Αθήνα

°C

kairos icon

Κυριακή

28

Απριλίου 2024

alphafreepress.gr / ΕΛΛΑΔΑ / Καλλιθέα έκρηξη στην Αλ. Πάντου: Εκκωφαντικός θόρυβος, «σείστηκε η πολυκατοικία»
ΕΛΛΑΔΑ

Καλλιθέα έκρηξη στην Αλ. Πάντου: Εκκωφαντικός θόρυβος, «σείστηκε η πολυκατοικία»

Καλλιθέα έκρηξη στην Αλ. Πάντου: Βίντεο ντοκουμέντο από τη στιγμή της έκρηξης στην κάβα

Τη στιγμή της ισχυρότατης έκρηξης που σημειώθηκε τα ξημερώματα της Δευτέρας (11/3) σε κάβα στην Καλλιθέα κατέγραψαν κάμερες ασφαλείας της περιοχής. Όλα συνέβησαν λίγο μετά τις 3:00 τα ξημερώματα, όταν και σημειώθηκε η έκρηξη στο κατάστημα, επί της οδού Αλεξάνδρου Πάντου. Μάλιστα, ήταν τόσο ισχυρή που ο ήχος ακούστηκε σε ακτίνα πολλών χιλιομέτρων, εντός του λεκανοπεδίου. Όπως έγινε γνωστό, το κατάστημα έχει καταστραφεί ολοσχερώς. Το Τμήμα Εξουδετέρωσης Εκρηκτικών Μηχανισμών εντόπισε στο σημείο εκρηκτική ύλη, βραδύκαυστο φυτίλι, καθώς και έναν πυροκροτητή.

Η έκρηξη ήταν σφοδρή και σήκωσε στο πόδι ολόκληρη τη γειτονιά, προκαλώντας ζημιές -εκτός από την κάβα- σε παρακείμενες πολυκατοικίες, αλλά και σταθμευμένα ΙΧ, με μερικά μάλιστα να καταστρέφονται ολοσχερώς. Όπως φαίνεται στις εικόνες που μετέδωσε σήμερα το πρωί ο ΣΚΑΪ παρακείμενες πολυκατοικίες έχουν υποστεί σοβαρές ζημιές.

Εξωτερική φωτο από αρχείο

Μαρτυρία για την έκρηξη: «Σείστηκε η πολυκατοικία»

Κάτοικος της γειτονιάς μιλώντας σήμερα το πρωί στην κάμερα του Open ανέφερε χαρακτηριστικά: «Γύρω στις 03:00 τα ξημερώματα ακούω έναν μεγάλο θόρυβο και τρόμαξα. Σείστηκε η πολυκατοικία. Εγώ νόμιζα ότι θα γκρεμιζόταν. Σπάσανε τα τζάμια σε όλα διαμερίσματα. Ήμουν στο κρεβάτι και έπεσαν πάνω μου, με γλίτωσε το πάπλωμα. Είναι χοντρό τζάμι το αλουμίνιο. Ήμουν τυχερή λόγω του παπλώματος. Βγαίνω έξω στο μπαλκόνι και βλέπω έναν καπνό και μύριζε σαν καμένο λάστιχο. Κατεβαίνω κάτω γιατί δεν λειτουργούσαν και τα φώτα, είχαν πέσει οι ασφάλειες από τον κρότο. Η είσοδος όλη έχει διαλυθεί, έχουν σπάσει τα τζάμια μέχρι τον 5ο όροφο.

Ακολουθήστε μας στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις