Αθήνα

°C

kairos icon

Δευτέρα

29

Απριλίου 2024

alphafreepress.gr / ΕΛΛΑΔΑ / Σωφρονιστικός συνελήφθη για απόπειρα εισαγωγής κάνναβης και κινητών στις φυλακές
ΕΛΛΑΔΑ

Σωφρονιστικός συνελήφθη για απόπειρα εισαγωγής κάνναβης και κινητών στις φυλακές

Μέσα σε... κατσαρόλα

Κρυμμένα σε διπλό πάτο… κατσαρόλας και σε υπηρεσιακό όχημα, το οποίο μεταφέρει τρόφιμα στις φυλακές Κορυδαλλού, επιχείρησε να εισάγει ποσότητα κάνναβης και κινητά τηλέφωνα, σωφρονιστικός υπάλληλος, ο οποίος συνελήφθη. Η σύλληψη του σωφρονιστικού των φυλακών Κορυδαλλού, έγινε   απογευματινές ώρες του Σαββάτου,  από αστυνομικούς της Υποδιεύθυνσης Δίωξης Ναρκωτικών της Διεύθυνσης Ασφάλειας Αττικής.

Πέτρος Καρσιώτης
Του Πέτρου Καρσιώτη

Όπως αναφέρεται στην επίσημη ενημέρωση της ΕΛ.ΑΣ,  ο προαναφερόμενος, «εκμεταλλευόμενος την υπηρεσιακή του ιδιότητα, αποπειράθηκε να εισάγει στο Κατάστημα Κράτησης Κορυδαλλού, ακατέργαστη κάνναβη και κινητά τηλέφωνα, με σκοπό την περαιτέρω διακίνηση τους». Επιπλέον, σε βάρος του σχηματίστηκε δικογραφία για παράβαση της νομοθεσίας για τα όπλα.

«Ειδικότερα», επισημαίνει η Δίωξη  «στο πλαίσιο αξιοποίησης πληροφοριακών στοιχείων για επικείμενη εισαγωγή ναρκωτικών ουσιών στο Κατάστημα Κράτησης, μέσω υπηρεσιακού φορτηγού μεταφοράς τροφίμων, οργανώθηκε αστυνομική επιχείρηση με τη χρήση ειδικών συσκευών ανίχνευσης ναρκωτικών και με τη συνδρομή αστυνομικού σκύλου». Ετσι, στη διάρκεια της επιχείρησης, προσθέτει η Αστυνομία,  «βρέθηκαν σε διπλό πάτο μαγειρικής κατσαρόλας, η οποία βρισκόταν εντός του χώρου φόρτωσης υπηρεσιακού φορτηγού και στη συνέχεια κατασχέθηκαν:

Πάνω από έξι κιλά κάνναβης

Εξι αυτοσχέδιες νάιλον συσκευασίες, που περιείχαν ακατέργαστη κάνναβη καθαρού συνολικού βάρους 557 γραμμαρίων, 9 συσκευές κινητής τηλεφωνίας, 10- αντάπτορες φόρτισης και 17 καλώδια φόρτισης κινητών τηλεφώνων. Ακολούθησαν, όμως, όπως ήταν επόμενο και έρευνες εκτός φυλακών Κορυδαλλού. «Σε επακόλουθες έρευνες», πληροφορούν οι αστυνομικοί  «σε οικία του κατηγορουμένου βρέθηκαν και κατασχέθηκαν αναδιπλούμενο μαχαίρι τύπου πεταλούδας και σιδερογροθιά. Τα κατασχεθέντα θα αποσταλούν στη Διεύθυνση Εγκληματολογικών Ερευνών για εργαστηριακές εξετάσεις». Ο συλληφθείς, με τη δικογραφία που σχηματίστηκε σε βάρος του, οδηγήθηκε στην αρμόδια εισαγγελική Αρχή. Η έρευνα συνεχίζεται για να διαπιστωθεί για πόσον καιρό γινόταν η εισαγωγή ναρκωτικών και κινητών στις φυλακές και  σε ποιους κρατούμενους πουλούσε.

Γιατί στο βάθος της υπόθεσης, υπάρχει η δραματική πραγματικότητα ότι κάποιοι έγκλειστοι συνεχίζουν από εκεί να συντονίζουν, μέσω των κινητών, τις παράνομες δραστηριότητες, που είχαν και πριν τον εγκλεισμό τους, δίνοντας οδηγίες σε ελεύθερους συνεργούς τους. Πρόκειται για το δεύτερο κρούσμα εισαγωγής σε φυλακές ναρκωτικών με σκοπό την εμπορία και κινητών τηλεφώνων.

Τα “επισκεπτήρια παραισθήσεων”

Στις 5 Μαρτίου το Alphafreepress έγραφε,  για    «επισκεπτήρια…παραισθήσεων»,  που πραγματοποιούσαν συγγενείς Ελληνα εγκλείστου στις φυλακές Τρικάλων, αφού αποδείχθηκε ότι παρέδιδαν  στον κρατούμενο, ποσότητες ηρωίνης, κάνναβης και κοκαΐνης. Εκείνος, με τη σειρά του, παρέδιδε τις ποσότητες, που είχαν περάσει κάτω από τα «ραντάρ» των φρουρών, σε 41χρονο Αλβανό έγκλειστο, ο οποίος κατηγορείται και ως ο αρχηγός της οργάνωσης. Ο τελευταίος, με τη σειρά του, πουλούσε σε άλλους κρατούμενους, ανεβάζοντας τα παράνομα κέρδη του, όπως λέει η Αστυνομία, στα 50.000 ευρώ. Μάλιστα, σύμφωνα πάντα με τα στοιχεία,  ο υπολογισμός των πωλουμένων ποσοτήτων των ναρκωτικών ουσιών, γινόταν με καπάκια στυλό, που είχε στη διάθεσή του!

Ακολουθήστε μας στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις