Αθήνα

°C

kairos icon

Πέμπτη

02

Μαΐου 2024

alphafreepress.gr / LIFESTYLE / Κορτώ γάμος: Ο Χάρης Δούκας πάντρεψε τον συγγραφέα με τον σύντροφό του
LIFESTYLE

Κορτώ γάμος: Ο Χάρης Δούκας πάντρεψε τον συγγραφέα με τον σύντροφό του

Κορτώ γάμος: «Η βέρα κι η καρδιά μου γράφουν τ' όνομά σου»

Τον επί χρόνια σύντροφό του Αναστάσιο Σαμουηλίδη παντρεύτηκε στο δημαρχείο της Αθήνας ο συγγραφέας Αύγουστος Κορτώ. Ο Αύγουστος Κορτώ ανήρτησε φωτογραφίες στο Facebook από το δημαρχείο της Αθήνας όπου ο Χάρης Δούκας τον πάντρεψε με τον σύντροφό του Αναστάσιο Σαμουηλίδη, στον πρώτο γάμο ομόφυλου ζευγαριού στον μεγαλύτερο δήμο της χώρας. Μάλιστα σε μία από τις φωτογραφίες ο γνωστός συγγραφέας έγραψε: «Η βέρα κι η καρδιά μου γράφουν τ’ όνομά σου».

Ο Αύγουστος Κορτώ, αμέσως μετά την ψήφιση του νομοσχεδίου για τα ομόφυλα ζευγάρια, έκανε πρόταση γάμου στον αγαπημένο του στο περιστύλιο της Βουλής, αναρτώντας μάλιστα και φωτογραφία με λεζάντα «marry me».Λίγες ημέρες αργότερα, το ζευγάρι είχε δημοσιεύσει και την αγγελία για τον πολιτικό γάμο.

Αύγουστος Κορτώ: Η ανάρτησή του μετά τον γάμο με τον σύντροφό του – Τα καταφέραμε, γράφει

Λίγο αργότερα, ο Αύγουστος Κορτώ έκανε μια ακόμα ανάρτηση, εκφράζοντας έτσι τα συναισθήματά του, απευθυνόμενος στον νεότερο εαυτό του. Αφού δημοσίευσε μία φωτογραφία του, στην οποία χαμογελά στον καθρέφτη και δείχνει τη βέρα του, έγραψε: «Και τώρα που κόπασε λίγο το καρδιοχτύπι… Τι άλλαξε, πέρα απ’ τη γιορτή, τη χαρά, την αγάπη των ανθρώπων της καρδιάς μου – κι αυτή τη μικρή λάμψη στο χέρι μου;».

Στη συνέχεια, πρόσθεσε: «Όσο κρατούσε η τελετή, όσο φιλούσα κι αγκάλιαζα τον άντρα μου, μέσα στους φίλους έστεκε, αόρατο σχεδόν, ένα παιδί δεκάξι χρόνων. Με κοίταζε με κατάπληξη, δυσπιστία, κι άπληστη λαχτάρα. Τον σκέφτομαι συχνά, μα ο νέος ποτέ του δεν είχε τολμήσει να με ονειρευτεί. Κανείς δεν μ’ άκουσε όταν του είπα να πλησιάσει, και να βολευτεί – άλλωστε, τόσα χρόνια, ζει μέσα μου. Αγόρι αλαφροΐσκιωτο, που έλεγε κι ο Γκάτσος, Πετρή της ξεχασμένης μοναξιάς, τα καταφέραμε. Η ζωή μας επεφύλασσε τον Τάσο».

O «Πετρής», που αναφέρεται στην ανάρτηση, είναι ο γνωστός με το καλλιτεχνικό όνομα Αύγουστος Κορτώ, συγγραφέας. Το ψευδώνυμο αυτό το χρησιμοποιεί στα βιβλία του για ενήλικες, ενώ με το κανονικό του όνομα, Πέτρος Χατζόπουλος, υπογράφει παιδικά βιβλία.

Ακολουθήστε μας στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις