Αθήνα

°C

kairos icon

Κυριακή

28

Απριλίου 2024

alphafreepress.gr / ΕΛΛΑΔΑ / Μονή Αββακούμ σκάνδαλο: Διαφήμιζαν «θαύματα» και μιλούσαν για γυναίκες που έμειναν έγκυες
ΕΛΛΑΔΑ

Μονή Αββακούμ σκάνδαλο: Διαφήμιζαν «θαύματα» και μιλούσαν για γυναίκες που έμειναν έγκυες

Μονή Αββακούμ σκάνδαλο: Χάρη στον θαυματουργό Όσιο Αββακούμ, 100 γυναίκες έμειναν έγκυες, υποστήριζαν στη Μονή στην Κύπρο

Ότι καπηλεύονταν την πίστη των ανθρώπων που τους πίστευαν, κατηγορούνται πλέον από την κοινή γνώμη, οι εμπλεκόμενοι στο σκάνδαλο της Μονής Όσιου Αββακούμ στην Κύπρο, καθώς, ως φαίνεται, συνήθιζαν να «διαφημίζουν» πως «100 γυναίκες έμειναν έγκυες» χάρη στην επίσκεψή τους στο μοναστήρι. Η Μονή Οσίου Αββακούμ ήρθε στην επικαιρότητα μετά την αποκάλυψη σκανδάλου με οικονομικές και σεξουαλικές προεκτάσεις, που ήρθαν στο φως της δημοσιότητας. Κάμερες κατέγραψαν μοναχούς σε σεξουαλικές συνευρέσεις εντός της μονής, ενώ οικονομικοί έλεγχοι από τις αρμόδιες υπηρεσίες αποκάλυψαν αδικαιολόγητα χρηματικά ποσά ύψους 800.000 ευρώ στο χρηματοκιβώτιο της μονής. Οι δύο μοναχοί που εμπλέκονται στο σκάνδαλο διαθέτουν και ακίνητη περιουσία (ένα διαμέρισμα στον Πειραιά και ένα στη Λεμεσό), ενώ παραμένει αδιευκρίνιστο το πώς αποκτήθηκαν τα σπίτια αυτά και κατά πόσο έχει τελεστεί κατάχρηση των προσφορών των πιστών.

Πρόσφατα, ο ηγούμενος Νεκτάριος σε συνέντευξή του αναφέρθηκε σε 100 οικογένειες οι οποίες δεν μπορούσαν να τεκνοποιήσουν και μέσω της Μονής, όπως ισχυρίζεται ο ίδιος, απέκτησαν τελικά παιδί. Σύμφωνα με όσα αναφέρει ο «Φιλελεύθερος» της Κύπρου, ο ηγούμενος δηλώνει πως 100 οικογένειες δεν μπορούσαν να τεκνοποιήσουν με αποδείξεις γιατρών, αλλά ύστερα από παρέμβαση του Οσίου Αββακούμ απέκτησαν παιδί «φυσικώ τω τρόπω».

«Ο Άγιος Αββακούμ με θαύμα χαρίζει παιδάκι…»

Η Μονή Οσίου Αββακούμ άλλωστε διέθετε και σελίδα στο facebook, όπου σε ανάρτησή της από τις 4 Ιουλίου 2022, με τίτλο «Ο Άγιος Αββακούμ με θαύμα χαρίζει παιδάκι…», αναφέρεται αναλυτικά: «Ακόμα ένα τεράστιο θαύμα που δίνει παιδάκι ο Άγιος Αββακούμ. Θαύμα τεκνογονίας σε ζευγάρι από τον Τίμιο Σταυρό του Αγίου Πορφυρίου του Καυσοκαλυβίτου και τα χαριτόβρυτα λείψανα του Οσίου Αββακούμ του Θαυματουργού στην Σοφία και τον Μάρκο ανδρόγυνο από την Λάρνακα πνευματικά παιδιά του γέροντα Νεκταρίου του Ηγουμένου του Ιερού Ανδρικού Μητροπολιτικού Ησυχαστηρίου του Οσίου Αββακούμ του εν Καλαμιθάση του Θαυματουργού στο Φτερικούδι.

Όταν πήγαν στο μοναστήρι ο Γέροντας Νεκτάριος τους σταύρωσε στην Πανήγυρη του Ησυχαστηρίου του Οσίου Αββακούμ στο Φτερικούδι 2 Δεκεμβρίου. Έφτασαν στο μοναστήρι απογοητευμένοι μετά από σύσταση του γιατρού ότι δεν μπορούν να κάνουν παιδάκι παρά μόνο με την βοήθεια εξωσωματικής και χωρίς εγγύηση αν θα πετύχει. Με την άδεια της Σοφίας και του Μάρκου δημοσιεύεται το θαύμα αυτό με την ίδια την Σοφία να το αφηγείται συγκινημένη και χαρούμενη ευχαριστώντας τους Αγίους μας. Σιγά σιγά γνωρίζουν όλοι αυτόν τον μεγάλο Άγιο και το Ησυχαστήριό του, αυτή τη ζέστη αγκαλιά. Στο μοναστήρι του Αγίου Αββακούμ φυλάσσεται επίσης και ο Θαυματουργός Τίμιος Σταυρός του Αγίου Πορφυρίου του Καυσοκαλυβίτου, γιατί τα θαύματα πρέπει να τα λέμε και να τα ομολογούμε!».

 

Ακολουθήστε μας στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις