Αθήνα

°C

kairos icon

Κυριακή

28

Απριλίου 2024

alphafreepress.gr / ΕΛΛΑΔΑ / Αστυνομικός – Ολύμπιον: «Έχουν πάρει το καπέλο μου, μην κάνεις κάτι και σε βρουν»
ΕΛΛΑΔΑ

Αστυνομικός – Ολύμπιον: «Έχουν πάρει το καπέλο μου, μην κάνεις κάτι και σε βρουν»

Αστυνομικός - Ολύμπιον: Έσπασαν καταστήματα, γιούχαραν τον Κασσελάκη, χτύπησαν αστυνομικό - Ελεύθεροι οι 16 προσαχθέντες στη Θεσσαλονίκη

Καλύτερα είναι στην υγεία του ο αστυνομικός, ο οποίος το βράδυ της Κυριακής τραυματίστηκε από κουκουλοφόρο που τον χτύπησε στο κεφάλι με κράνος, όπως έχει καταγραφεί σε βίντεο έξω από το Ολύμπιον της Θεσσαλονίκης. Σύμφωνα με την κόρη του, το πρώτο πράγμα που της είπε ο αστυνομικός πατέρας της, ο οποίος έχει πρησμένο πρόσωπο από τα χτυπήματα, ήταν «έχουν πάρει το καπέλο μου, μην κάνεις κάτι και σε βρουν». «Φοβόταν γιατί το καπέλο του γράφει τα στοιχεία και το ονοματεπώνυμό του» πρόσθεσε η κόρη του αξιωματικού μιλώντας στον ΣΚΑΪ. «Το δεύτερο πρόβλημά του είναι ότι αυτά ήταν παιδάκια 17-18-20 ετών» πρόσθεσε η ίδια η οποία κατήγγειλε ότι «στείλανε απροστάτευτους πέντε αστυνομικούς έξω από το Ολυμπιον». «34 χρόνια υπηρετεί στην ΕΛΑΣ είναι 59 ετών και σε 5 μήνες περιμένει να βγει στη σύνταξη. Αν εκείνη την ώρα ο πατέρας μου δεν ήταν ψύχραιμος και οι απέναντι δεν σταματούσαν, θα λέγαμε ότι κρίμα τον άνθρωπο έκανε τη δουλειά του;» αναρωτήθηκε η ίδια.

Καμία σύλληψη

«Ο άνθρωπος διακινδυνεύει για να προστατεύσει το κοινωνικό σύνολο. Έχει κινδυνεύσει και άλλες φορές αλλά λόγω της ιδιοσυγκρασίας του έχει παρέμβει για να κατευνάσει τα πνεύματα» κατέληξε η κόρη του αστυνομικού. Η επίθεση έγινε από άτομο που ήταν σε ομάδα κουκουλοφόρων η οποία συμμετείχε στη συγκέντρωση κατά της ομοφοβικής επίθεσης εναντίον δύο queer ατόμων το Σάββατο στη Θεσσαλονίκη. Από την πλευρά της η ΕΛΑΣ προχώρησε σε 16 προσαγωγές λίγη ώρα μετά από επεισόδιο που είχε προηγηθεί στην πλατεία Αριστοτέλους όταν κουκουλοφόροι επιτέθηκαν στους συγκεντρωμένους κατά της τρανσοφοβίας, με αφορμή την επίθεση σε άτομα της ΛΟΑΤΚΙ+ κοινότητας. Ωστόσο δεν υπήρξε καμία σύλληψη και έτσι όλοι οι προσαχθέντες αφέθηκαν ελεύθεροι. Συγκεκριμένα, όλα ξεκίνησαν όταν κατά τη διάρκεια της συγκέντρωσης ομάδα περίπου 50 κουκουλοφόρων κινήθηκε επιθετικά προς τους συγκεντρωμένους. Μόλις έγιναν αντιληπτοί από την περιφρούρηση της συγκέντρωσης, τα άτομα κυνήγησαν τους κουκουλοφόρους και σημειώθηκαν συμπλοκές. Μάλιστα, ένας νεαρός μπήκε σε κατάστημα εστίασης για να γλιτώσει από αυτούς που τον κυνηγούσαν.

Η αστυνομία άμεσα ξεκίνησε αναζητήσεις των ατόμων και έως αργά το βράδυ της Κυριακής πραγματοποίησε 16 προσαγωγές, μεταξύ αυτών και ανήλικοι. Λίγη ώρα μετά από το παραπάνω περιστατικό σημειώθηκε ένταση έξω από τον κινηματογράφο «Ολύμπιον». Ειδικότερα, κουκουλοφόροι που συμμετείχαν στη συγκέντρωση κατά της ομοφοβικής επίθεσης, αποδοκίμασαν τον πρόεδρο του ΣΥΡΙΖΑ- Προοδευτική Συμμαχία Στεφάνου Κασσελάκη, την ώρα που έφτασε στο Φεστιβάλ Ντοκιμαντέρ Θεσσαλονίκης και, μεταξύ άλλων, του φώναξαν «σκουπίδι» και τον αποκάλεσαν καταπιεστή.

Έσπασαν κατάστημα στην Λεωφόρο Νίκης

Λίγη ώρα αργότερα οι συγκεντρωμένοι πραγματοποίησαν πορεία, κατά τη διάρκεια της οποία κουκουλοφόροι έκαναν γυαλιά- καρφιά ένα κατάστημα εστίασης λόγω της εμπλοκής του στην υπόθεση με τη Γεωργία Μπίκα. Συγκεκριμένα, την ώρα που το κατάστημα ήταν ανοιχτό και γεμάτο κόσμο, κουκουλοφόροι έσπασε τραπέζια, αναποδογύρισαν καναπέδες και προκάλεσαν σοβαρές υλικές ζημιές. Ελάχιστα λεπτά αργότερα εκτυλίχθηκε και άλλο επεισόδιο με έναν πολίτη ο οποίος συνεπλακη με διαδηλωτές και τότε επενέβησαν οι δυνάμεις των ΜΑΤ κάνοντας χρήση χειροβομβίδων κρότου λάμψης.

 

Ακολουθήστε μας στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις