Αθήνα

°C

kairos icon

Τρίτη

07

Μαΐου 2024

alphafreepress.gr / ΠΟΛΙΤΙΚΗ / Ζαχάροβα – Μητσοτάκης: Με… Μίκη Θεοδωράκη απαντά το Κρεμλίνο στον πρωθυπουργό
ΠΟΛΙΤΙΚΗ

Ζαχάροβα – Μητσοτάκης: Με… Μίκη Θεοδωράκη απαντά το Κρεμλίνο στον πρωθυπουργό

Ζαχάροβα - Μητσοτάκης: Η εκπρόσωπος του ρωσικού υπουργείου Εξωτερικών επικαλέστηκε μέχρι και τον Μίκη Θεοδωράκη σε σχόλιό της για τις δηλώσεις του πρωθυπουργού μετά την επίθεση στην Οδησσό

Μέσω της εκπροσώπου του ρωσικού υπουργείου Εξωτερικών, Μαρίας Ζαχάροβα, απαντά η Μόσχα στις δηλώσεις του Κυριάκου Μητσοτάκη, για την επίθεση στην Οδησσό την ώρα που επισκεπτόταν το λιμάνι της πόλης μαζί με τον Βολοντίμιρ Ζελένσκι. «Αποκάλεσε τη Ρωσία εχθρό της Ευρώπης» σημείωσε σε ανάρτησή της στο Telegram, η Μαρία Ζαχάροβα. «Πρώτον, δεν τρομοκρατήσαμε και δεν τρομοκρατούμε την Ελλάδα ή οποιονδήποτε άλλον. Δεν θα βρείτε ούτε ένα παράδειγμα. Δεύτερον, η Ευρώπη ήταν διαφορετική. Το Τρίτο Ράιχ ήταν επίσης η Ευρώπη. Για μια τέτοια ναζιστική Ευρώπη θα είμαστε πάντα εχθρός», συμπλήρωσε η εκπρόσωπος του ρωσικού ΥΠΕΞ.

«Τρίτον, στο σοβιετικό/ρωσικό σχολείο μου, στο συνηθισμένο μάθημα μουσικής για κάθε μαθητή μας, πέρασα από τα έργα του Μίκη Θεοδωράκη. Γνώριζα τόσο τη μουσική του όσο και τη μοίρα του. Ήταν κι αυτός εχθρός της Ευρώπης, της ναζιστικής Ευρώπης», συνέχισε. «Μην προδώσεις, Κυριάκο, τη μνήμη της ελληνικής Αντίστασης!» κατέληξε η Μαρία Ζαχάροβα.

Στην ομιλία του στο συνέδριο του Ευρωπαϊκού Λαϊκού Κόμματος στο Βουκουρέστι, ο κ. Μητσοτάκης αναφέρθηκε στην επίθεση με βαλλιστικό πύραυλο στην Οδησσό. «Κανένας δεν θα μας εκφοβίσει, θα παίξουμε τον ρόλο μας», τόνισε. «Νομίζω ότι όλοι έχουμε ένα μήνυμα για το Κρεμλίνο: δεν θα φοβηθούμε, θα συνεχίσουμε να υποστηρίζουμε την Ουκρανία και τους γενναίους πολίτες της για όσο χρειαστεί. Και παραμένουμε ενωμένοι σε αυτό το ζήτημα» ανέφερε, ξεκαθαρίζοντας ότι καμία αλλαγή συνόρων δεν είναι ανεκτή.

 

Ακολουθήστε μας στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις