Αθήνα

°C

kairos icon

Δευτέρα

29

Απριλίου 2024

alphafreepress.gr / ΠΟΛΙΤΙΚΗ / Πιερρακάκης σπίτι: “Επίθεση” από μέλη του Ρουβίκωνα
ΠΟΛΙΤΙΚΗ

Πιερρακάκης σπίτι: “Επίθεση” από μέλη του Ρουβίκωνα

Καταδίκασαν τα κόμματα της Βουλής την ενέργεια αυτή

Ομάδα 30 ατόμων, μέλη του Ρουβίκωνα, πέταξε φυλλάδια στο σπίτι του υπουργού Παιδείας, Κυριάκου Πιερρακάκη, το βράδυ της Πέμπτης (7/3) όπως ανακοίνωσε ο ίδιος από την ολομέλεια της Βουλής. Όπως είπε χαρακτηριστικά: «Ενημερώθηκα προ ολίγου από την οικογένειά μου, ότι περίπου 30 άτομα εμφανίστηκαν μπροστά από το σπίτι μας και άφησαν μια σειρά από φυλλάδια τόσο έξω όσο και μέσα στο σπίτι κι αυτό επέλεξαν να το κάνουν όχι στο υπουργείο ή στο γραφείο μου, αλλά στο σπίτι και θα έλεγα ότι αυτό αντανακλά ποιοι είναι θιασώτες της πολιτικής βίας και εχθροί της δημοκρατίας». «Δεν φοβόμαστε τίποτα, δεν φοβάμαι τίποτα, δεν εκβιαζόμαστε» πρόσθεσε και κατέληξε ζητώντας την καταδίκη των άλλων κομμάτων γι’ αυτή την ενέργεια. Λίγο μετά, ο υπουργός Παιδείας αποχώρησε από τη Βουλή ώστε να μεταβεί στο σπίτι του. Ο Ρουβίκωνας με ανάρτησή του έκανε γνωστή την επίθεση των μελών του με φυλλάδια στο σπίτι του υπουργού Παιδείας.

Μαρινάκης: Δεν εκβιαζόμαστε, το νομοσχέδιο θα ψηφιστεί

«Δεν εκβιαζόμαστε» ήταν το μήνυμα του κυβερνητικού εκπροσώπου, Παύλου Μαρινάκη, αφότου μέλη του Ρουβίκωνα πέταξαν φυλλάδια στο σπίτι του υπουργού Παιδείας. «Μια ημέρα πριν την ψήφιση ενός εμβληματικού νομοσχεδίου για την τριτοβάθμια εκπαίδευση, γνωστοί θρασύδειλοι επιτέθηκαν στο σπίτι του Υπουργού Παιδείας, εκεί δηλαδή που μένει η οικογένειά του, η σύζυγός του, τα ανήλικα παιδιά του. Δεν εκβιαζόμαστε» ανέφερε χαρακτηριστικά σε ανάρτησή του ο Παύλος Μαρινάκης. «Το νομοσχέδιο θα ψηφιστεί και η χώρα θα συνεχίσει να πηγαίνει μπροστά, όσο και αν θλιβερές μειοψηφίες προσπαθούν να την κρατήσουν πίσω».

Καταδίκασαν τα κόμματα της Βουλής

Οι βουλευτές της αντιπολίτευσης καταδίκασαν την επίθεση. «Ρητή και απερίφραστη καταδίκη. Αλίμονο αν η πολιτική αντιπαράθεση επεκταθεί στο επίπεδο της βίας» σχολίασε ο κοινοβουλευτικός εκπρόσωπος του ΠΑΣΟΚ. «Είναι αδιανόητο, εκφράζουμε την πλήρη ρητή και απερίφραστη καταδίκη μας» είπε ο κοινοβουλευτικός εκπρόσωπος του ΣΥΡΙΖΑ, Θεόφιλος Ξανθοπουλος. Από την πλευρά του ΚΚΕ, ο Νίκος Καραθανασόπουλος είπε πως «τέτοιου είδους ενεργείς που αφορούν οικογένεια δεν εκφράζει φοιτητικό εργατικό λαϊκό κίνημα. Εξυπηρετούν την συκοφάντησή του».

Ο βουλευτής της Νίκης, κ. Τσιρώνης σχολίασε πως «απερίφραστα καταδικάζουμε τέτοιες πράξεις βίας ειδικά όταν στέφονται κατά της οικογενειακής εστίας και των οικογενειών μας» και τέλος ο κοινοβουλευτικός Εκπρόσωπος της Ελληνικής Λύσης, Κωνσταντίνος Χήτας τόνισε πως «έχετε την αμέριστη συμπαράσταση μας. Έχουμε τις πολιτικές μας διάφορες αλλά προφανώς καταδικάζουμε τη βία από όπου και αν προέρχεται».

Ακολουθήστε μας στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις