Αθήνα

°C

kairos icon

Δευτέρα

06

Μαΐου 2024

alphafreepress.gr / ΑΘΛΗΤΙΚΑ / ΠΑΟΚ – Άρης: Με γκολ του Μορόν οι κιτρινόμαυροι πήραν τους 3 βαθμούς
ΑΘΛΗΤΙΚΑ

ΠΑΟΚ – Άρης: Με γκολ του Μορόν οι κιτρινόμαυροι πήραν τους 3 βαθμούς

ΠΑΟΚ - Άρης: Οι δηλώσεις των δύο προπονητών

Γράφει ο Κωνσταντίνος Καραμάνογλου
Τελειόφοιτος Sport Management

Χθες (10/3) ο ΠΑΟΚ αντιμετώπισε τον μεγάλο αντίπαλό του τον Άρη για την 1η αγωνιστική play-off της Super league στην άδεια Τούμπα. Οι κιτρινόμαυροι ήταν εκείνοι που πήραν τους 3 βαθμούς επικρατώντας με σκορ 0-1 με γκολ του Μορόν στο 31ο λεπτό.

Ο αγώνας

Το παιχνίδι ξεκίνησε με τον ΠΑΟΚ να παίρνει την πρωτοβουλία των κινήσεων και την κατοχή της μπάλας και τον Άρη να περιμένει πίσω από την μπάλα. Η πρώτη απειλή του Δικεφάλου ήταν στο 6ο λεπτό με το σουτ που επιχείρησε ο Ζίβκοβιτς μέσα από την περιοχή να περνάει άουτ.

Ο ΠΑΟΚ πίεζε τα καρέ του Άρη, αλλά οι παίκτες του Άκη Μάντζιου αμύνονταν αρκετά καλά, περιορίζοντας σημαντικά τις επιθετικές ορέξεις των παικτών του ΠΑΟΚ. Αντίθετα ο Άρης στην πρώτη του τελική στο ματς βρήκε το γκολ με τον Λορέν Μορόν στο 31ο λεπτό. Όλα ξεκίνησαν από την λάθος πάσα του Κετζιόρα με τον Σαβιέριο να παίρνει την μπάλα και να δίνει ασίστ στον Μορόν για να κάνει το 0-1.  Οι παίκτες του Λουτσέσκου συνέχισαν στο ίδιο μοτίβο, όμως δεν είχαν κάποια μεγάλη ευκαιρία για να φέρουν το ματς στα ίσια πριν από την εκπνοή του πρώτου μέρους.

2ο ημίχρονο

Οι δύο ομάδες μπήκαν στον αγωνιστικό χώρο με την ίδια διάθεση. Ο ΠΑΟΚ είχε την κατοχή της μπάλας και ο Άρης περίμενε στα καρέ του. Οι φιλοξενούμενοι ήταν αυτοί που έχασαν την πρώτη καλή στιγμή στο δεύτερο μέρος. Μετά από ωραία αντεπίθεση, ο Σαβέριο ελίχθηκε ωραία μέσα στην περιοχή του ΠΑΟΚ και έκανε το σουτ, αλλά η μπάλα πέρασε άουτ. Δευτερόλεπτα μετά ο Μουργκ έκανε το σουτ από την περιοχή του Κουέστα, αλλά η προσπάθειά του πέρασε λίγο άουτ.

Ο Σαβέριο απείλησε για δεύτερη φορά για τον Άρη με σουτ από δύσκολη γωνία, όμως αυτό είχε απάντηση από τον Κοτάρσκι που μπλόκαρε την μπάλα. Όσο περνούσε η ώρα ο ΠΑΟΚ ανέβαζε στροφές και δημιουργούσε ευκαιρίες προς τα καρέ του Κουέστα, ωστόσο ο Ισπανός όταν χρειάστηκε επενέβη. Το πλασέ του Ζίβκοβιτς πέρασε άουτ στο 70′, ενώ ο Τζίμας είχε τρεις τελικές για να σκοράρει στο φινάλε, δίχως όμως αποτέλεσμα με 1-0 να παραμένει μέχρι το τέλος.

Οι δηλώσεις του Λουτσέσκου

“Σε τέτοια παιχνίδια όπου ο αντίπαλος αμύνεται χαμηλά πρέπει να έχεις υπομονή και να μην κάνεις λάθος. Να σκοράρεις σε μια στημένη φάση, σε ένα σουτ ή οτιδήποτε και να ανοίξεις το παιχνίδι. Είμαστε στο τέλος μιας πολύ δύσκολης περιόδου, που μας έστιψε την ενέργεια. Δεν είχαμε την ίδια θέληση κι ένταση να πάμε στην μπάλα, να πάμε πρώτοι στον κενό χώρο, η αυτοπεποίθησή μας πλέον δεν μας βοηθάει”, δήλωσε αρχικά ο Ρουμάνος τεχνικός.

“Θα μπορούσα να πω ότι είμαστε σε αυτήν τη στιγμή της περιόδου όπου πολλά παιδία που έχουν πιεστεί και έχασαν την αυτοπεποίθηση και δεν είναι πάντα εύκολο να βρεις ενέργεια. Ωστόσο, δεν μπορώ να πω για τη θέληση. Ακόμα κι έτσι, προσπαθούσαν, αλλά με διαφορετική ένταση συγκριτικά με αυτήν που είχαμε πριν από μερικές εβδομάδες”.

“Από την άλλη, ο Άρης ήρθε εδώ για την ισοπαλία, περιμένοντας να συμβεί κάτι και όπως στο προηγούμενο ματς στο Ζάγκρεμπ, κάναμε λάθος. Σκοράρανε και αυτή ήταν η μόνη επιθετική ενέργειά τους. Όλες οι άλλες ήταν στην άμυνα με τρεξίματα, μάχες κλπ. Δυστυχώς για εμάς, δεν μπορούσαμε να δημιουργήσουμε πολλά περισσότερα, να είμαστε απρόβλεπτοι στα τελευταία 16-20 μέτρα. Ήμασταν πάντα ένα τακ πιο αργοί”.

“Στο τέλος, ακόμα κι έτσι, είχαμε 3-4 ευκαιρίες, με την μπάλα να πηγαίνει κοντά στο δοκάρι, στον τερματοφύλακα. Σε τέτοια παιχνίδια, πρέπει να έχεις και την τύχη να σκοράρεις μια φορά και το αποτέλεσμα θα ήταν να διαφοροποιηθεί το παιχνίδι”.

“Έρχεται μια περίοδος με εννέα παιχνίδια στο πρωτάθλημα. Έχουμε τη διακοπή που θα μας βοηθήσει να ανανεωθούμε και να προπονηθούμε σε κανονικές καταστάσεις. Από τον χειμώνα μέχρι σήμερα προπονούμαστε μόνο σε μικρά γκρουπ ανάμεσα από ματς και είναι σημαντικό να καταφέρουμε επιτέλους να δουλέψουμε όλοι μαζί. Έχουμε άλλο ένα ματς την Πέμπτη και πρέπει να βρούμε το κίνητρο και την ενέργεια να παλέψουμε. Μία φάση, ένα γκολ μπορεί να αλλάξει τα πάντα”.

Οι δηλώσεις του Άκη Μάντζιου

“Είπαμε πως είμαστε μακριά από την 4η θέση γιατί έχουμε μεγάλη διαφορά στη βαθμολογία, αλλά το κίνητρο είναι μεγάλο να παίξουμε σε όλα τα παιχνίδια. Ήταν ενα ντέρμπι της πόλης, που σημαίνει πολλά για τον κόσμο. Είναι μία σημαντική νίκη και κλείνουμε μία εβδομάδα που ξεκίνησε με την ισοπαλία με την ΑΕΚ την πρόκριση στον τελικό και με ένα διπλό απέναντι στον ΠΑΟΚ”.

Είχε αρκετή τακτική το παιχνίδι; “Είχε πολύ τακτική το παιχνίδι. Ανασταλτικά δεν δώσαμε δυνατότητα στον ΠΑΟΚ να μας φτιάξει φάσεις, εκμεταλλευτήκαμε τις φάσεις που βρήκαμε και εκεί κρίθηκε το παιχνίδι”.

Για το γεγονός πως ο Άρης με τη νίκη του αυτή έριξε για τέταρτη φορά ομάδα από την κορυφή της βαθμολογίας: “Δεν ξέρω ποιο παιχνίδι είναι. Εμείς παίζουμε για εμάς, τον κόσμο μας, την ομάδα μας. Πήγαμε στον τελικό του κυπέλλου, σε έναν μεγάλο στόχο που έχουμε και από ‘κει και πέρα θα παίξουμε για να πάρουμε όσους περισσότερους βαθμούς μπορούμε και να είμαστε έτοιμοι για τον τελικό που αργεί ακόμα και έχουμε χρόνο να προετοιμαστούμε”.

Για το γεγονός πως για τρίτο φετινό παιχνίδι ο Άρης δεν έχασε από τον ΠΑΟΚ: “Είναι το τρίτο παιχνίδι που δεν χάσαμε από τον ΠΑΟΚ, κάναμε ένα σπουδαίο διπλό που μας έδωσε τρεις πολύτιμους βαθμούς και συνεχίζουμε”.

Η βαθμολογία

Τα άλλα αποτελέσματα της 1η αγωνιστικής

ΠΑΣ Λαμία – ΑΕΚ (0-4)

Ολυμπιακός – Παναθηναϊκός (1-3)

Ακολουθήστε μας στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις