Αθήνα

°C

kairos icon

Σάββατο

04

Μαΐου 2024

alphafreepress.gr / PLUS / Sugar daddies τι είναι: Ένας όρος που κρατάει από παλιά
PLUS

Sugar daddies τι είναι: Ένας όρος που κρατάει από παλιά

Sugar daddies τι είναι: Τι σημαίνει ο όρος που χρησιμοποίησε ο Δημήτρης Κουτσούμπας και προκάλεσε αντιδράσεις

Στο προσκήνιο βρέθηκε η φράση «sugar daddy» μετά την ομιλία του γενικού γραμματέα της ΚΕ του ΚΚΕ Δημήτρη Κουτσούμπα στη Βουλή για τα «μη κρατικά μη κερδοσκοπικά πανεπιστήμια». Τι ακριβώς όμως σημαίνει ο όρος; Ποιος είναι δηλαδή ο sugar daddy; Συνήθως αναφερόμαστε σε ένα άτομο που είναι μεγάλος ηλικιακά και «φτασμένος», δηλαδή έχει επιτύχει την οικονομική ανεξαρτησία και ζει μια πλουσιοπάροχη ζωή με όλες τις ανέσεις και είναι διατεθειμένος να την μοιραστεί με νεότερα ηλικιακά άτομα.

Αναζητά δηλαδή ένα άτομο, ένα σύντροφο, το οποίο θα το φροντίζει οικονομικά, φροντίδα που απολαμβάνει να παρέχει. Το άτομο αυτό χαρακτηρίζεται ως sugar baby. Η φράση αυτή αφορά τον άνθρωπο που αποζητά οικονομική υποστήριξη και άνεση μέσα από μια σχέση με έναν sugar daddy. Στο εξωτερικό, πολλοί είναι αυτοί που καταλήγουν στη σύναψη μιας σχέσης με έναν sugar daddy με σκοπό να ξεπληρώσουν τα υπέρογκα ποσά που έχουν δανειστεί για να σπουδάσουν, Στην ουσία αποτελεί μια ωφέλιμη και για τους δυο σχέση.

Η «γέννηση» του όρου Sugar Daddy

Ο όρος sugar daddy σύμφωνα με διεθνή λεξικά, δεν είναι νέος: Περιγράφεται ως ένας συνήθως μεγαλύτερος άνδρας που «υποστηρίζει και στηρίζει» μία σχέση με μία νεότερή του γυναίκα.  Ο όρος «Sugar Daddy» χρησιμοποιείται από τις αρχές του 19ου αιώνα, όταν ο Adolph Spreckels, κληρονόμος της περιουσίας του Spreckel, παντρεύτηκε μια γυναίκα που ήταν 24 χρόνια νεότερη του και τον αποκαλούσε «Sugar Daddy». Ωστόσο, η πρώτη ηχογραφημένη χρήση ήταν το 1923 στο Syracuse Herald σε ένα επεισόδιο της ιστορίας Fat Anna’s Future.

a woman is sitting on the floor with her legs crossed

Πόσα χρήματα κερδίζει ένα «sugar baby»

Οι άνθρωποι που εμπλέκονται στον κύκλο των sugar dates αρνούνται πως οι σχέσεις τους αφορούν στο σεξ επί πληρωμή – μεγάλα διεθνή sites γνωριμιών που δραστηριοποιούνται στα sugar dates, επιμένουν πως οι συγκεκριμένες σχέσεις αφορούν στη δυνατότητα να περάσει κάποιος ποιοτικό χρόνο με ένα πρόσωπο το οποίο θα επιλέξει. Ένας sugar daddy ή αντίστοιχα μία sugar mama στα ραντεβού που αναζητεί – σύμφωνα με  επίσημες ιστοσελίδες των sugar datings – δεν επιτρέπεται να πληρώσει χρήματα για σεξ ούτε βέβαια και να χρησιμοποιήσει οποιοδήποτε υλικό από τις ώρες συνεύρεσης με ένα sugar baby. Ωστόσο όπως έχουν δηλώσει, ανώνυμα, κορίτσια που συμμετείχαν σε αυτό τον κύκλο των γνωριμιών, ένα ραντεβού μπορεί να φτάσει συνήθως έως τα 500 δολάρια και να συνοδεύεται από κάποιο γεύμα ή δείπνο σε ακριβά εστιατόρια ή ακόμα και από κάποιο καλό δώρο, σύμφωνα με ρεπορτάζ του business insider.

Μια ματιά στην ιστορία:

Αρχαία Ελλάδα: Η εταίρες, μορφωμένες γυναίκες που παρείχαν συντροφικότητα και πνευματική διέγερση, συχνά λάμβαναν οικονομική υποστήριξη από τους ευγενείς. Οι εταίρες βρίσκονταν στην κορυφή των εκδιδόμενων γυναικών. Δεν περιορίζονται στο να προσφέρουν σεξουαλικές υπηρεσίες, με την ίδια τη λέξη «εταίρα» να σημαίνει «σύντροφος». Στις περισσότερες περιπτώσεις διέθεταν ευρεία μόρφωση και μπορούσαν να λάβουν μέρος σε συζητήσεις καλλιεργημένων ανθρώπων, για παράδειγμα στα συμπόσια.
Παρόμοια χαρακτηριστικά έχουν οι γκέισες στην ιαπωνική παράδοση αλλά διαφέρουν στο ότι οι τελευταίες δεν συνάπτουν ποτέ ερωτικές σχέσεις με τους πελάτες τους

Μεσαίωνας: Οι αυλικοί και οι ευγενείς χρηματοδοτούσαν καλλιτέχνες και ποιητές, οι οποίοι τους αντάλλασσαν με έργα τέχνης ή αφιερώσεις.

19ος αιώνας: Η demi-mondaine, μια κατηγορία γυναικών που βρισκόταν στο περιθώριο της “καλής κοινωνίας”, λάμβανε οικονομική υποστήριξη από άντρες αντάλλαγμα συντροφικότητας και διακριτικής ερωτικής σχέσης.

 

Ακολουθήστε μας στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις