Αθήνα

°C

kairos icon

Δευτέρα

29

Απριλίου 2024

alphafreepress.gr / ΕΛΛΑΔΑ / Διακινούσαν ναρκωτικά στους κρατουμένους φυλακών Τρικάλων
ΕΛΛΑΔΑ

Διακινούσαν ναρκωτικά στους κρατουμένους φυλακών Τρικάλων

Κύκλωμα, εντός και εκτός φυλακών Τρικάλων, περνούσε ποσότητες ναρκωτικών στο σωφρονιστικό κατάστημα.

Επισκεπτήρια… παραισθήσεων πραγματοποιούσαν συγγενείς έλληνα εγκλείστου στις φυλακές Τρικάλων, καθώς, κρυμμένες σε σάκους παρέδιδαν στον κρατούμενο ποσότητες ηρωίνης, κάνναβης και κοκαΐνης. Εκείνος, με τη σειρά του, παρέδιδε τις ποσότητες, που είχαν περάσει κάτω από τα ραντάρ των φρουρών, σε 41χρονο Αλβανό έγκλειστο, ο οποίος κατηγορείται και ως ο αρχηγός της οργάνωσης. Ο τελευταίος, με τη σειρά του, πουλούσε σε άλλους κρατούμενους, ανεβάζοντας τα παράνομα κέρδη του, όπως λέει η Αστυνομία, στα 50.000 ευρώ. Μάλιστα, σύμφωνα πάντα με τα στοιχεία, ο υπολογισμός των πωλουμένων ποσοτήτων των ναρκωτικών ουσιών, γινόταν με καπάκια στυλό, που είχε στη διάθεσή του!

 

Πέραν αυτών, στο κελί του φερόμενου αρχηγού της οργάνωσης για την οποία συνελήφθησαν και τρεις γυναίκες, και του Έλληνα εγκλείστου συνεργού του, βρέθηκαν και κατασχέθηκαν πέντε αυτοσχέδια μαχαίρια και κινητό τηλέφωνο. Το κύκλωμα, που δρούσε, εντός και εκτός φυλακών Τρικάλων, εξαρθρώθηκε, από το τοπικό Τμήμα Δίωξης Ναρκωτικών. Στο πλαίσιο αστυνομικής επιχείρησης, που διήρκεσε δύο ημέρες, συνελήφθησαν συνολικά 7 άτομα, 4 άνδρες και 3 γυναίκες. Αναφέρει η Αστυνομία ότι η δράση της οργάνωσης ξεκίνησε το Δεκέμβριο του 2023.

Ο αρχηγός και οι άλλοι

Η Δίωξη από την παρακολούθηση, που προηγήθηκε των συλλήψεων, λέει για τους ρόλους των εμπλεκομένων: «Ο ένας έγκλειστος (σ.σ. Αλβανός υπήκοος), έχοντας τον ηγετικό ρόλο, φρόντιζε προκειμένου η οργάνωση να προμηθευτεί ναρκωτικές ουσίες (ηρωίνη) και να αποκρυφτούν αυτές σε σακ βουαγιάζ. Στη συνέχεια, οι σάκοι παραδίδονταν από τα δύο μέλη στους άλλους τρεις συλληφθέντες-μέλη, οι οποίοι, κατά περίπτωση, κανόνιζαν και μετέφεραν τις ναρκωτικές ουσίες στο κατάστημα κράτησης, εισάγοντας τους σάκους σε επισκεπτήρια, που είχαν με έτερο έγκλειστο. Ακολούθως, ο τελευταίος τους παρέδιδε στο αρχηγικό μέλος της οργάνωσης, προκειμένου να διακινήσει τις ναρκωτικές ουσίες στο κατάστημα κράτησης».

Τα κατασχεθέντα

Σε έρευνες στα κελιά των έγκλειστων, βρέθηκαν συνολικά και κατασχέθηκαν:

  • Οκτώ νάιλον συσκευασίες με ποσότητες ηρωίνης, σε μορφή σκόνης, συνολικού βάρους 33,6 γραμμαρίων.
  • Μία νάιλον συσκευασία με κοκαΐνη, σε μορφή σκόνης, βάρους 1,6 γραμμαρίων.
  • Πέντε σάκοι, 5 αυτοσχέδια μαχαίρια, 5- πλαστικά καπάκια στυλό, τα οποία χρησιμοποιούνταν για τη ζύγιση των ναρκωτικών ουσιών, 1- κινητό τηλέφωνο & 1- καλώδιο φόρτισης.

Επιπλέον, στην κατοχή των άλλων 5 συλληφθέντων και σε έρευνες, που διενεργήθηκαν σε οικίες τους στην ευρύτερη περιοχή της Αττικής, βρέθηκαν και κατασχέθηκαν, ποσότητες κάνναβης, 1370 ευρώ, δυο ζυγαριές και 5 κινητά τηλέφωνα.

Ακολουθήστε μας στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις