Αθήνα

°C

kairos icon

Πέμπτη

02

Μαΐου 2024

alphafreepress.gr / ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ / Εκκλησία – Ομόφυλα ζευγάρια: Η απάντηση της Σακελλαροπούλου
ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ

Εκκλησία – Ομόφυλα ζευγάρια: Η απάντηση της Σακελλαροπούλου

Εκκλησία - Ομόφυλα ζευγάρια: "Εμείς σας στείλαμε ήδη τις προσκλήσεις για το προεδρικό"

Απάντηση στην Εκκλησία έδωσε η Προεδρία της Δημοκρατίας λίγη ώρα μετά την «πόρτα» στους επισήμους. Σε ανακοίνωση που εξέδωσε, η Προεδρία της Δημοκρατίας αναφέρει ότι απέστειλε τη Δευτέρα προσκλήσεις προς τον Αρχιεπίσκοπο Ιερώνυμο και τα μέλη της Ιεράς Συνόδου για «το καθιερωμένο γεύμα που παραθέτει προς τιμήν τους στο Προεδρικό Μέγαρο, με την ευκαιρία της Εορτής της Ορθοδοξίας». Η ανακοίνωση τονίζει ότι «ο Πρόεδρος και τα Μέλη της Δ.Ι.Σ. είναι πάντα ευπρόσδεκτοι στο Προεδρικό Μέγαρο» και προσθέτει ότι η απόφασή τους για το εάν θα αποδεχθούν την πρόσκληση είναι σεβαστή.

Νωρίτερα, η Εκκλησία, θέλοντας να εκφράσει την απαρέσκειά της για την ψήφιση του νομοσχεδίου για την ισότητα στο γάμο, δεν έστειλε φέτος προσκλήσεις σε κανέναν πολιτειακό ή πολιτικό παράγοντα. Παράλληλα, αποφάσισε να μεταφέρει την τέλεση της εορταστικής λειτουργίας από την Ιερά Μητρόπολη Αθηνών στην Ιερά Μονή Ασωμάτων Πετράκη, ενώ δεν θα λειτουργήσει ο Αρχιεπίσκοπος Αθηνών και Πάσης Ελλάδος, ο οποίος όμως θα διαβάσει το «Πιστεύω», αντί της Προέδρου της Δημοκρατίας. Επίσης, δεν θα γίνει το τραπέζι στην Προεδρία, αφού δεν θα παραστούν οι εκκλησιαστικοί παράγοντες.

Η ανακοίνωση της Προεδρίας της Δημοκρατίας:

Η Πρόεδρος της Δημοκρατίας Κατερίνα Σακελλαροπούλου απέστειλε χθες, 4 Μαρτίου, προσκλήσεις προς τον Πρόεδρο της Διαρκούς Ιεράς Συνόδου της Εκκλησίας της Ελλάδος, Αρχιεπίσκοπο Αθηνών και πάσης Ελλάδος Ιερώνυμο, και τα Μέλη της Συνόδου, για το καθιερωμένο γεύμα που παραθέτει προς τιμήν τους στο Προεδρικό Μέγαρο, με την ευκαιρία της Εορτής της Ορθοδοξίας. Ο Πρόεδρος και τα Μέλη της Δ.Ι.Σ. είναι πάντα ευπρόσδεκτοι στο Προεδρικό Μέγαρο, παράλληλα όμως είναι σεβαστή και η απόφασή τους ως προς το αν θα αποδεχθούν την πρόσκληση.

 

Ακολουθήστε μας στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις