Αθήνα

°C

kairos icon

Κυριακή

28

Απριλίου 2024

alphafreepress.gr / ΕΛΛΑΔΑ / Τροχαίο Εύβοια: Τραυματίστηκαν ένα παιδί και μία έγκυος
ΕΛΛΑΔΑ

Τροχαίο Εύβοια: Τραυματίστηκαν ένα παιδί και μία έγκυος

Τροχαίο Εύβοια: Η Τροχαία ερευνά τα αίτια του συμβάντος

Νέο τροχαίο σημειώθηκε το πρωί της Πέμπτης (7/3) στην Εύβοια όταν κατά τη διάρκεια τροχαίου τραυματίστηκαν ένα παιδί και μία γυναίκα η οποία είναι έγκυος. Το τροχαίο συνέβη στη Δροσιά Χαλκίδας, στον περιφερειακό δρόμο και σε αυτό ενεπλάκησαν δύο οχήματα. Τα δύο οχήματα συγκρούστηκαν υπό άγνωστες συνθήκες και αποτέλεσμα ήταν, με βάση το evima.gr, να τραυματιστούν το παιδάκι και η εγκυμονούσα που επέβαιναν στο ένα αυτοκίνητο.

Η γυναίκα μαζί με το παιδί μεταφέρθηκαν με ασθενοφόρο του ΕΚΑΒ στο Γενικό Νοσοκομείο Χαλκίδας. Η Τροχαία Χαλκίδας διενεργεί έρευνα για τα ακριβή αίτια του συμβάντος, ενώ οι συνθήκες του ατυχήματος εξακολουθούν να είναι αδιευκρίνιστες.

Τα ποσοστά τροχαίων στην Ελλάδα

Να σημειωθεί ότι η Ελλάδα έχει κατοχυρώσει μία θλιβερής φύσεως πρωτιά σε ευρωπαϊκό επίπεδο. Η πρώτη αυτή θέση οφείλεται διατηρεί ένα πολύ υψηλό ποσοστό θνησιμότητας, που αποδίδεται σε τροχαία δυστυχήματα που λαμβάνουν χώρα σε κατοικημένες περιοχές, σε ποσοστό 56% κατά πολύ υψηλότερο δηλαδή, από τον ευρωπαϊκό μέσο όρο που ανέρχεται στο 36%. Ξεχωριστή αναφορά πρέπει να γίνει και στην περίπτωση των μοτοσικλετιστών. Ειδικότερα, ενώ το ποσοστό των οδηγών στην Ευρώπη που αξιοποιεί το κράνος κυμαίνεται στο 97% και των επιβατών στο 95%, τα αντίστοιχα ποσοστά στη χώρα μας κυμαίνονται στο 80% και στο 65%.

Το γεγονός αυτό συνεπάγεται και ένα υψηλό ποσοστό νεκρών μοτοσικλετιστών της τάξεως του 36%, εν αντιθέσει με την Ευρώπη, όπου το ίδιο ποσοστό ανέρχεται στο 18%. Δεδομένων των προαναφερθέντων στατιστικών στοιχείων, κρίνεται απαραίτητη η προσοχή και η πειθαρχία των οδηγών παντός είδους οχημάτων στον Κώδικα Οδικής Κυκλοφορίας, με σκοπό την διασφάλιση της ακεραιότητάς τους.

Ακολουθήστε μας στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις