Αθήνα

°C

kairos icon

Σάββατο

13

Απριλίου 2024

alphafreepress.gr / ΠΟΛΙΤΙΚΗ / Ειρήνη Αγαπηδάκη κιλά: Η σπάνια εξομολόγηση της αν. υπουργού
ΠΟΛΙΤΙΚΗ

Ειρήνη Αγαπηδάκη κιλά: Η σπάνια εξομολόγηση της αν. υπουργού

Ειρήνη Αγαπηδάκη κιλά: Αποκαλύπτει πώς αδυνάτισε

Η αναπληρώτρια υπουργός Υγείας, Ειρήνη Αγαπηδάκη, με αφορμή την Παγκόσμια Ημέρα Παχυσαρκίας, μίλησε στην ΕΡΤ για τη μάχη της με τα περιττά κιλά και παραδέχτηκε ότι δεν είναι εύκολο, ούτε φθηνό. «Από παιδί από τότε που θυμάμαι τον εαυτό μου είχα παραπάνω κιλά, κάποια στιγμή στη νεαρή μου ενήλικη ζωή ξεπέρασα τα 100 κιλά και από εκεί και μετά ήταν πάρα πολύ δύσκολο μόνη μου, οπότε το προσπάθησα να χάσω βάρος γιατί χρησιμοποιούσα αυτές τις δίαιτες, ξέρετε που είναι για όλους την εποχή που ήμουν εγώ νέα ήταν οι χημικού τύπου δίαιτες στη μόδα. Προσπάθησα μια –δυο φορές με αυτές, δεν τα κατάφερα. Και τα κατάφερα πραγματικά όταν βρήκα έναν άνθρωπο έναν διατροφολόγο ο οποίος μπορούσε να με κατευθύνει σωστά με βάση τις δικές μου διατροφικές επιλογές να μπορέσω να μην στερηθώ και το γλυκό».

«Η αλήθεια είναι ότι είναι κάτι δύσκολο, δεν είναι εύκολο χρειάζεσαι βοήθεια υποστήριξη και κυρίως τη δυνατότητα την οικονομική. Πιστεύω αν και εγώ είχα τη δυνατότητα να την έχω δωρεάν θα το είχα κάνει νωρίτερα στη ζωή μου, είναι κάτι το οποίο δεν είναι φθηνό». «Να μπει η χώρα μας σε κίνηση. Τα παιδιά μας να αθλούνται. Είναι βασική η διατροφή, αλλά έχει να κάνει και με την δραστηριότητα» κατέληξε.  Μετά το πρόγραμμα παιδικής παχυσαρκίας που έχει υλοποιήσει το Υπουργείο Υγείας θα ξεκινήσει και το αντίστοιχο πρόγραμμα για ενήλικες, με δωρεάν υπηρεσίες υγείας στους πολίτες και την υποστήριξη ψυχολόγων, διατροφολόγων και όλες τις εμπλεκόμενες ειδικότητες. Σύμφωνα με έρευνες στη χώρα μας υπέρβαροι ή παχύσαρκοι είναι το 63% των ενηλίκων, ενώ παγκοσμίως ένας στους έξι ενήλικες και ένα στα 11 παιδιά αντιμετωπίζουν την παχυσαρκία.

Επίσης η κ. Αγαπηδάκη τόνισε ότι,

«Θα δείτε αναλυτικά όταν έρθει η ώρα τη δράση που περιλαμβάνει και το πως συνδυάζει το φαρμακευτικό μέσο με όλα αυτά που έχουν να κάνουν με την άσκηση, είναι πολύ σημαντικό να ξεκινήσουμε να κινούμαστε, να μπει η χώρα μας σε κίνηση, τα παιδιά μας και όχι απλώς να εστιάζουμε στο κομμάτι της διατροφής γιατί αυτό είναι το ένα κομμάτι, το άλλο βασικό έχει να κάνει με τη φυσική δραστηριότητα». Το 63% των ενηλίκων στην Ελλάδα είναι υπέρβαροι ή παχύσαρκοι. Ανέφερε, επιπλέον, ότι μετά την επιτυχία του προγράμματος καταπολέμησης της παιδικής παχυσαρκίας, το υπουργείο Υγείας ετοιμάζεται να ξεκινήσει αντίστοιχο πρόγραμμα για ενήλικες, προσφέροντας δωρεάν υπηρεσίες υγείας, με τη συνεργασία ψυχολόγων και διατροφολόγων. Το πρόγραμμα αναμένεται να ξεκινήσει το δεύτερο εξάμηνο του έτους, στοχεύοντας σε μια ολιστική προσέγγιση στην υγεία.


Ακολουθήστε μας στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις