Αθήνα

°C

kairos icon

Τρίτη

07

Μαΐου 2024

alphafreepress.gr / ΠΟΛΙΤΙΚΗ / Ιφιγένεια Μουμτζή ΣΥΡΙΖΑ: «Δεν ξέρουν με ποιες έμπλεξαν»
ΠΟΛΙΤΙΚΗ

Ιφιγένεια Μουμτζή ΣΥΡΙΖΑ: «Δεν ξέρουν με ποιες έμπλεξαν»

Ιφιγένεια Μουμτζή ΣΥΡΙΖΑ: Η Ιφιγένεια Μουμτζή έγινε γνωστή μετά τη συμμετοχή της και την ομιλία της στο πρόσφατο συνέδριο του ΣΥΡΙΖΑ

«Ενορχηστρωμένη» σεξιστική επίθεση στα social media καταγγέλλει η Ιφιγένεια Μουμτζή, μέλος του think tank για τα Ανθρώπινα Δικαιώματα του ΣΥΡΙΖΑ. Η Ιφιγένεια Μουμτζή, η οποία έγινε γνωστή μετά τη συμμετοχή της και την ομιλία της στο πρόσφατο συνέδριο του ΣΥΡΙΖΑ, αλλά και την επιλογή της από τον Στέφανο Κασσελάκη ως μέλος του think tank του κόμματος για τα ανθρώπινα δικαιώματα, κατήγγειλε πως δέχτηκε πάνω από «100 σεξιστικά και σεξουαλικά σχόλια σε post μου στο Instagram από fake και ινδικά accounts», τονίζοντας πως «είτε κάποιος πλήρωσε ακροδεξιά trolls να μου κάνουν σεξιστική επίθεση στο Instagram είτε το Νέο Δελχί έμαθε σύσσωμο Ελληνικά και δεν με συμπαθεί καθόλου για κάποιον λόγο».

Η ανάρτηση της Ιφιγένειας Μουμτζή

«Σήμερα το πρωί δέχτηκα πάνω από 100 σεξιστικά και σεξουαλικά σχόλια σε post μου στο Instagram από fake και ινδικά accounts. Είτε κάποιος πλήρωσε ακροδεξιά trolls να μου κάνουν σεξιστική επίθεση στο Instagram είτε το Νέο Δελχί έμαθε σύσσωμο Ελληνικά και δεν με συμπαθεί καθόλου για κάποιον λόγο. Όπως δήλωσα, η δουλειά μου είναι να καταπολεμώ τον σεξιστικό λόγο στο διαδίκτυο, επομένως η συγκεκριμένη επίθεση δεν μου κάνει εντύπωση. Όμως, αν γινόταν αυτό σε οποιαδήποτε άλλη νέα γυναίκα;

Ξέρετε, δεν πέρασαν ούτε 2 εβδομάδες από την ομιλία μου στο 4ο Συνέδριο του ΣΥΡΙΖΑ ΠΣ και την ανακοίνωση του προέδρου Στέφανου Κασσελάκη για το think tank των Ανθρωπίνων Δικαιωμάτων στο οποίο συμμετέχω, και ήδη κάποιος ενορχήστρωσε σεξιστική επίθεση απέναντί μου. Δημοσιοποιώ τον σεξιστικό εκφοβισμό που δέχτηκα, για κάθε νέα γυναίκα που ίσως στο παρελθόν πέρασε το ίδιο και δεν ξαναμίλησε. Για την επόμενη που θα της επιτεθούν με χυδαιότητες, να ξέρει πως είμαστε εδώ και δεν είναι μόνη. Αν θέλουμε περισσότερες γυναίκες στην πολιτική, πρέπει να καταγγέλλουμε τις ακροδεξιές στρατηγικές που χρησιμοποιούν για να μας μειώσουν. Κορίτσια, δεν ξέρουν με ποιες έμπλεξαν».

Ποια είναι η Ιφιγένεια Μουμτζή

Η Ιφιγένεια Μουμτζή, με θητεία στο κοινοβούλιο νέων (youth parliament), σπούδασε πολιτική θεωρία στη Σχολή Οικονομικών και Πολιτικών Επιστημών του Λονδίνου, (London School of Economics and Political Science- LSE) και φιλοσοφία και πολιτική στο Πανεπιστήμιο του Μπρίστολ. Είναι ανιψιά του γνωστού αρθρογράφου Σάκη Μουμτζή, ο οποίος μάλιστα σε πολλά γραφόμενά του, ασκεί πολύ αυστηρή κριτική στον ΣΥΡΙΖΑ. Το μήλο δεν έπεσε κάτω από τη μηλιά, ωστόσο ο ίδιος δηλώνει υπερήφανος για “το αστεράκι μας”.

“Η οικογένειά μας είναι υπερήφανη για το αστεράκι μας. Ιφιγένεια Μουμτζή, ετών 22. Πάντα τέτοια” είχε γράψει στην προ τριετίας ανάρτησή του, όταν η ανιψιά του είχε αποφοιτήσει, ενώ μετά την γνωστοποίηση των νέων της καθηκόντων στον ΣΥΡΙΖΑ, έγραψε σε νέα του ανάρτηση: “Συγχαρητήρια στην ανιψιά μου Ιφιγένεια Μουμτζή για τα νέα της συμβουλευτικά καθήκοντα δίπλα στον εκλεγμένο αρχηγό του ΣΥΡΙΖΑ κ. Στ. Κασσελάκη. Καλή επιτυχία Ιφιγένεια”.

Η 25χρονη Ιφιγένεια είναι ερευνήτρια της διαδικτυακής κακοποίησης έχοντας συμμετάσχει σε πάνω από δέκα διασκέψεις του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου σε συμβούλια σε όλη την Ευρώπη. Φυσικά είναι μέλος του ΣΥΡΙΖΑ του Ηνωμένου Βασιλείου, που όπως είπε, αριθμεί 350 μέλη.

 Ιφιγένεια Μουμτζή: Ο πύρινος λόγος στο Συνέδριο

Η Ιφιγένεια Μουμτζή ήταν παρούσα στο 4ο Συνέδριο του ΣΥΡΙΖΑ στο κλειστό του Τάε Κβο Ντο και μάλιστα ανέβηκε στο βήμα, όπου στην 5άλεπτη ομιλία της, δεν δίστασε να κάνει σκληρή κριτική στην… αντιπολίτευση Κασσελάκη, να κουνήσει το δάχτυλο και να δηλώσει χωρίς δεύτερη σκέψη “με τον πρόεδρο”.

“Ανήκω στη γενιά της κρίσης” είπε στο βήμα του Συνεδρίου αφού συστήθηκε. Δηλώνοντας απόδημη και κάτοικος του Λονδίνου, υποστήριξε στη συνέχεια: “Βγαίνουμε στο εξωτερικό γιατί στην Ελλάδα μάθαμε στα λίγα και στην κρίση. Τώρα έχουμε άλλες κρίσεις. Την κλιματική και την πολιτική με την άνοδο της ακροδεξιάς. Η κυβέρνηση δεν νοιάζεται για εμάς. Είτε γίνεσαι ένα με το τέρας είτε το πολεμάς. Αυτοί που πολεμάμε το τέρας… τα θέλουμε όλα”. Στην 5άλεπτη ομιλία της, μίλησε για τις γυναικοκτονίες στην Ελλάδα, την τραγωδία στα Τέμπη και τόνισε “θέλουμε δικαιοσύνη, θέλουμε αξιοπρέπεια”.

 Ιφιγένεια Μουμτζή: “Κασσελικιά” ως το… τέλος

Δεν δίστασε, ανεβάζοντας τον τόνο της φωνής, να ασκήσει και κριτική σε αυτούς που αντιπολιτεύονται τον Στέφανο Κασσελάκη μέσα στο ίδιο το κόμμα: “Την επόμενη φορά που φέρνεται προσωπικές ατζέντες, ενστάσεις στα ερωτηματολόγια, δημόσιες διαφωνίες που γίνονται δωράκι στη λίστα Πέτσα, να θυμάστε ότι στερείτε σε εμάς (σ.σ. έδειξε τον εαυτό της) το ελληνικό όνειρο. Η έπαρσή σας φέρει ιστορική και ηθική ευθύνη.

Εμείς οι απόδημοι που θέλουμε να γυρίσουμε στην Ελλάδα και να ζήσουμε αξιοπρεπώς, η μόνη μας λύση είναι ο ΣΥΡΙΖΑ. Και εσείς υποσκάπτοντας τον πρόεδρο και τον εαυτό σας, παίρνετε στον λαιμό σας και εμάς” είπε και συνέχισε:

“Γι αυτό τον λόγο με τον Στέφανο Κασσελάκη χωρίς δεύτερη σκέψη. Πρέπει να καταλάβετε πως τα πράγματα είναι σοβαρά και ο κόσμος σάς έχει ανάγκη. Με τον πρόεδρο. Η γενιά μου τα θέλει και όλα και συμπεριλαμβάνει ένα κόμμα που μας σέβεται” κατέληξε χειροκροτούμενη.

Αγάπη για τα τατουάζ, τη μόδα και υποστηρίκτρια της ΛΟΑΤΚΙ κοινότητας

Με μία απλή βόλτα στα social media που διατηρεί η 25χρονη Ιφιγένεια, μπορεί κανείς να παρατηρήσει πως έχει μία αδυναμία στα τατουάζ αλλά και στη μόδα, καθώς έχει αναρτήσει φωτογραφίες από τα British Fashion Awards 2023 στα οποία παρέστη πριν από τρεις μήνες περίπου. Είναι υποστηρίκτρια της ΛΟΑΤΚΙ κοινότητας.

Ακολουθήστε μας στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις