Αθήνα

°C

kairos icon

Παρασκευή

03

Μαΐου 2024

alphafreepress.gr / ΑΘΛΗΤΙΚΑ / Ολυμπιακός – Παναθηναϊκός: Με ανατροπή του σκορ πέρασαν στον τελικό οι ερυθρόλευκοι
ΑΘΛΗΤΙΚΑ

Ολυμπιακός – Παναθηναϊκός: Με ανατροπή του σκορ πέρασαν στον τελικό οι ερυθρόλευκοι

Ολυμπιακός - Παναθηναϊκός: Τι συμβαίνει με την θέση του Καλμαζίδη στον πάγκο των πρασίνων

Γράφει ο Κωνσταντίνος Καραμάνογλου
Τελειόφοιτος Sport Management

Χθες (8/3) ο Ολυμπιακός αντιμετώπισε τον Παναθηναϊκό στα ημιτελικά Κυπέλλου Ελλάδος Γυναικών για ένα εισιτήριο που θα έστελνε μια ομάδα στον τελικό. Οι Πειραιώτες, ήταν εκείνοι που πήραν το ντέρμπι των “αιωνίων” με σκορ 3-1 και έτσι στον μεγάλο τελικό θα αντιμετωπίσει την ΑΕΚ την Κυριακής (10/03, 20:15).

Οι “ερυθρόλευκες” έκαναν την ανατροπή κόντρα στον Παναθηναϊκό, καθώς έχασαν το πρώτο σετ. Τα κορίτσια του Λορέντζο Μιτσέλι, βρήκαν τα ψυχικά αποθέματα να αντιστρέψουν την εις βάρους τους κατάσταση, πανηγύρισαν τα επόμενα τρία σετ και θα διεκδικήσουν το 10ο τρόπαιό τους.

1ο σετ (0-1 υπέρ του Παναθηναϊκού)

Ο Παναθηναϊκός μπήκε πιο δυνατά στο ματς, δείχνοντας από την αρχή ότι θα προσπαθήσει να επιβάλει τον ρυθμό του και να πιέσει την άμυνα του Ολυμπιακού, ο οποίος έχασε στο ξεκίνημα του σετ πολλές επιθέσεις και αναγκάστηκε να κυνηγάει το σκορ. Το 19-13 υπέρ του Παναθηναϊκού μετατράπηκε σε 22-20 μετά και την είσοδο της Τσιτσιγιάννη. Το τριφύλλι πέρασε μπροστά με 24-21, έχασε τα δύο πρώτα set balls, υπερασπίστηκε το τρίτο και με σκορ 25-23 πανηγύρισε την κατάκτηση του πρώτου σετ.

2ο σετ (1-1 ισοφαρίζει ο Ολυμπιακός)

Ο Παναθηναϊκός μπήκε στο δεύτερο σετ το ίδιο δυναμικά με τον τρόπο που τελείωσε το πρώτο. Είχε τα ηνία μέχρι και το 11-10, όταν ο Ολυμπιακός πέρασε για πρώτη φορά μπροστά στο σκορ. Με το ματς να εξελίσσεται σε ντέρμπι και τις δύο ομάδες να πηγαίνουν χέρι χέρι μέχρι το 18-18, εκεί οι παίκτριες των “ερυθρόλευκων” ήταν πιο ψύχραιμες, έκαναν ένα επιμέρους σερί 7-4, έκλεισαν το σετ με το υπέρ τους 25-22 και ισοφάρισαν σε 1-1.

3ο σετ (2-1 ανατροπή του Ολυμπιακού)

Ακόμα ένα αμφίρροπο σετ επιφύλασσε στο φιλοθεάμον κοινό το ντέρμπι των “αιωνίων”. Ο Παναθηναϊκός ήταν ανταγωνιστικός μέχρι το 12-11 κατά του, σημείο στο οποίο ο Ολυμπιακός πάτησε το πόδι στο γκάζι και δεν ξανακοίταξε πίσω του. Έκλεισε το σετ με 25-19, έκανε την ανατροπή και πανηγύρισε το δεύτερο σετ της στο παιχνίδι, βάζοντας παράλληλα τα δύσκολα πλέον στη μεριά των “πράσινων”.

4ο σετ (3-1 οι ερυθρόλευκοι πηγαίνουν στον τελικό)

Στο τέταρτο σετ οι παίκτριες του Καλμαζίδη ήταν εμφανώς επηρεασμένες από το χτύπημα στο πρόσωπο της Παναγιώτας Ρόγκα στην τελευταία φάση του τρίτου σετ, καθώς σε κανένα σημείο του ματς δεν ήταν απειλητικές. Έτσι έχασαν με 25-14 και αποχαιρέτησαν για δεύτερη σερί χρονιά το Final-4 του Κυπέλλου βόλεϊ γυναικών στον ημιτελικό.

Δύσκολη η παραμονή του Γιάννη Καλμαζίδη στον πάγκο του Παναθηναϊκού

Δύσκολα θα παραμείνει στον πάγκο του Παναθηναϊκού ο Γιάννης Καλμαζίδης μετά την ήττα των πράσινων από τον Ολυμπιακό στο Final-4 του Κυπέλλου βόλεϊ γυναικών και την απώλεια του τίτλου.

Η διοίκηση των πράσινων έχει πάρει την απόφαση να ολοκληρωθεί η συνεργασία των δύο πλευρών και μένει να δούμε αν το τριφύλλι θα πάει με κάποιον νέο προπονητή στον πάγκο του ή θα βρεθεί λύση εκ των έσω με τον βοηθό του Καλμαζίδη στον πάγκο. Κάτι το οποίο θα ξεκαθαρίσει τις επόμενες ώρες. Το δεδομένο αυτή τη στιγμή είναι πως ο Καλμαζίδης αναμένεται να αποτελέσει παρελθόν από τους πράσινους.

Ακολουθήστε μας στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις