Αθήνα

°C

kairos icon

Σάββατο

27

Απριλίου 2024

alphafreepress.gr / ΠΟΛΙΤΙΚΗ / Οι πιο δημοφιλείς υπουργοί της ΝΔ: Τι δείχνει η δημοσκόπηση της Alco
ΠΟΛΙΤΙΚΗ

Οι πιο δημοφιλείς υπουργοί της ΝΔ: Τι δείχνει η δημοσκόπηση της Alco

Οι πιο δημοφιλείς υπουργοί της ΝΔ: «Ψήφος διαμαρτυρίας» στις ευρωεκλογές

Νίκος Δένδιας και Κυριάκος Πιερρακάκης αναδεικνύονται ως οι δύο πλέον πετυχημένοι υπουργοί της κυβέρνησης, σύμφωνα με το δεύτερο μέρος της δημοσκόπησης της Alco, που διενεργήθηκε για λογαριασμό του Alpha.  Ειδικότερα ο υπουργός Εθνικής Άμυνας, Νίκος Δένδιας, βρίσκεται σταθερά πρώτος με ποσοστό 30%, διπλάσιο του υπουργού Παιδείας, Κυριάκου Πιερρακάκη, που συγκεντρώνει ποσοστό 15%. Ακολουθούν οι Μιχάλης Χρυσοχοΐδης με 12%, Κωστής Χατζηδάκης με 8% , Άδωνις Γεωργιάδης με 7%, και ο Βασίλης Κικίλιας με 4%. Αξίζει να σημειωθεί ότι «κανένας» απαντά το 34% των ερωτηθέντων. Η κατάταξη αυτή δεν αλλάζει ούτε στις απαντήσεις των ψηφοφόρων της Νέας Δημοκρατίας, οι οποίοι επίσης θεωρούν τον κ. Δένδια ως τον πλέον επιτυχημένο υπουργό με ποσοστό 49%, ενώ με ποσοστό 36% ακολουθεί Κυριάκος Πιερρακάκης.

Ευρωεκλογές 2024: Ένας πλήρης οδηγός με όσα πρέπει να γνωρίζετε

Νίκος Δένδιας και Κυριάκος Πιερρακάκης θεωρούνται «οι πλέον επιτυχημένοι υπουργοί» και μεταξύ των ψηφοφόρων της Νέας Δημοκρατίας, ενώ στην τρίτη θέση «ισοβαθμούν» οι Μιχάλης Χρυσοχοΐδης και Κώστας Χατζηδάκης.

«Ψήφος διαμαρτυρίας» στις ευρωεκλογές

Αυξημένο κατά επτά ποσοστιαίες μονάδες είναι το ποσοστό των πολιτών που θέλουν να στείλουν ψήφο διαμαρτυρίας στις ευρωεκλογές, σε σχέση με την αντίστοιχη έρευνα του Φεβρουαρίου. Ειδικότερα, για το 48% των ερωτηθέντων οι ευρωεκλογές δεν αποτελούν ευκαιρία για μία ψήφο διαμαρτυρίας, ενώ θετικά απαντάει το 47%. Στο ίδιο ερώτημα, ένα μήνα πριν, το 56% απάντησε «όχι» και το 40% απάντησε «ναι».

 

Ακολουθήστε μας στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις