ότι την Ελλάδα κυβερνά «περίπου μια… χούντα, με την δικαιοσύνη να μην λειτουργεί, με τον Τύπο να φιμώνεται. Έχουμε το ίδιο παιχνίδι της αντιπολίτευσης: Να κατασκευάζει μια μαύρη εικόνα της χώρας και μετά να την προβάλλει διεθνώς αδιαφορώντας για τις επιπτώσεις» είπε ο κ. Μητσοτάκης. Για να προσθέσει: «Αλλά τόλμησαν τα ίδια πρόσωπα να μιλήσουν και για ελεγχόμενη ενημέρωση όταν οι ίδιοι ζουν με τα fake news των δικών τους πιστολέρος της διαβολής, που αυτοαποκαλούνται δημοσιογράφοι».

«Είχαν και το θράσος να αναφερθούν σε αυτήν την χρονική συγκυρία, στο κράτος δικαίου, όταν πρώτος ο κ. Τσίπρας ομολογεί πως ήταν λάθος η στοχοποίηση των αντιπάλων του με τη σκευωρία της Novartis. Όπως και η προσπάθεια ελέγχου της πληροφόρησης με τον στημένο διαγωνισμό για τα κανάλια. Είναι σκάνδαλα για τα οποία μάλιστα – για να μην ξεχνιόμαστε – το Ειδικό Δικαστήριο καταδίκασε δύο υπουργούς του».

Αιχμές για Κασσελάκη

Ο κ. Μητσοτάκης πρόσθεσε αιχμηρά για τον κ. Κασσελάκη: «Ο νέος αρχηγός όμως φαίνεται ότι έχει σηκώσει το δικό του μπαϊράκι και δεν συμφωνεί σε όλα με τον παλιό. Ίσως γιατί έχει να σηκώσει τον δικό του σταυρό με τα όσα αποκαλύπτονται» τόνισε για να προσθέσει: «Έφτιαξαν έναν νόμο εναντίον του Μητσοτάκη αλλά τελικά αυτό στρίμωξε τον Κασσελάκη. Επί μήνες ερωτάται αν έχει εταιρείες στο εξωτερικό κάτι που απαγορεύεται ρητά η ισχύουσα διάταξη του 2016 που ψηφίστηκε από τον ίδο τον ΣΥΡΙΖΑ. και πώς απαντά; λέγοντας ότι θα ρωτήσει τους δικηγόρους του. Και στο μεταξύ αυτές οι εταιρείες δανείζουν τον ΣΥΡΙΖΑ. Βγάλτε εσείς τα συμπεράσματά σας. Το πρώτο πάντως που προκύπτει είναι μια τέτοια παράταξη ούτε το ηθικό πλεονέκτημα ούτε το κράτος δικαίου μπορεί να κάνει σημαίες του».

Μητσοτάκης: Στη Θεσσαλονίκη χτυπά ο παλμός της παράταξής μας

«Εδώ στη Θεσσαλονίκη χτυπά σήμερα ο παλμός της παράταξής μας, με έναν ενθουσιασμό που γίνεται δύναμη, γίνεται η καθημερινή έμπνευση για τις αγώνες μας, αυτούς που με εσάς πρωταγωνιστές, στην κάθε μία και τον καθένα ξεχωριστά, κάνουν τη Νέα Δημοκρατία να επικρατεί σε όλες τις εκλογικές αναμετρήσεις. Δικαιώνοντας εκείνο το παλιό σύνθημα το οποίο δονούσε τότε τις μεγάλες μας συγκεντρώσεις στην πλατεία Αριστοτέλους: “Κάθε νίκη ξεκινάει από τη Θεσσαλονίκη”». Με αυτά τα λόγια ο πρωθυπουργός Κυριάκος Μητσοτάκης άρχισε την ομιλία του στο προσυνέδριο της Ν.Δ στη Θεσσαλονίκη, μέσα σε πανηγυρικό κλίμα, καθώς γιορτάζονται ταυτόχρονα τα 50 χρόνια από την αποκατάσταση της Δημοκρατίας στην Ελάδα και τα 50 χρόνια από την ίδρυση της Νέας Δημοκρατίας.

«Από τη Θεσσαλονίκη ξεκινούν και οι προσυνεδριακές μας διαδικασίες για το 15ο επετειακό, εορταστικό μας συνέδριο, το οποίο θα λάβει χώρα το πρώτο σαββατοκύριακο του Απριλίου. Που αλλού; Στο Ζάππειο, στον χώρο που είναι τόσο ταυτισμένος με τον εθνάρχη, ιδρυτή της παράταξής μας και με την ιστορική του απόφαση να εντάξει την Ελλάδα στην Ευρωπαϊκή Ενωση και δεν θα μπορούσε να γίνει διαφορετικά γιατί φέτος γιορτάζουμε μισή αιώνα δημοκρατία στην πατρίδα μας, αλλά και γιορτάζουμε και 50 χρόνια ζωής του κόμματός μας», είπε ο κ. Μητσοτάκης.

Στη συνέχεια παρουσίασε το έμβλημα του κόμματος ενόψει του 15ου συνεδρίου, λέγοντας: «Είναι μία συγκυρία που αποδεικνύει πόσο ταυτισμένη είναι αυτή η παράταξη με την πορεία και την πρόοδο της χώρας. Είναι ένα διπλό ορόσημο που νομίζω ότι το αξίζει να τιμηθεί με έναν ιδιαίτερο τρόπο για αυτό και ένα ξεχωριστό έμβλημα θα μας συντροφεύει στο εξής. Αφιερωμένο στην επέτειό μας, με σήμα των δοξασμένο τίτλο της Νέας Δημοκρατίας, τον αριθμό 50 του χρυσού Ιωβηλαίου της και στην κορυφή τη φλόγα του γαλάζιου πυρσού, αυτού που καίει στις καρδιές μας φωτίζοντας το αύριο».

«Ένα σύμβολο αφιερωμένο σε σας, τους καθημερινούς μαχητές της ευθύνης και της προσφοράς για μία καλύτερη Ελλάδα. Είναι αυτός ο πυρσός που μας συντρόφευε όλους στα πρώτα μας βήματα και στους πρώτους μας αγώνες για την παράταξή μας. Και νομίζω ότι για όλους μας τους παλαιότερους, αλλά και τους νεότερους, είναι πράγματι αυτές οι στιγμές συγκίνησης, καθώς μέσα από αυτή την εικόνα νιώθουμε όλοι να περνούν χρόνια μια συναρπαστικής διαδρομής. Μία διαδρομή που με τον έναν με τον άλλον τρόπο έχεις σφραγίσει τις ζωές μας. Γεμάτη χαρές, αλλά και λύπες, παντοτινής πίστης, όμως, στις αρχές και τις αξίες μας. Είναι μία πίστη που γίνεται σκυτάλη χρέους, περνώντας από γενιά σε γενιά, με σταθερά ιδανικά την ελεύθερη σκέψη σταθερά μέσα στην κοινωνία και διαρκώς δίπλα στον πολίτη».

Μητσοτάκης: Δεν θα επιτρέψουμε την αισχροκέρδεια στην πλάτη των καταναλωτών

Τόνισε πως από το 2019 που η ΝΔ ανέλαβε τη διακυβέρνηση της χώρας «τα πάντα είναι καλύτερα στην χώρα». «Αν κάποιοι πιστεύουν ότι με πρόσχημα τον παγκόσμιο πληθωρισμός να βρουν ευκαιρία να βγάλουν υπερκέρδη στην πλάτη των πολιτών είναι βαθιά γελασμένοι. Έχουμε κάνει σχεδόν 30.000 ελέγχους» ανέφερε ο πρωθυπουργός. «Δίνουμε την ευκαιρία σε δεκάδες χιλιάδες ελληνόπουλα να σπουδάζουν χωρίς να ξενιτεύονται» είπε ο πρωθυπουργός αναφερόμενος στην ψήφιση του νομοσχεδίου για τα μη κρατικά, μη κερδοσκοπικά ΑΕΙ.

Η συζήτηση στη βουλή για την Παιδεία υπήρξε αποκαλυπτική της πολιτικής και ιδεολογικής γύμνιας όσων εξακολουθούν να αντιδρούν σε αυτή τη μεγάλη μεταρρύθμιση. Με τον ΣΥΡΙΖΑ να αρνείται να λειτουργήσει εδώ παράρτημα στο οποίο περηφανεύεται ότι σπούδασε ο πρόεδρό του. Και ένα ΠΑΣΟΚ τόσο αμήχανο, να αλλάζει διαρκώς θέσεις, μπερδεύοντας τους οπαδούς του. Πράσινο το ήξεραν, ξεθωριασμένο κόκκινο το βλέπουν να βάφεται. Κανείς όμως δεν απάντησε στο ερώτημα γιατί να είμαστε οι μόνοι με την Κούβα με κρατικό μονοπώλιο στη γνώση. Γιατί να μην υπάρχει η ελευθερία της επιλογής. Γιατί να μην υπάρχει έν θετικό παράδειγμα με σχολές καθαρές που κατάληψη θα κάνουν οι ιδέες και όχι τα ρόπαλα.

Μητσοτάκης για ευρωκλογές: Μετωπική αντιπαράθεση με φόντο ευρωπαϊκό, αλλά με περιεχόμενο εθνικό

Ο πρωθυπουργός έθεσε το δίλημμα των ευρωεκλογών του Ιουνίου κι επιτέθηκε στον ΣΥΡΙΖΑ-ΠΣ, όπως και στον πρώην και τον νυν πρόεδρο του, Αλέξη Τσίπρα και Στέφανο Κασσελάκη. Μίλησε για «μια αναμέτρηση διπλά σημαντική καθώς, από την μία πλευρά, θα κρίνει αν η χώρα θα συνεχίσει να έχει πολιτική σταθερότητα, αν θα μείνει στον δρόμο των αλλαγών. Και αν θα πετύχει, τελικά, τους στόχους με ορίζοντα το 2027» και πρόσθεσε: «Από την άλλη, αυτές οι ευρωκάλπες θα αναδείξουν την πολιτική δύναμη που επιθυμούν οι Έλληνες ψηφοφόροι να τους εκπροσωπεί στην Ευρώπη. Ποιο είναι το κόμμα που πιστεύει διαχρονικά στις αξίες της. Αλλά και ποιο θα διεκδικήσει πιο αποτελεσματικά τα συμφέροντα της πατρίδας στα δύσκολα μέτωπα των Βρυξελλών. Με άλλα λόγια, ποια παράταξη θα είναι δοκιμασμένη και ικανή, ώστε να δυναμώσει την εθνική φωνή έξω από τα σύνορά μας».

«Υπάρχει, όμως, και μία τρίτη διάσταση στην επιλογή του Ιουνίου. Κι αυτή δεν είναι άλλη από την ανάγκη να πάψει να διασύρεται η χώρα διεθνώς. Μόλις πρόσφατα, για παράδειγμα, ο ΣΥΡΙΖΑ δεν δίστασε να ζητήσει μέχρι και τη διακοπή της ευρωπαϊκής χρηματοδότησης προς την Ελλάδα. Ένας ευρωβουλευτής του, μάλιστα, ομολόγησε ότι ήταν ο ίδιος εμπνευστής ενός ψηφίσματος-ντροπή της Ευρωβουλής. Το οποίο τι υποστήριζε; Ούτε λίγο ούτε πολύ, πως για κάθε ναυάγιο μεταναστών ευθύνεται η ακτοφυλακή που φυλά τα θαλάσσια σύνορα. Και πως δήθεν στην Ελλάδα κυβερνά …περίπου μία ”χούντα”. Με τη Δικαιοσύνη να μην λειτουργεί. Και με τον Τύπο να φιμώνεται» τόνισε ο πρωθυπουργός.

«Έχουμε πάλι, δηλαδή, το παλιό γνωστό παιχνίδι της αντιπολίτευσης: να κατασκευάζει μία μαύρη εικόνα της χώρας και μετά να την προβάλλει διεθνώς, αδιαφορώντας για τον εθνικό διασυρμό. Κι όχι μόνο. Διότι τα ίδια πρόσωπα τόλμησαν να μιλήσουν για ελεγχόμενη ενημέρωση. Όταν οι ίδιοι ζουν με τα fake news δικών τους «πιστολέρος» της διαβολής, που αυτοαποκαλούνται δημοσιογράφοι. Και να αναφερθούν, επίσης, στο Κράτος Δικαίου» ανέφερε χαρακτηριστικά. «Όταν πρώτος ο κ. Τσίπρας ομολογεί πως ήταν λάθος η στοχοποίηση των αντιπάλων του με τη σκευωρία Novartis. Όπως η προσπάθεια ελέγχου της πληροφόρησης με τον στημένο διαγωνισμό για τα κανάλια. Σκάνδαλα για τα οποία, μάλιστα, το Ειδικό Δικαστήριο έχει καταδικάσει δύο υπουργούς του. Ο νέος αρχηγός, όμως, έχει σηκώσει δικό του μπαϊράκι και δεν συμφωνεί, πια, με τον παλιό. Ίσως γιατί έχει να σηκώσει τον δικό του σταυρό με όσα αποκαλύπτονται για τα οικονομικά του. Γιατί, όπως φαίνεται, στον ΣΥΡΙΖΑ έφτιαξαν έναν νόμο εναντίον του Μητσοτάκη, αλλά τελικά αυτός στρίμωξε τον Κασσελάκη» σημείωσε ο πρωθυπουργός.

«Επί μήνες ερωτάται ο κ. Κασσελάκης αν έχει εταιρίες, κάτι που απαγορεύει ρητά η ισχύουσα διάταξη. Και εκείνος πώς απαντά; Λέγοντας …ότι θα ρωτήσει τους δικηγόρους του! Όμως, στο μεταξύ αυτές οι εταιρίες δανείζουν το κόμμα του.Βγάλτε μόνοι σας τα συμπεράσματά σας. Το πρώτο, πάντως, που προκύπτει είναι ότι, σίγουρα, μία τέτοια παράταξη ούτε το ηθικό πλεονέκτημα, ούτε το Κράτος Δικαίου, μπορεί να κάνει σημαίες του» είπε αναφερόμενος στον πρόεδρο του ΣΥΡΙΖΑ. «Πρόκειται, συνεπώς, για μία εκστρατεία και ένα γαϊτανάκι το οποίο και μόνο δηλώνει: ότι, βαδίζοντας προς τις εκλογές, οι αντίπαλοί μας θα αντικαθιστούν όλο και περισσότερο το έλλειμμά τους σε πολιτικές θέσεις με άθλιες επιθέσεις. Κάτι που διαμορφώνει ανάλογα και τα δικά μας προεκλογικά καθήκοντα. Απαιτώντας να προσθέσουμε στη μαχητικότητα των δράσεών μας και την ωριμότητα των αντιδράσεών μας. Ας μη γελιόμαστε, λοιπόν! Θα έχουμε μία αντιπαράθεση μετωπική. Με φόντο ευρωπαϊκό, αλλά με περιεχόμενο εθνικό» είπε ο πρωθυπουργός.

Μητσοτάκης για ομοφοβικό περιστατικό στην Αριστοτέλους:

Ο κ. Μητσοτάκης αναφέρθηκε σε όσα έγιναν στην πλατεία Αριστοτέλους και υπογράμμισε πως η κοινωνία είναι αυτή που οφείλει πρώτη να απαντήσει στο μίσος. «Δεν είναι η εικόνα της Θεσσαλονίκης μας εκείνη που φάνηκε στην πλατεία Αριστοτέλους. Η πόλη αυτή υπήρξε πάντα ιστορικό σταυροδρόμι πολιτισμών και ιδεών. Φιλόξενο σημείο συνάντησης διαφορετικών απόψεων και ανθρώπων», είπε ο πρωθυπουργός και συνέχισε: “Με την μισαλλοδοξία να μην έχει θέση στο κέντρο και τις συνοικίες της. Ασφαλώς, η Πολιτεία κινητοποιήθηκε αμέσως. Το ίδιο και η Δικαιοσύνη.

Έχουμε 21 συλλήψεις. Ενώ όσοι κατηγορηθούν για τα απαράδεκτα επεισόδια θα δικαστούν, τώρα, με βάση τον αυστηρότερο Αντιρατσιστικό Νόμο. Όμως η κοινωνία είναι αυτή η οποία πρώτη οφείλει να απαντήσει στο μίσος. Αλλοίμονο αν στις μέρες μας δεν μπορεί κάποιος να είναι οπαδός μιας ομάδας. Να σκέφτεται διαφορετικά. Ή και να είναι διαφορετικός. Όποιος αμφισβητεί αυτά τα δικαιώματα, λέω ότι προσβάλλει την ίδια τη Θεσσαλονίκη!”

Πλακιωτάκης: Τιμούμε τα 50 χρόνια της ΝΔ -Η Δημοκρατία είναι συστατικό στοιχείο της παράταξής μας

«Τιμούμε τα 50 χρόνια από την ίδρυση της Νέας Δημοκρατίας. Γιατί το κόμμα μας, η παράταξη που έβγαλε τη χώρα από τα σκοτεινά χρόνια της δικτατορίας, δεν είναι μόνο συνομήλικη της Δημοκρατίας μας. Είναι συστατικό της στοιχείο», ανέφερε χαρακτηριστικά ο κ. Πλακιωτάκης από το βήμα του προσυνεδρίου της ΝΔ στη Θεσσαλονίκη. «Η Νέα Δημοκρατία δεν αποκατέστησε, απλώς, το πολίτευμα. Από την πρώτη μέρα της ίδρυσής μας αποτελέσαμε τον παράγοντα που εγγυάται την ομαλή λειτουργία του προς όφελος της πατρίδας και των πολιτών της. Το αποδείξαμε σε κάθε κρίσιμη στιγμή που το εθνικό καθήκον μάς κάλεσε να βγούμε μπροστά» πρόσθεσε.

Ο κ. Πλακιωτάκης επισήμανε πως απομένουν λιγότερο από 3 μήνες έως τις ευρωεκλογές, για να τονίσει: «Η εκλογική αναμέτρηση είναι σημαντική όχι μόνο για την Ελλάδα, αλλά για όλη την Ευρώπη. Γι’ αυτό και στις 9 Ιουνίου δεν έχουν θέση η χαλαρή ψήφος, η διαμαρτυρία ή η αποχή. Γιατί, απέναντί μας, έχουμε τον λαϊκισμό, που είναι πάντα εδώ και καραδοκεί για να επανέλθει. Δείτε, για παράδειγμα, πώς λειτουργούν τα κόμματα της αντιπολίτευσης: μόνιμη άρνηση των πάντων, υποσχέσεις χωρίς αντίκρισμα, ψεύτικα διλήμματα, διχασμός, δημαγωγία, ιδεοληψίες, προσπάθεια ακύρωσης όλων όσων έχουμε πετύχει. Έφτασαν ακόμα και στο σημείο να αναλάβουν εκστρατεία σπίλωσης της χώρας στην Ευρώπη, αδιαφορώντας για τη μεγάλη ζημιά που προκαλείται στη χώρα, ακόμα και για την απώλεια κρίσιμων ευρωπαϊκών πόρων που στηρίζουν την κοινωνική συνοχή και την ανάπτυξη των τοπικών κοινωνιών».

Ακολουθήστε μας στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις